derbi senda bez oznaku życia "help"
• Strona 1 z 1
derbi senda bez oznaku życia "help"
Hejka dorwałem dziś derbi sendę. Jezdziłem sobie po lesie itp potem wjechałem na droge, przejechałem przez przejazd kolejowy i nagle motór przestał jechać (bieg był wrzucony na 4) i jak bawiłem się manetką to obroty wchodziły. stanołem na pobocze i chciałem go odpalić. Kopie kopką i kopka lekko idzie wgl chodzby tłoka nie było, chce go na zapych daje 1 i pcham a tu chodzby na luzie? może wiecie mniej weicej co mogło się stać?
Derbi senda .... Stunt
- lukoraven
- Świeżak
Rozszczelnienie się silnika (wywiało uszczelke?) dziura w tłoku? (tak samo było u kumpla w TZR 80... te same skutki - jak na luzie) ale raczej dziura w tłoku... kompresji w ogóle nie ma, dlatego wszystko tak gładko chodzi
-
R-Man - Świeżak
Ja mam podobny problem ale ze skuterem. Dzisiaj czyściłem go, pompowałem koła, ogólnie przygotowania do sezonu. Wszystko elegancko, świeca czysta a skuter nie chce odpalić. Raz mi tylko odpalił, pochodził może z 5 sekund ale i tak musiałem kręcić manetką żeby nie zgasł. Sprawdzałem już chyba wszystko. Jeśli ktoś z Was wiek co mogło się stać to proszę o odpowiedz. Z góry dzięki
"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
ok, dzisiaj już mu dałem spokój. Zobacze jutro i napisze o efektach 

"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
Zby$ napisał(a):Ja mam podobny problem ale ze skuterem. Dzisiaj czyściłem go, pompowałem koła, ogólnie przygotowania do sezonu. Wszystko elegancko, świeca czysta a skuter nie chce odpalić. Raz mi tylko odpalił, pochodził może z 5 sekund ale i tak musiałem kręcić manetką żeby nie zgasł. Sprawdzałem już chyba wszystko. Jeśli ktoś z Was wiek co mogło się stać to proszę o odpowiedz. Z góry dzięki
sposc paliwo z gaznika i go wyczysc to powinno pomoc po zimie tak bywa ze cos w gazniku osiadzie
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
ok, może dzisiaj się tym zajme ale nie mam szczęścia do gaźników. Poproszę wujka bo on się na tym zna.
Lukoraven sory że w twoim temacie, ale nie chciałem zakładać nowego bo tych tematów już jest naprawdę dużo. A że mam podobny problem postanowiłem go tu opisać. Poza tym tobie już chyba koledzy z forum pomogli. Jeśli nie, to sory jeszcze raz i mam nadzieję, że jeszcze pomogą
Lukoraven sory że w twoim temacie, ale nie chciałem zakładać nowego bo tych tematów już jest naprawdę dużo. A że mam podobny problem postanowiłem go tu opisać. Poza tym tobie już chyba koledzy z forum pomogli. Jeśli nie, to sory jeszcze raz i mam nadzieję, że jeszcze pomogą
-
Zby$ - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 64 gości