skuter nie chce zapalić////... [Keeway]
• Strona 1 z 1
skuter nie chce zapalić////... [Keeway]
jak w temacie. mam keewaya flasha i pewnego razu po prostu zgasł podczas jazdy, a że nie miałem wówczas czasu to odrazu odstawiłem go a poten przyszedłem do niego na następny dzień. okazało się że wogóle nie pali więc oddałem go do jednego mechanika. on niestety powiedział że zaglądał do gaźnika (tyle to akurat sam zrobiłem ale oczywiście on sam chciał się upewnić,,, wiadomo jak to jest) i do filtra powietrza który też wyczyściłem. następnie zabrał sie do przeglądania całego silnika w celu sprawdzenia czy nie zepsuł się wał albo łożyska na wale. te też były w dobrym stanie. no i wkońcu zrobił mi cały przegląd silnika a nie dopatrzył się żadnej usterki. skuterek dalej mi nie pali.
No i teraz nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić. chciałem was zapytać czy wiecie może co mogło paść wg moich opisów cAłej tej sytuacji.
Głównie proszę o wypowiadanie się tych którzy się znają bo jak napisałem na innym forum to mi mówli że "po prostu go zepsułem"
a tego niestety mam świadomość. Proszę o szybkie odpowiedzi i ewentualnie jak ktoś się zna to niech powie w jakich to statach cenowych się mieści.
Nie mam już skutera ponad 2 miesiące i jako zapalony maniak bardzo cierpię z tego powodu
Z góry THX za wszystkie podpowiedzi
No i teraz nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić. chciałem was zapytać czy wiecie może co mogło paść wg moich opisów cAłej tej sytuacji.
Głównie proszę o wypowiadanie się tych którzy się znają bo jak napisałem na innym forum to mi mówli że "po prostu go zepsułem"

Nie mam już skutera ponad 2 miesiące i jako zapalony maniak bardzo cierpię z tego powodu

Z góry THX za wszystkie podpowiedzi
- Kiper2009
- Świeżak
a właśnie mam w takkim razie jeszcze jedno pytanie. powiedzcie mi czy trudno jest wymienić ten moduł zapłonowy i w jakim położeniu w skurteerze się on znajduje. Jeśli znacie jakiąś stronkę z opisem to też proszę linka bo jako tako się na tym znam i jeśli okazało by się to niezbyt trudne to sam bym spróbował wymienić tę cczęść
- Kiper2009
- Świeżak
właśnie z tą lokalizacją będzie troche ciężko no bo jak by nie patrzył to jednak jest chińczyk i to jest tak fajnie poskładane że jak się chce dostać do samej świecy to trzeba posiedzieć przynajmniej pół godziny (wiem co mówie)
dzięki za wszystkie podpowiedzi. niech mod nie zamyka tematu bo jak będę jeszcze potrzebował rad to nie bd nie potrzebnie zakładać nowych tematów.
Jeszcze raz dzięki
dzięki za wszystkie podpowiedzi. niech mod nie zamyka tematu bo jak będę jeszcze potrzebował rad to nie bd nie potrzebnie zakładać nowych tematów.
Jeszcze raz dzięki
- Kiper2009
- Świeżak
Dobra... Weź odkręć tą podłużną pokrywkę silnika i sprawdź, czy masz pasek... Jeśli nie masz to masz rozwiązanie... Kup i zanim założysz to napisz... Powiem ci co zrobić, żeby chodził 

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
- piotrprzygocki1
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości