problem z odpalaniem
• Strona 1 z 1
problem z odpalaniem
Witam was. Mam nadzieje ze ktoś mi w tym pomorze. A mianowicie mam problem ze swoim skuterem. Chodzi oto że skuter ma problem z odpaleniem, krece nim i krece az pada mi akumulator. Zapala ale musze nim długo krecic( wymieniałem juz rozrusznik) mam ten problem w obydwóch skuterach. I to moje pytanie dlaczego jak długo postoji to nie chce zapalać? Co jest tego przyczyną? Jezeli ktoś wie to prosze o odpowiedź;) Z góry dzieki
- kuba01214
- Świeżak
Może masz syfy w gaźniku, może masz syfy w rurce która idzie do gaźnika, może masz syfy w kraniku przy baku, a może ci sie benzyna wylewa z gaźnika. Zobacz te rzeczy
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Problemy z odpalaniem to najczęściej stara świeca albo słaba kompresja. Jeszcze mogą być zawory jeśli to 4t.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Albo za słaby akumlator. A z noznego nie pali lepiej ?
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
Jak jest zimny to niezapalaj na rozrusznik bo tylko go niszczysz jak zimny to na kopa
Ma ktos spowalnieacz do przyspieszacza
nie wiek, ale doświadczenie/objeżdzenie; ja zwał tak zwał. najpierw trzeba nauczyc sie chodzic, potem biegac, a na końcu zapierda..ć;)
-
pajro93 - Świeżak
Jak jest zimny to niezapalaj na rozrusznik bo tylko go niszczysz jak zimny to na kopa
Jak jest wszystko w porządku w skuterze to też powinno się palić na kopkę gdy jest zimny ?
Czy chodzi tylko o długotrwałe kręcenie rozrusznikiem ?
Ktoś tu na forum pisał że startery w skuterach nie są zbyt wytrzymałe i powinno się używać je awaryjnie np jak akumulator padnie .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
gowno prawda, mechanicy zalecaja kopke i rozrusznik w ostatecznosci
kopka ci nie popsuje najwyzej sprezyna odbijajaca i tyle (nie liczac chinczykow)
tez powinno sie palic na kopke jak zimny i ogolnie tez na kopke
dlugotrwale krecenie rozrusznikiem? ale problem podejsc i kopnac niz siedziec i naciskac guzik
kopka ci nie popsuje najwyzej sprezyna odbijajaca i tyle (nie liczac chinczykow)
tez powinno sie palic na kopke jak zimny i ogolnie tez na kopke
dlugotrwale krecenie rozrusznikiem? ale problem podejsc i kopnac niz siedziec i naciskac guzik
- talta
- Mieszkaniec forum
Zarówno w samochodzie, skuterze, motocyklu itp nie jest zalecane długie kręcenie rozrusznikiem bo skraca to jego żywotność. Jeśli skuter z rana pali odrazu to rozrusznikiem, a jak trzeba go trochę pokręcić to lepiej kopką.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości