Bardzo wysokie obroty a na koniec odglosy z przekladni?
• Strona 1 z 1
Bardzo wysokie obroty a na koniec odglosy z przekladni?
Odpalilem w koncu skuter po zimie-CPI Oliver City i zaczal mi odrazu na wysokich obrotach chodzic-nie wiem czy to normalny objaw po zimie.Regulowalem gaznik ale tylko minimalnie spadaly obroty jak przekrecilem ta srubką.Jak ja calkiem wykrecilem to dopiero spadly obroty ale znowu po krotkiej chwili sei dusil ze trzeba bylo dodac gazu zeby nie zgasl.Jak wkrecilem srubke to znowu wskakiwaly obroty.Po kilku minutach uspokoilo sie i juz chcialem zamontowac siedzienie gdy nagle cos lekko trzasnelo w przekladni i obroty znowu wskoczyly wyzsze oczywiscie kolo sie krecilo tylnie jak glupie,obroty pozniej spadly ale ten dzwiek z przekladni pozostal i przy kazdym odpalaniu teraz slychac-tak jakby cos sie tam slizgalo albo szuralo?
Nie wiem co to moze byc?
Gdyby pasek spadl to by sie nie krecilo kolo,prawda?
Czy to moze byc cos z dzwonem sprzegla,moze z rozrusznikiem nożnym albo jeszcze inna usterka?
Ktos moze mi pomoc?
Bardzo bym prosil o rady bo sezon tuz tuz...
Nie wiem co to moze byc?
Gdyby pasek spadl to by sie nie krecilo kolo,prawda?
Czy to moze byc cos z dzwonem sprzegla,moze z rozrusznikiem nożnym albo jeszcze inna usterka?
Ktos moze mi pomoc?
Bardzo bym prosil o rady bo sezon tuz tuz...
- misza198818
- Świeżak
Nie znam się bardzo na skuterach ale: JEST LUTY jak odpaliles go po zimie może daj mu się troche rozgrzać?? niech sobie pochodzi troche sam obroty powinny spasc i będzie ok. Może też być to objawa włączonego ssania najpierw wysokie obroty potem gaśnie bo za dużo paliwa.
- Ripper
- Świeżak
misza, ale nie wiem czy cię dobrze rozumiem. Wyregulowałeś gaźnik i chodzi dobrze tylko coś ci szura w przekładni?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Moze się pasek ślizgać ... ale po dłuższej pracy sam powinien dojść do siebie ... a moze jeszcze szurać jakby dzwon lekko szurał o sprzęgło bo może byc nagięty choć mało prawdopodobne(ale widziałem takie przypadki) ...
Honda jest Bogiem, Stunt nałogiem, stelaż podstawą, Freestyle zabawą... Honda CBR F4i - fenomen w Stuncie!
-
DKwwy - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm