Zipp rooster
• Strona 1 z 1
Zipp rooster
Witam
Posiadam właśnie taki squter jak w temacie i mam pytanie!
Dlaczego przy obrotach 10tyś (chociaż 10 tyś to maks) to osiąga prędkość max 55-60 km/h chociaż na blacie ma 80km/h??? Czy jest to wina jakiejś blokady?
ProszÄ™ o odp.
Posiadam właśnie taki squter jak w temacie i mam pytanie!
Dlaczego przy obrotach 10tyś (chociaż 10 tyś to maks) to osiąga prędkość max 55-60 km/h chociaż na blacie ma 80km/h??? Czy jest to wina jakiejś blokady?
ProszÄ™ o odp.

- mateusz16
- Świeżak
Myślę że pewnie jest blokada na module ale nie spodziewaj się że będziesz jeździł dużo szybciej. Ludzie nie ma co wymagać za dużo w końcu to tylko 50tki które mają się rozpędzać do 45km/h 

motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
- jareczek26
- Świeżak
To że na blacie ma 80 km/h to wcale nie znaczy że musi tyle jechać
Jeśli jedzie ci 55-60 to faktycznie możesz mieć gdzieś blokadę
Poszukaj na forum może już gdzieś było o blokadach w tym skuterze 

-
rico63 - Świeżak
popierwsze wszystkie ziipy jak kupiles w salonie nowy i nic ci przy nim nie robili to masz blokady na module to sam nie zrobisz bo oni ci tam wgrywaja nowa mape zaplonowa albo nowy modul wstawiaja koszt ok 200 zl modul odblokowany dostarcza wiecej mieszanki co idzie za soba wieksza predkosc wieksze obroty wieksze spalanie a blokad w skuterze jest bardzo duzo masz tutaj poczytaj http://www.scigacz.pl/Blokady,w,skutera ... ,4581.html a jezeli sciagniesz z wariatora rolki zalezy na jakie wymienisz czy na lzejsze czy ciezsze co chcesz zeby skuter ci szybciej sie zbieral czy mial wieksza predkosc poczytaj zreszta w linku wyzej masz opisane wszystko jesli chcesz cos wiedziec jeszcze to pisz pozatym nie musi szukac o blokadach w tym skuterze poniewaz wszystkie skutery maja blokady w tych samych miejscach wystarczy zobaczyc które masz zdjete a ktore nie i zdjasc te ktorych nie masz zdjetych ale pokrecilem matko ale wiesz o co chodzi najlepiej daj go do serwisu za koszt 200-500 zl ci zdejma blokady zalezy czy ten modul wymienisz
- Essential
- Świeżak
Ale kolego ty bzdury wypisujesz:
1.Nikt nic niewgrywa w zadne moduły moduły sa gotowe od producenta i serwis nic niezrobi tylko moze wymienic na inny.
2.Ten moduł niejest zablokowany bo silnik mu idzie do 10000 obr.
3.Inna mapa zaplonu to poprostu moduł sportowy a nie odblokowany.
Blokada modułu polega na ograniczeniu obrotów silnika.
A sam moduł kupuje sie na skuter doktor albo mieloch i samemu sie go wymienia.
Najlepszy jest z regulowana mapa zaplonu naraku.
1.Nikt nic niewgrywa w zadne moduły moduły sa gotowe od producenta i serwis nic niezrobi tylko moze wymienic na inny.
2.Ten moduł niejest zablokowany bo silnik mu idzie do 10000 obr.
3.Inna mapa zaplonu to poprostu moduł sportowy a nie odblokowany.
Blokada modułu polega na ograniczeniu obrotów silnika.
A sam moduł kupuje sie na skuter doktor albo mieloch i samemu sie go wymienia.
Najlepszy jest z regulowana mapa zaplonu naraku.
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
no ja nie wiem mi mowili ze da sie komputerowo wgrac ta mape zaplonu ale nie u wszystkich skuterow ze musi byc specjalny modul no ale jak to jest ze obroty mu ida 10 tys a on idzie max 60 dych to jest troszeczke dziwne bo jak gosc ma blokady to raczej by mu tyle obrotow nie uciagnelo . ale przeciez znowu przy 10 tys obrotow to powinien isc z 75 km wiec moze to poprostu cos amsz z obrotomiezem ze zawyza .
- Essential
- Świeżak
80km/h to jest na liczniku, nie ktore zamykaja nie ktore nie dociagaja, jesli chodzi o zippa to ze wszystkimi blokadami 60 dych to norma w kazdym ich skuterze, najlepiej jezdz do mechanika niech ci zdejmie blokady i wsadzi te czesci co chcesz
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości