Zobacz wÄ…tek - RS 50 Problem Prosze o szybka odpowiedz.
NAS Analytics TAG

RS 50 Problem Prosze o szybka odpowiedz.

i inne małe pojemności
_________

RS 50 Problem Prosze o szybka odpowiedz.

Postprzez Senior » 7/4/2009, 22:26

Witam
Mam tatki problem przy ruszuniu apką (1996 rok) syna, trzeba jej dac tyle obrotow ze unosi kola na ok 30 cm. Jezeli dam mnie to motocykl strszliie szarpie i czasem gasnie jak mu w pore nie dodam gazu. Został w nim dzis wymieniony cylinder tlok (i reszta ktora jest w komplecie) zostaly tez wymieniony tarczki sprzegla plus wszystkie plyny jakie znajduja sie w moto czyli olej silnikowu i przekladniowy, plyn chlodniczy i hamulcowy.Zdaza sie tez ze jest problem z odnalezieniem Biegu neutralnego... Co mzowe byc powodem. Prosze o pomoc.

Wiem ze jest osobny temat o aprilkach rs-kach Ale w ten sposob mam nadzieje dostac szybciej odpowiedz. Moto stoi u znajomego mechanika i oboje nie wiemy co moze byc tego przyczyna a wiadomo czas to pieniadz (on zamiast zarabiac na naprawie, poswieca cas motocyklowi) Zakezy mi na czasie bo pogoda rozpoczyna powoli sezon i Syn bardzo by chcial wyjechac na ulice.

Dzieki
pozdro
Senior
Świeżak

Postprzez rico63 » 8/4/2009, 07:47

Wydaje mi się że jeszcze nie wyczułeś motocykla (tak zrozumiałem) :) Tradycyjnie spróbuj wyregulować Gaźnik :)
rico63
Świeżak

Postprzez Senior » 8/4/2009, 08:38

Gaznik wyszczony i wyregulowany filtra powietrza wyczyszczony. A da cos podcigniecie linki sprzegła??
pozdro
Senior
Świeżak

Postprzez rico63 » 8/4/2009, 12:16

Raczej nic nie da :( Ale podkręć i tak bo klamka sprzęgła nie może mieć dużych luzów :) Twój problem najprawdopodobniej nie zależy od sprzęgła :) Zobacz czy masz dobre zębatki (przód chyba 12 A tył to niewiem ale sprawdź to) :)
rico63
Świeżak

Postprzez Koval135 » 8/4/2009, 14:18

Podciagnięcie sprzęgla pewnie wiele nie da,bo ono tylko zaraz na początku łapie,nie cza nawet do konca przewaznie go wciskac.Te moto maja slaby dól.Spróbuj powoli puszczac sprzęgło i dodawac gazu troche,powinien gladziej ruszac.A co do znalezienia luzu-nie wiem w jakim stopniu to jest utrudnione,ale uwzglądnij że skrzynie AM niekiedy pozotawiaja sporo do zyczenia gdy sie do nich nie przywyklo :wink:
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
Koval135
Mieszkaniec forum

Postprzez PaÅ‚ka » 8/4/2009, 14:33

Moim zdaniem trzeba uregulować linkę sprzęgła.
Wiem, że skrzynie biegów w RS i moim moto są inne, ale miałem praktycznie to samo :) tylko ze mój szedł do pionu :P
Pałka
Świeżak

Postprzez Sly » 11/4/2009, 11:38

Musisz wyregulować linkę sprzęgła. Miałem to samo... A z luzem już tak jest, łapie tylko na niskich obrotach, na wyższych ciężej ;)
Sly
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê