kupno motoroweru - cennik :)
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kupno motoroweru - cennik :)
około czerwca bede kupował ogara 900 racing i chciałbym sie dowiedziec ile to wszystko mnie wyniesie , chodiz mi o to by ktos mi napisał cos w tym stylu
ogar 900 racin - 3,800zł
2kaski-
ubezpieczenie -???
rejestreacja- ???
i co tam jeszcze jest potrzebne. z gory dzieki
ogar 900 racin - 3,800zł
2kaski-
ubezpieczenie -???
rejestreacja- ???
i co tam jeszcze jest potrzebne. z gory dzieki
- Gizmi7
- Świeżak
kaski... zalezy jakie. od 50zl za tornado do ok 1000zl.
ubezpieczenie hmm 50ccm jesli zarejestrujesz na kogos kto ma wszystkie znizki to pewnie jakies 50zl rocznie. jesli na Ciebie to pewnie ok 100zl rocznie. ceny moga sie delikatnie wahać zaleznie od firmy w ktorej ubezpieczasz.
rejestracja to chyba 80zl za tablice-nie jestem pewien
mowimy oczywiscie o motocyklu nowym, lub zarejestrowanym w polsce.
jesli motocykl sciagasz zza granicy koszty rejestracji to okolo 500zl
a ile romecik kosztuje to chyba sie orientujesz
ubezpieczenie hmm 50ccm jesli zarejestrujesz na kogos kto ma wszystkie znizki to pewnie jakies 50zl rocznie. jesli na Ciebie to pewnie ok 100zl rocznie. ceny moga sie delikatnie wahać zaleznie od firmy w ktorej ubezpieczasz.
rejestracja to chyba 80zl za tablice-nie jestem pewien
mowimy oczywiscie o motocyklu nowym, lub zarejestrowanym w polsce.
jesli motocykl sciagasz zza granicy koszty rejestracji to okolo 500zl
a ile romecik kosztuje to chyba sie orientujesz

- adamos19
- Świeżak
Gizmi7 napisał(a):no dzikei kolego, a nie trzeba jakich innych duperel dokupywac?? i jeszcze chcialbym sie dowiedziec ile bedzie kosztowac sciagniecie blokady w tym ogarze 900 racing i czy takowa tam jest .
Blokada jest na 100%.
Z tego co się orientuje jest blokowany przez tzw. dopalacz spalin(gdzieś na innym forum przeczytałem), ale równie dobrze może być blokowany moduł.
-
matmax - Świeżak
blokada np. na tarcze 30-40 zeta, przydaly by sie rekawice od 30zeta do 800zeta ale za 100-120zeta sa juz calkiem przyzwoite
rejestracja uzywki w polsce to teraz 102 zlote 50 groszy
ale to uzywka nie jest wiec nie wiem ile dokladnie
rejestracje zalatwiaja ci w salonie to plus kupowania nowych ale pamietaj, ze przy wyjezdzie z salonu tracisz i to sporo
kaski jak kupisz okazyjnie czyli na gieldzie albo cos dobrego w necie to mozesz sie zamknac w 450-500zeta mowimy o firmach tj. naxa, nitro, agv nie o np. hjc, shoei, arai
rejestracja uzywki w polsce to teraz 102 zlote 50 groszy

rejestracje zalatwiaja ci w salonie to plus kupowania nowych ale pamietaj, ze przy wyjezdzie z salonu tracisz i to sporo
kaski jak kupisz okazyjnie czyli na gieldzie albo cos dobrego w necie to mozesz sie zamknac w 450-500zeta mowimy o firmach tj. naxa, nitro, agv nie o np. hjc, shoei, arai
- talta
- Mieszkaniec forum
nie sadze zeby na malego ogara potrzebowal rekawice. ja jezdze 6 lat juz bez rekawic i nie odczuwam jakichkolwiek powodow zebym musial je miec. wiec moim zdaniem to zupelnie zbedny wydatek na 50ccm.
kaski to 500zl ale mowimy caly czas o firmowych kaskach. jesli jednak bardziej bedzie zalezalo mu na cenie niz na marce to oczywiscie znajdzie cos duzo taniej.
kaski to 500zl ale mowimy caly czas o firmowych kaskach. jesli jednak bardziej bedzie zalezalo mu na cenie niz na marce to oczywiscie znajdzie cos duzo taniej.
- adamos19
- Świeżak
o cene zapytaj sie w salonie zreszta stracisz gwarancje jak zdejmiesz odrazu
rekawice nie sa nie zbedne ale tez zbedne
ja tam lubie miec rekawice chyba ze w lecie ale zawsze sie przydaja np. przy upadku itp. ja tam wole rekawice miec
jakosc nitro, naxy itd. nie jest zla napewno lepsza od tigera na 50ccm to sa idealne, sam jezdze w kasku firmy naxa i jest ok, dwa razy mi spadl raz w garazu, raz przed sklepem bo sie spieszylem i zachaczylem o niego i zadbych pekniec ani nic, po za tym jest wygodny
mowil o duperelach wiec rekawice to wlasnie to
ocvzywiscie na 50
te kaski nie sa klejone jak tiger, a to wazne
rekawice nie sa nie zbedne ale tez zbedne
ja tam lubie miec rekawice chyba ze w lecie ale zawsze sie przydaja np. przy upadku itp. ja tam wole rekawice miec
jakosc nitro, naxy itd. nie jest zla napewno lepsza od tigera na 50ccm to sa idealne, sam jezdze w kasku firmy naxa i jest ok, dwa razy mi spadl raz w garazu, raz przed sklepem bo sie spieszylem i zachaczylem o niego i zadbych pekniec ani nic, po za tym jest wygodny
mowil o duperelach wiec rekawice to wlasnie to

te kaski nie sa klejone jak tiger, a to wazne
- talta
- Mieszkaniec forum
- kowal_1992
- Świeżak
Jeśli chcesz dobry i taki jaki powinien być kask czyli bezpieczny to najtaniej 300-400 zł sztuka. Szukaj HJC, NITRO, UVEX. W takie coś jak Naxa to się nie baw. AGV w tej cenie też nie jest najlepszym rozwiązanie bo jakość wykonania jest mierna. Co do rękawic to są bardzo potrzebne nawet na rowerze.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nie zgadzam sie bo ja mam naxe, a moj ojciec uvexa i jakos nie ma kolosalnej roznicy, jak na 50 ccm to nitro i naxa sa idealne. One sa porownywalne jakoscia. Niby w czym nitro jest lepsze od naxy ? Jakies konkrety, a nie np. jakoscia i po temacie.
- talta
- Mieszkaniec forum
Według mnie to nie ma różnicy takiej, że np. na 50cc są kaski gorszych firm... Shoei na 50cc też by pasował
A co do kasków AGV to nie mam porównania do droższych, ale jakość wykonania mogę ocenić. Nic się nie odkleja, szybka się nie wyrabia, chodzi jak dzień po kupnie.

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Naxa to jest lipa tak jak jakieś Max, Yohe, V-can i ten UVEX jest na pewno 100 razy bezpieczniejszy. Niezależnie czy 50ccm czy 1000ccm zawsze jest warto mieć jak najlepszy kask bo nigdy nic nie wiadomo.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dajcie spokój już z tym kaskiem:D ja mam jakiegos starego sparco i można nim rzucać o glebe, stawać na nim i nic mu nie jest hehe:) A teraz na serio to warto zadbać o bezpieczeństwo i tu nie ma co mowić czy 50ccm czy litr, warto zainwestować w dobry kask typu uvex czy hjc. A jak nie masz dużo kasy na kaski to rozejrzyj się na jakiejś giełdzie motocyklowej czy allegro bo czasami naprawde dobry kask można wyrwać za grosze:)
- kowal_1992
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości