Problem z GilerÄ… Stalker 50cc
• Strona 1 z 1
Problem z GilerÄ… Stalker 50cc
Witam pisze ponieważ mam pewien problem z moim skuterem Gilera Stalker> problem polega na tym ze od jakiegos czasu skuter jedzie wolniej zamiast 80km/h leci 65 i osłabiło mu sie przyspieszenie . innymi słowy muli sie. Stało sie to po tym jak zatankowalem gorszego paliwa ai przejechalem na nim jakies 10 km a pozniej juz dobrego wlałem i jeszcze jedno nigdy nie remontowalem skutera i nie wiem jak odkrecic ta pokrywe boczną od wariatora spzregla tam gdzie kopniak jest po odkrecdeniu wszystkich srobz przodu normalnie odchodzi a z tylu jakby ja cos trzymao przyczym nie ma zadnej srobki z gory dzieki wam za pomoc i oczekuje odpowiedziktore mi pomogą pozdrawiam damian.
- damian4632
- Świeżak
damian4632 napisał(a):nigdy nie remontowalem skutera
talta napisał(a):kiedy byl remont?
Doczytaj zawsze trochÄ™ bardziej

Niestety, ale przytoczę tutaj przykłady kolegów - jeden miał Suzuki DR 125, zalał jakiegoś kiepskiego paliwa z bez firmowej stacji i musiał robić remont, bo motor nie odpalał; drugi miał Hondę NS1 i także po zalaniu złego paliwa, nawet z tej samej stacji musiał robić remont.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
moze troche zle to sprecyzowałem ale kupilem gilere rok temu miala 21600km przejechane teraz ma 23000 mam dozownik i doolewam olejun kontrolka mi sie nie zapalała ale dla pewnosci wlalemjeszcze troche a jesli chodzi o remontt to mialo zanczyc ze nigdy nie rozbieralem jakiegokolwiek skuteraa paliwo to zatankowalem na takiej stacji co jakies lewe jest bo juz kiedys cos bylo ale nie mialem wyjscia a normalnie leje z bp 95 bezolowiowa a teraz kupilem 98 i tez nic
- damian4632
- Świeżak
- damian4632
- Świeżak
to zalezy od cylindra ale lepiej wydac troche wiecej kasy i miec lepszy, co do regeneracji to nie wiem ale nie panikuj moze wystarczy zmienic tylko cylinder najlepiej podjedz do jakiegos znajomego mechanika i niech ci powie co i jak
ja nie bede ci mieszal w glowie bo duzo na temat mechaniki nie wiem wiec nie bede sie wypowiadal
co edytowania postow to jak napiszesz post to masz w tej ramce u gory po prawej napis " edytuj" naciskasz tam i dopisujesz cos albo usuwasz potem naciskasz 'wyslij' i post sie zmienia
przeczyta regulamin
aaa co do cylkow to poszukaj na http://www.racing-planet.pl/ i http://sklep.mieloch.pl/
ja nie bede ci mieszal w glowie bo duzo na temat mechaniki nie wiem wiec nie bede sie wypowiadal
co edytowania postow to jak napiszesz post to masz w tej ramce u gory po prawej napis " edytuj" naciskasz tam i dopisujesz cos albo usuwasz potem naciskasz 'wyslij' i post sie zmienia
przeczyta regulamin

aaa co do cylkow to poszukaj na http://www.racing-planet.pl/ i http://sklep.mieloch.pl/
- talta
- Mieszkaniec forum
Mam takÄ… gilerkÄ™ i obstawiam:
a) przeczyść gaźnik (na dyszy lub gdzieś w pobliżu mógł zostać syf)
b) przeczyść filtr powietrza (dużo daje i potrafi przez niego strasznie mulić)
c) co do pokrywy wariatora : może się gdzieś z tyłu zapiekła? Po odkręceniu wszystkich śrub powinna odejść, spróbuj podważyć śrubokrętem czy czymś takim
d) nie obstawiałbym cylka - to jest w miare bezawaryjna część tutaj i powiedzenie na pałę "zmien cylek i miliard innych rzeczy" jest trochę głupie
Zanim zdecydujesz się na kupno czegokolwiek sprawdź gaźnik, filtr, ewentualnie świecę.
a) przeczyść gaźnik (na dyszy lub gdzieś w pobliżu mógł zostać syf)
b) przeczyść filtr powietrza (dużo daje i potrafi przez niego strasznie mulić)
c) co do pokrywy wariatora : może się gdzieś z tyłu zapiekła? Po odkręceniu wszystkich śrub powinna odejść, spróbuj podważyć śrubokrętem czy czymś takim
d) nie obstawiałbym cylka - to jest w miare bezawaryjna część tutaj i powiedzenie na pałę "zmien cylek i miliard innych rzeczy" jest trochę głupie
Zanim zdecydujesz się na kupno czegokolwiek sprawdź gaźnik, filtr, ewentualnie świecę.
-
Aren - Świeżak
A czy to moze byc win anp zepsutej pompki do oleju znaczy dozownika[/list][/code][/quote] i tu nie ma zadnego edytuj post ani edytuj jest tylko "zamknij tagi"
Gilera Stalker 50cc 85km/h
Gilera Stalker 50cc 85km/h
- damian4632
- Świeżak
poprostu masz z takim przebiegiem słabe sprężanie bo pierścirnie i tłok już swoje wysłużyły. Ja mam to zamo ze swoim mam 11000 km na skuterze 50ccm. Je kupiłem zestaw 65ccm ( tłok,cylinder,pierścienie) ale wystarczy że zmienisz tłok i pierścienie i wszystko powinno wrócić do narmy.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości