Zobacz wÄ…tek - nie odpala-potrzebna pomoc
NAS Analytics TAG

nie odpala-potrzebna pomoc

i inne małe pojemności
_________

nie odpala-potrzebna pomoc

Postprzez kocurek1 » 28/3/2009, 23:21

motor to daelim roadwin 125fi na wtrysku, dzisiaj rano odpalił bez problemu i po paru minutach zgasł.po przekręceniu kluczyka nie zapaliła się lampka "check engine" i nie słychać było pompy paliwowej.reszta elektryki działa normalnie, sprawdziłem bezpieczniki i zasilanie w skrzynce i wszystko jest ok.doradzono mi sprawdzenie pompy "na krótko"
ale nie bardzo wiem jek to zrobić,pompa jest w baku?podłączyć ją bezpośrednio do aku?jeśli to nie pompa, to mogło pójść? zależy mi na samodzielnej naprawie, bo inaczej czeka mnie laweta i trasport ponad 100km do serwisu.załączam schemat jeśli ktoś się orientuje w elektryce
Załączniki
schemat1.jpg
(253.82 KiB) Pobrane 138 razy
kocurek1
Świeżak

Postprzez clico » 29/3/2009, 06:56

przenies temat do motocykli jezeli to motocykl bo tutaj sa skutery
i napisz w temacie jaki to motocykl moze ktos ci pomoze
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
clico
Świeżak

Postprzez Jonyl » 29/3/2009, 09:03

Ta ale ten dział jest też dla 125 jak byś clico nie zauważył. Dobry dział jest, a na wtrysku to trudna sprawa jest ;/
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi
:D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
Jonyl
Świeżak

Postprzez kocurek1 » 31/3/2009, 13:25

dostałem się do pompy i jest taka sytuacja, wtyczka ma cztery kable, po przekręceniu kluczyka na dwóch pojawia się napięcie a na dwóch nie, jeden jest chyba od poziomu paliwa, bo jak odłącze wtyczkę to wskaźnik się nie rusza, pompa nie reaguje, to znaczy że padła?
kocurek1
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości

na górê