Problem z układem napędowym pomocy
• Strona 1 z 1
Problem z układem napędowym pomocy
Witam zrobiłem tuning mojego skutera wymieniłem cylinder teraz jest 51mm głowica podtoczona od 50 tak żeby tłok się mieścił wariator polini speed control 6,9g rolki to było na początku na dotarciu podczas jednej próby pod koniec dotarcia spokojnie zamykał licznik kilka dni później w trakcie wolnej jazdy skuter zgasł okazało się ze iglica wyskoczyła i się zawiesiła po wsadzeniu jej na miejsce skuter już nie jeździł tak samo prędkość maksymalna spadła max wynosił 75 skuter często się przydusza i powyżej połowy manetki strzela dysza w gaźniku 94 wczoraj rozebrałem gaźnik wszystko wyczyściłem sprawdziłem i założyłem dodatkowo zmieniłem sprężynę centralna na naraku żółtą i sprzęgło razem z dzwonem na wm motor z czerwonymi sprężynkami teraz przyśpieszenie się poprawiło ale skuter od startu kreci wysokie obroty i nie jedzie więcej niż 70 czyli tyle ile jedzie mój kolega na oryginalnej 50 bez blokad potrzebuje pomocy jak przywrócić osiągi takie jak były wcześniej gdy skuter spokojnie wychylał wskazówkę za skale czyli za 80km/h jest to czterosuw z usunięta jedną przegrodą tłumika
- speed89
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości