RS 50 Problem Prosze o szybka odpowiedz.
• Strona 1 z 1
RS 50 Problem Prosze o szybka odpowiedz.
Witam
Mam tatki problem przy ruszuniu apką (1996 rok) syna, trzeba jej dac tyle obrotow ze unosi kola na ok 30 cm. Jezeli dam mnie to motocykl strszliie szarpie i czasem gasnie jak mu w pore nie dodam gazu. Został w nim dzis wymieniony cylinder tlok (i reszta ktora jest w komplecie) zostaly tez wymieniony tarczki sprzegla plus wszystkie plyny jakie znajduja sie w moto czyli olej silnikowu i przekladniowy, plyn chlodniczy i hamulcowy.Zdaza sie tez ze jest problem z odnalezieniem Biegu neutralnego... Co mzowe byc powodem. Prosze o pomoc.
Wiem ze jest osobny temat o aprilkach rs-kach Ale w ten sposob mam nadzieje dostac szybciej odpowiedz. Moto stoi u znajomego mechanika i oboje nie wiemy co moze byc tego przyczyna a wiadomo czas to pieniadz (on zamiast zarabiac na naprawie, poswieca cas motocyklowi) Zakezy mi na czasie bo pogoda rozpoczyna powoli sezon i Syn bardzo by chcial wyjechac na ulice.
Dzieki
Mam tatki problem przy ruszuniu apką (1996 rok) syna, trzeba jej dac tyle obrotow ze unosi kola na ok 30 cm. Jezeli dam mnie to motocykl strszliie szarpie i czasem gasnie jak mu w pore nie dodam gazu. Został w nim dzis wymieniony cylinder tlok (i reszta ktora jest w komplecie) zostaly tez wymieniony tarczki sprzegla plus wszystkie plyny jakie znajduja sie w moto czyli olej silnikowu i przekladniowy, plyn chlodniczy i hamulcowy.Zdaza sie tez ze jest problem z odnalezieniem Biegu neutralnego... Co mzowe byc powodem. Prosze o pomoc.
Wiem ze jest osobny temat o aprilkach rs-kach Ale w ten sposob mam nadzieje dostac szybciej odpowiedz. Moto stoi u znajomego mechanika i oboje nie wiemy co moze byc tego przyczyna a wiadomo czas to pieniadz (on zamiast zarabiac na naprawie, poswieca cas motocyklowi) Zakezy mi na czasie bo pogoda rozpoczyna powoli sezon i Syn bardzo by chcial wyjechac na ulice.
Dzieki
pozdro
- Senior
- Świeżak
Raczej nic nie da
Ale podkręć i tak bo klamka sprzęgła nie może mieć dużych luzów
Twój problem najprawdopodobniej nie zależy od sprzęgła
Zobacz czy masz dobre zębatki (przód chyba 12 A tył to niewiem ale sprawdź to) 

-
rico63 - Świeżak
Podciagnięcie sprzęgla pewnie wiele nie da,bo ono tylko zaraz na początku łapie,nie cza nawet do konca przewaznie go wciskac.Te moto maja slaby dól.Spróbuj powoli puszczac sprzęgło i dodawac gazu troche,powinien gladziej ruszac.A co do znalezienia luzu-nie wiem w jakim stopniu to jest utrudnione,ale uwzglądnij że skrzynie AM niekiedy pozotawiaja sporo do zyczenia gdy sie do nich nie przywyklo 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Musisz wyregulować linkę sprzęgła. Miałem to samo... A z luzem już tak jest, łapie tylko na niskich obrotach, na wyższych ciężej 

-
Sly - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości