jawa 50
• Strona 1 z 1
Ja zaczynałem na Jawce jak miałem 9 lat, fajny sprzęt, miałem na niej pare wywrotek, ogólnie moja jawka trzyma się świetnie, mimo że stary dziadek to dbam o nią jak o każde moto. Nawet po dzień dzisiejszy czasem sobie na niej wyjadę, ale bardzo łatwo ją postawić na koło i wchodzić w ciasne zakręty, co prawda 55 to nie dużo aby mówić o wchodzeniu w zakręty, ale zawsze jakieś doświadczenie jest. Jawka ma problem ze sprzęgłem, każda jedna, ciężko je wyregulować tą śrubką w deklu, ale da się. Trzeba o nią dbać, mieszanka 1:40 co 400km smaruj łańcuch, raz na jakiś czas zrób 1:30, i wstaw filtr paliwa, jak nie masz założonego. Pozdrawiam, ale się rozpisałem
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
powiem krótko... ten motorek jest niezniszczalny. po moim zderzeniu czołowym z maluchem i wywrotce na asfalcie porysowały się tylko blachy, no i małe wgniecenia są... a poza tym nic
fajny motorek ale jak się coś zacznie psuć to juz jest gorzej

fajny motorek ale jak się coś zacznie psuć to juz jest gorzej
Jawa 50 --> Keeway RY-8 --> Suzuki GSF 400
-
Jimi92 - Świeżak
Hej.
ja mam rometa 200 to jest ten sam silnik lecz inna obudowa, motorek kupiłem w maju a dopiero miałem okazję jeździć nim trzy dni:P ponieważ kupiłem go w nie zbyt najlepszym stanie, próbowałem go sam robić lecz nie dałem rady teraz męczy się z nim mechanik i mówi że do nauki może być lecz gdy się nauczysz jeździć sprzedać ponieważ silnik ma swoje "himer"i nie zapomnij w schowku mieć zawszę zapasową świecę gdyż może się często zalewać.
Pozdrawiam:)
ja mam rometa 200 to jest ten sam silnik lecz inna obudowa, motorek kupiłem w maju a dopiero miałem okazję jeździć nim trzy dni:P ponieważ kupiłem go w nie zbyt najlepszym stanie, próbowałem go sam robić lecz nie dałem rady teraz męczy się z nim mechanik i mówi że do nauki może być lecz gdy się nauczysz jeździć sprzedać ponieważ silnik ma swoje "himer"i nie zapomnij w schowku mieć zawszę zapasową świecę gdyż może się często zalewać.
Pozdrawiam:)
- martaniak
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 11 gości