prosze o rade
• Strona 1 z 1
prosze o rade
witam wiem ze moze byl juz taki temat ale mam pytanie czy jezeli wymiary cylindra 125 4t sa takie same jak 80 cc 4t czy po wymianie cylindra z seryjnej 50 wsadzic 125 wzmacniany wal pasek i glowice czy bedzie to jakos ajnie jezdzic a moze czy bedzie wogle jezdzic prosze o odp pozdrawiam 

- gRuch
- Świeżak
Czytam już któryś raz i zrozumieć do końca nie mogę, ale chyba chodzi Ci o to, że:
wymiary zewnętrzne cylindra 50, 80 oraz 125 są takie same, fakt mogą być takie same, ale piszesz tak jakby wielkość tłoka pomiędzy 80, a 125 nie robiła większej różnicy, a robi i to wielką.
To że wsadzisz wzmacniany wał, pasek oraz głowicę, za dużo Ci nie da, bo nie tylko te podzespoły silnika są narażone na uszkodzenie przy zmianie cylindra na większy. Weź jeszcze pod uwagę że spalanie znacznie wzroście i skuter (a raczej motocykl) stanie się w utrzymaniu droższy, nie wspomnę o tym, że będziesz łamał prawo, co może sporo kosztować.
Nie napisałeś też do czego chcesz te części powrzucać, co jest rzeczą dość istotną.
Moim zdaniem takich cudów nie opłaca się robić, jak tak bardzo Ci zależy to już lepiej kup oryginalną 125.
wymiary zewnętrzne cylindra 50, 80 oraz 125 są takie same, fakt mogą być takie same, ale piszesz tak jakby wielkość tłoka pomiędzy 80, a 125 nie robiła większej różnicy, a robi i to wielką.
To że wsadzisz wzmacniany wał, pasek oraz głowicę, za dużo Ci nie da, bo nie tylko te podzespoły silnika są narażone na uszkodzenie przy zmianie cylindra na większy. Weź jeszcze pod uwagę że spalanie znacznie wzroście i skuter (a raczej motocykl) stanie się w utrzymaniu droższy, nie wspomnę o tym, że będziesz łamał prawo, co może sporo kosztować.
Nie napisałeś też do czego chcesz te części powrzucać, co jest rzeczą dość istotną.
Moim zdaniem takich cudów nie opłaca się robić, jak tak bardzo Ci zależy to już lepiej kup oryginalną 125.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
no akurat o to spalanie i te łamanie prawa to tam mnie tak nie zabardzo interesuje ja jestem tylko ciekawy czy jest to mozliwe bo chcial bym sprobowac no wiem ze inne podzespoly tez ale to chyba sa jedne z najwazniejszych
- gRuch
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości