Cagiva Mito Nowiutki Silnik Problem!
• Strona 1 z 1
Cagiva Mito Nowiutki Silnik Problem!
Witam mam taki problem jakiś czas temu cagivka się zatarła.Dałem ją do serwisu motocyklowego,zostało wymienione wszystko tłok,cylinder,łożyska i zdjęto także dozownik oleju.Dziś odebrałem motor i zrobiłem mieszankę i do 2,3 litra paliwa dodałem ok. 130-150ml oleju.Jechałem ok. 5km. delikatnie z prędkością ok.60km/h bo docierałem silnik a nagle silnik raz szarpnął przy 60 trochę się wystraszyłem ale dodałem minimalnie gazu przy wciśniętym sprzęgle i jechałem dalej przez 2km. aż silnik zgasł próbowałem go przegazować delikatnie ale nic z tego silnik zgasł i nie dałem rady go odpalić,gaźnik był czyszczony.Nie możliwe jest ,żeby silnik był zatarty bo była zrobiona mieszanka a poza tym rozrusznik potem kręcił tłokiem.Teraz pytanie co to może być?Może to być przez to ,że zrobiłem za bogatą miesznkę i go zmuliło świece czy coś?Proszę o pomoc.Pozdrawiam
- mateusz_92
- Świeżak
Widzę że masz 2 problemy. Pierwszy z moto a drugi z tym że nie przeczytałeś regulaminu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości