Jaki filtr powietrza daje najlepszy efekt ?
• Strona 1 z 1
Jaki filtr powietrza daje najlepszy efekt ?
witam
Rozszczelniłem wąż idący od air box-a do gaźnika po tym silnik
lepiej chodzi ma lepsze przyśpieszenie , jakbym całkiem zdjął wąż z gażnika
to może nawet by było jeszcze lepiej ale nie mam zamiaru tak jeździć bez filtra...
Oryginalny air box ma u góry gąbkę(czystą) a na niej pokrywa z paroma otworami .
Czytałem na forum że filtry stożkowe z allegro to badziewie i skracają żywotność silnika ?
Kolega mówił że kiedyś kombinował z filtrami i najlepszy efekt osiągnął wstawiając wąż gumowy pomiędzy filtrem a gaźnikiem ,wydaje mi się że ten wąż działał mniej więcej jak air box czyli część powietrza było zasysane swobodnie z węża a dalsza część przez filtr .
Co radzicie zrobić ?
Rozszczelniłem wąż idący od air box-a do gaźnika po tym silnik
lepiej chodzi ma lepsze przyśpieszenie , jakbym całkiem zdjął wąż z gażnika
to może nawet by było jeszcze lepiej ale nie mam zamiaru tak jeździć bez filtra...
Oryginalny air box ma u góry gąbkę(czystą) a na niej pokrywa z paroma otworami .
Czytałem na forum że filtry stożkowe z allegro to badziewie i skracają żywotność silnika ?
Kolega mówił że kiedyś kombinował z filtrami i najlepszy efekt osiągnął wstawiając wąż gumowy pomiędzy filtrem a gaźnikiem ,wydaje mi się że ten wąż działał mniej więcej jak air box czyli część powietrza było zasysane swobodnie z węża a dalsza część przez filtr .
Co radzicie zrobić ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Jednym stożek pomaga innym zamula:) Jak pisał talta na pewno nie kupuj tych tanich stożków, najlepsze są ponoć malossi
- kowal_1992
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości