Zobacz wÄ…tek - ProszÄ™ o fachowÄ… pomoc!
NAS Analytics TAG

ProszÄ™ o fachowÄ… pomoc!

i inne małe pojemności
_________

ProszÄ™ o fachowÄ… pomoc!

Postprzez mietek633 » 5/9/2009, 18:14

Witam serdecznie Wszystkich. Proszę o fachową pomoc. Kupiłem mini choppera o pojemności do 49cc niestety nie posiada łańcucha napędowego a ja za bardzo nie wiem jaki dobrać i czym się kierować :( proszę o pomoc jaki łańcuch dobrać i gdzie go mogę kupić. Przednia zębatka napędowa posiada 17 zębów, a tylna 33 zęby. Z góry dziękuję za fachowe doradztwo. Pozdrawiam M. S.
mietek633
Świeżak

Postprzez MichalK » 5/9/2009, 18:28

Po zębatkach nie wiele się dowiesz :lol:
Podaj marke i model sprzętu....poszukaj w necie specyfikacji
MichalK
Świeżak

Postprzez mietek633 » 5/9/2009, 19:10

Problem jest w tym że nie mam pojęcia co to za model mini motoru wiec pozostaje mi tylko liczba zębów którą mogę policzyć. Ewentualnie mogę dodać foto wyglądu to może ktoś kto się zna powie mi co to za sprzęt?
mietek633
Świeżak

Postprzez miki1406 » 6/9/2009, 22:36

Odkręć zembatke, umyj ją do chysta i zapakuj do autka, ale wcześniej zmierz miarką (polecam krawiecką ładnie owiniesz to będzie dokładny wynik) długość łańcucha, owiń normalnie miarkę na zembatki i tak jak łańcych idzie zmierz jego długość.

W aucie masz kartkę z szacowaną długością i zambatką... Jedziesz do sklepu z częściami motocyklowymi i staracie się z gościem dobrać coś pod zembatkę i długość...

ZABIERZ PARAGON. Przymiarke zrób tak, żeby wrazie czego można było łańcuch spowrotem spakować i zamienić na inny, czyli nie usyf go w smarze. Pamiętaj, że od za długiego łańcucha możesz zdjąć ogniwko. Nie zniszcz pudełka. Albo będzie ci potrzebne przy wymianie łańcucha, albo na przyszłość jak będziesz kupował drugi raz

Myśle, że w miare prosto to opisałem... Pozdrawiam
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê