Honda Ns-1 przerywa
• Strona 1 z 1
Honda Ns-1 przerywa
Witam wszystkich mój pierwszy post na tym forum.
A więc tak: mam problem gdy wkręcam moją honde na obroty przy 7 i 9 tys. zaczyna przerywać i szarpać motorm gdy już przekroczy tą granice to wtedy jedzie dalej tak jak powinna. Nie wiem co jest grane. Ostatnio czyściłem gaźnik i myślałem że to wina niewyregulowanego gaźnika a to nie w tym tkwi problem. Bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam

A więc tak: mam problem gdy wkręcam moją honde na obroty przy 7 i 9 tys. zaczyna przerywać i szarpać motorm gdy już przekroczy tą granice to wtedy jedzie dalej tak jak powinna. Nie wiem co jest grane. Ostatnio czyściłem gaźnik i myślałem że to wina niewyregulowanego gaźnika a to nie w tym tkwi problem. Bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam
- david1404
- Świeżak
Jedyne co mi przychodzi do głowy to może sprawdź świece. Może trzeba wymienić. Tak mi się wydaje moim skromnym zdaniem 

-
Łukasz_15* - Świeżak
kup nowa swiece jakas sportowa i zobacz jak bedzie jezdzic na tym, albo zapytaj sie ajkiegos posiadacza ns1 czy on ma tak samo...w rskach znowu muli do 6tys a potem idzie ładnie moze u ciebie jest to samo tylko ze na wyzszych obrotach
-
andrzej551 - Bywalec
- bartek1494
- Świeżak
drodzy koledzy odkryłem co jest nie tak z waszymi hondziawkami, u siebie w Honda Ns-1 Montessa działo sie dokładnie to samo co opisuje kolega wyzej i wymieniłem juz wszystko co mogło byc wymienione i nie pomogło. Wkoncu wpadłem na pomysł ze to moduł, włozyłem od chinczyka Lifana 125 (4 sów) i cykała jak nowa, w sklepie z czesciami do chinczyków kupiłem moduł od skuterka ( koniecznie odblokowany) koszt ok. 70zł , i teraz ciesze sie jazda na dobrze działającej hondzie Ns-1
jezeli komus sie przyda ta informacja to z góry mowie " Nie ma za co"

- michalek6669
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm