Spadek mocy Quantum
• Strona 1 z 1
Spadek mocy Quantum
Witam szukałem wszendzie podobnego temetu nie mogłem znaleść mam nastepujacy problem kiedyś osiagałem Zipem Quantumem z 2005 r około 100 bo mam go po tunigu a teraz tylko 60 nie wiem co moze byc z nim odpala ladnie obroty wydaje mi sie ze ma takie same swieca jest dobra kawa z mlekiem gaznik wyregulowany wuczyszczony kompresorem i spirytusem prosze pomocy nie chce zamulać 60 a do zimy nie daleko chcial bym sobie jeszcze pojezdzic prosze jeszcze raz pomocy błagam was 

- siwen_segal90
- Świeżak
-
wasil1993p - Bywalec
Cyl motoforce 70ccm warjator sportowy top recing rolki top tecing 6g wal top recing hq gaznik delento 17.5 przejechalem na nim 155km ciagle na dotarciu jedynie gaznik ma pul roku i pare dni temu kabelki od ssania mi sie rozpieły to je przylutowalem wydaje mi sie ze wszystko dobrze zrobilem sprawdzilem jeszcze raz dzis czy tam swszystko gra i czy te dwa kabelki sie nie dotykaja wszystko jest tak jak by bylo nowe kompresje mam ostatnio taka sama jak od paczoadku na szczescie
sprawdzalem pierscienie nie mialem nawet 1 ryski firtr powietrza umyty i wyczyszczony daje mu buta co 50 km zeby nie zamulil mi cyl bo podobno tak trzeba a tu 60
Odpowiedcie mi na te pytania czy moze to byc wina za ubogeiej mieszanki albo odwrotnie,czy ssanie moze miec wpływ na mieszanke ze on tak powoli jedzie moze macie jakies inne argumenty

Odpowiedcie mi na te pytania czy moze to byc wina za ubogeiej mieszanki albo odwrotnie,czy ssanie moze miec wpływ na mieszanke ze on tak powoli jedzie moze macie jakies inne argumenty
- siwen_segal90
- Świeżak
Moze byc to wina ubogiej mieszanki. Ja Ci proponuje wyregulowacdobrze gaźnik
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Mi sie tak tez dydaje i stary mi tak mowi ale tez dolewam duzo oleju do wachy to tez moze zaszkodzic w prendkosci ? bo wywalilem dozownik z olejem ostatno dolalem okolo 100 ml na 3 litry wach
Mam iglice na samym dole to co to znaczy dostae wiecej paliwa czy mniej ??? gdzie jest najlepiej ja dac na samym sierodku jak mam to skuter sam jedzie i nie da sie obrotów wyregulowac zeby nie jechal bo mam dysze 90
Mam iglice na samym dole to co to znaczy dostae wiecej paliwa czy mniej ??? gdzie jest najlepiej ja dac na samym sierodku jak mam to skuter sam jedzie i nie da sie obrotów wyregulowac zeby nie jechal bo mam dysze 90
- siwen_segal90
- Świeżak
Może, ma za dużą mieszanke, za dużo oleju, lub ssanie cały czas włączone i ma za dużo paliwa, ale jednak stawiam na to że dozownik robi 1:40 i ty jeszcze dolałeś oleju i to jest przyczyna
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
To może być rozregulowany lub żle wyregulowany
gaźnik jak ci tak muli ;] . Też tak miałem po "tuningu" mojego sQta jak docierałem to było ok , ale po dotarciu jak mu dałem buta xd to się okazało ,że tyle co przed remątem 70 km/h a powinien ponad 90 km/h dopiero wtedy go wyregulowałem i teraz smiga ;D . Sprawdz a jak nie dasz rady sam to zawieź na jakąś stacje diagnostyczna tam mają specjalne urządzenie do sprawdzania tej mieszanki benzyny z powietrzem. pzdr
gaźnik jak ci tak muli ;] . Też tak miałem po "tuningu" mojego sQta jak docierałem to było ok , ale po dotarciu jak mu dałem buta xd to się okazało ,że tyle co przed remątem 70 km/h a powinien ponad 90 km/h dopiero wtedy go wyregulowałem i teraz smiga ;D . Sprawdz a jak nie dasz rady sam to zawieź na jakąś stacje diagnostyczna tam mają specjalne urządzenie do sprawdzania tej mieszanki benzyny z powietrzem. pzdr
-
szybkikoks - Świeżak
- siwen_segal90
- Świeżak
Cos bym Ci powiedzial ale jestem adminem i nie wolno mi w ten sposob pisac. Ogolnie chodzi mi o betonowe sciany i owce, tudziez barany.
Najlepsze co mozesz zrobic to udac sie na policje, by aresztowano Twojego ojca za glupoty ktore wyprawiasz.
Najlepsze co mozesz zrobic to udac sie na policje, by aresztowano Twojego ojca za glupoty ktore wyprawiasz.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Nie pałowalem go przez pierwsze 100 kmh jezdzilem dobrze 35kmh raz troche pzyspieszylem do 55 kmh i dodaje ze kompresja jest taka sama moge go odpalic pokrecajac warjator reka ale mam dzis gaznik przy sobie zobaczyłem krzywa iglice i lekko zatkany zawur podcisnieniowy moze to byc to
?? za pare dni sprawdze jak zdobande wache to sie odezwe 

- siwen_segal90
- Świeżak
haahahah smieszne patrze a tu kawałek szmatki byla w filtrze powietrza dobra blokada co ?? xD skuter smiga od 0 - prawie to 0 heheh wszystko ok
dzieki za pomoc i nierozumiem dlaczego zostałem ostrzezenie jak takiego tematu nigdzie nie było WRR

- siwen_segal90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości