Problem z rejestracją 50-tki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z rejestracją 50-tki
W tym tygodniu tata był w urzędzie dzielnicy Targówek i pani z okienka powiedziała mu za min się zarejestruje motorek to trzeba wykonać jakiś przegląd ale w dowodzie pisze że jest on bezterminowy. Dodam że jestem już którymś z kolei właścicielem.
- sivy1994
- Świeżak
mam ten sam problem ;p bo weszly nowe przpisy i zmiana pani w okienku nic nie da hehe poprostu trzeba zrobic przeglad ale ja jak narazie jeszcze na starych papierach, a warto dodac ze w swoim dowodze tez mam wpisane bezterminowe 

Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
co sie stresujesz
ja nawet nie bralem motoru bo powiedzialem ze sie maluje i podbil bezproblemowo (tylko ze szefa nie bylo)
ja nawet nie bralem motoru bo powiedzialem ze sie maluje i podbil bezproblemowo (tylko ze szefa nie bylo)
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
heh moj tata chcial tak zalatwic ze tez poszedl z samym dowodem ale na stacjach sa kamery i musi byc pojazd ;/, ale zawsze mozna jezdzic na starych papierach ale wtedy jest problem przy sprzedazy ;/
-
zarkanis96 - Świeżak
Niedawno sprzedałem Aprilię RS50, i jak sie potem okazało koleś co ją ode mnie kupił musiał podkreślam musiał zrobić przegląd techniczny a w dowodzie pisało "Bezterminowo"
rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
-
zarkanis96 - Świeżak
I co z tego ? Jak dla mnie to łamią przepisy, żeby w prowadzić nowe.
Mam przegląd bezterminowo, prawo nie działa wstecz. Nie czytam gazet, nie rozmawiam z ludźmi, nie oglądam telewizji, nie mam neta i co mi zrobią ? Wiem, że nie znajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania ale prawo nie działa wstecz. Jak dla mnie to bez senns, chodzi o hajs, a nie o bezpieczeństwo.
Mam przegląd bezterminowo, prawo nie działa wstecz. Nie czytam gazet, nie rozmawiam z ludźmi, nie oglądam telewizji, nie mam neta i co mi zrobią ? Wiem, że nie znajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania ale prawo nie działa wstecz. Jak dla mnie to bez senns, chodzi o hajs, a nie o bezpieczeństwo.
- zbandowany
- Świeżak
Wprowadzili te przeglądy po to, aby nie rejestrować 125 na 50. Mimo, że to wcale nic nie da, bo kto chce to i tak zrobi przegląd bez przyprowadzania pojazdu, "po znajomości" 

- Stryjeczny
- Świeżak
- zbandowany
- Świeżak
nie wiem po co rozkminiacie dalej ten tematxD
Napisalem chyba ze sa nowe przepisy a wy i tak swoje ze moze cos ze pozmienialo albo jak bezterminowy to bezterminowy xD
Napisalem chyba ze sa nowe przepisy a wy i tak swoje ze moze cos ze pozmienialo albo jak bezterminowy to bezterminowy xD
-
zarkanis96 - Świeżak
na normalnym przeglądzie powinni sprawdzac i tabliczkę, i cylek czy nie powiekszony, i elektryke, i sprawdzac czy kreci powyzej 45km/h.... o wiele wiecej powinni... Tyle teoria. A w praktyce za flaszke czasem popatrza czy swiatla dzialaja i fiftongo... Tylko ze coraz mniej mechanikow robi te lipne przeglady bo za to moga stracic licencje na zawsze. Tak więc ostatecznie: przeglądy są obowiązkowe, coś takiego jak bezterminowy już nie ma racji bytu bo wycofali, a jak ktoś jest cwany to sobie da rade i mimo przepisow zrobi lewy przeglad. Tak juz mamy w tej Polsce... 

-
D748SPS - Świeżak
Mam motorower do sprzedania który ma przegląd bezterminowo ....dopóki ja go mam ale jak ktoś kupi to będzie musiał zrobić już przegląd ..i następne .
Może być lipa bo nie ma tej tabliczki ...i kupujący może mieć później pretensje do mnie.
Może być lipa bo nie ma tej tabliczki ...i kupujący może mieć później pretensje do mnie.
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm