Zobacz wÄ…tek - Problem z akumulatorem
NAS Analytics TAG

Problem z akumulatorem

i inne małe pojemności
_________

Problem z akumulatorem

Postprzez Cross88 » 30/10/2009, 16:27

Witam
Aku strasznie krotko trzymal, 2 dni i juz nie potrafił na nim odpalić, oddałem go na gwarancji i dziś dali mi go spowrotem, facet mowi ze wszystko z nim wporządku nic nie wykryli zeby bylo nie tak. Ale jak u mnie podłączyłem to ledwo kręci, nie odpala. Czy przyczyną może byc trochę zatarty silnik? Troche zatarty bo jezdzic jezdzi... tak mi się wydaje ze jak jest tam cylinder moze nierowny to rozrusznik ma biede ukrecic i dlatego ten aku tak sie rozladowywuje szybko? Proszę o wasze opinie.
Cross88
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 30/10/2009, 16:36

A moze poprostu nie masz ladowania ??
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez talta » 30/10/2009, 20:00

Rozrusznik masz na magnecie, co ma do tego cylek ? Wal sie zaczyna krecic, tlok chodzic i juz, jak cyl byl dobrze odlany i tlok i prosta korba to nie ma to znaczenia. Nie wiem jak cylinder moze byc nie rowny? Moze masz prog ale to nie ma wplywu na rozrusznik. Moze rozrusznik do kitu.
Co do aku to naladuje je porzadnie ale przed tym sprawdz czy masz wode w aku :!:
Ja tez nie mam ladowania, a aku nie ladowalem od 6 miechow czyli od kiedy mam sima, tylko, ze u mnie tylko stop i kierunki, klakson sa z aku, a ze rzadko tych 3 uzywam to wiadomo ;)
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez simonw » 2/11/2009, 09:09

Zmierz prad i napiecie ladowania podczas pracy, obserwuj czy jest spadek mocy w obwodzie podczas zalaczania rozrusznika. Ew podlacz akumulator pod porzadna ladowarke mikroprocesorowa i ustaw lagodny cykl 24 godzinny, sprawdz poziom kwasu w aku (czy cele sa mokre cale) ewentualnie uzupelniaj woda z kwasem ktory powinienes dostac wraz z aku w kartonie (butelka z kwasem + woda destylowana).
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez siwen_segal90 » 3/11/2009, 13:11

Niech ci wymienia aku ja tez mam ten sam problem musze go ladowac codzienie pogoda jest beznadziejna wilgoc i wogule naladuj aku trzymaj go w domu nanoc i bendze ok ja mam juz rozwalony od tej wilgoci i mam wiekszy problem
siwen_segal90
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości

na górê