Zobacz wątek - Bardzo wysokie obroty a na koniec odglosy z przekladni?
NAS Analytics TAG

Bardzo wysokie obroty a na koniec odglosy z przekladni?

i inne małe pojemności
_________

Bardzo wysokie obroty a na koniec odglosy z przekladni?

Postprzez misza198818 » 6/2/2009, 16:56

Odpalilem w koncu skuter po zimie-CPI Oliver City i zaczal mi odrazu na wysokich obrotach chodzic-nie wiem czy to normalny objaw po zimie.Regulowalem gaznik ale tylko minimalnie spadaly obroty jak przekrecilem ta srubką.Jak ja calkiem wykrecilem to dopiero spadly obroty ale znowu po krotkiej chwili sei dusil ze trzeba bylo dodac gazu zeby nie zgasl.Jak wkrecilem srubke to znowu wskakiwaly obroty.Po kilku minutach uspokoilo sie i juz chcialem zamontowac siedzienie gdy nagle cos lekko trzasnelo w przekladni i obroty znowu wskoczyly wyzsze oczywiscie kolo sie krecilo tylnie jak glupie,obroty pozniej spadly ale ten dzwiek z przekladni pozostal i przy kazdym odpalaniu teraz slychac-tak jakby cos sie tam slizgalo albo szuralo?
Nie wiem co to moze byc?
Gdyby pasek spadl to by sie nie krecilo kolo,prawda?
Czy to moze byc cos z dzwonem sprzegla,moze z rozrusznikiem nożnym albo jeszcze inna usterka?
Ktos moze mi pomoc?
Bardzo bym prosil o rady bo sezon tuz tuz...
misza198818
Świeżak

Postprzez Ripper » 7/2/2009, 14:06

Nie znam się bardzo na skuterach ale: JEST LUTY jak odpaliles go po zimie może daj mu się troche rozgrzać?? niech sobie pochodzi troche sam obroty powinny spasc i będzie ok. Może też być to objawa włączonego ssania najpierw wysokie obroty potem gaśnie bo za dużo paliwa.
Ripper
Świeżak

Postprzez Łukasz_15* » 7/2/2009, 18:12

misza, ale nie wiem czy cię dobrze rozumiem. Wyregulowałeś gaźnik i chodzi dobrze tylko coś ci szura w przekładni?
Łukasz_15*
Świeżak

Postprzez DKwwy » 7/2/2009, 23:36

Moze się pasek ślizgać ... ale po dłuższej pracy sam powinien dojść do siebie ... a moze jeszcze szurać jakby dzwon lekko szurał o sprzęgło bo może byc nagięty choć mało prawdopodobne(ale widziałem takie przypadki) ...
Honda jest Bogiem, Stunt nałogiem, stelaż podstawą, Freestyle zabawą... Honda CBR F4i - fenomen w Stuncie!
DKwwy
Świeżak

Postprzez KAPELA911 » 8/2/2009, 09:12

To jest pasek w przekładnie przecież on ma luz to moze uderzać o pokrywe itp. Ale nie rozumiem tego że sam Ci wskakuje na obroty? Czyściłes kiedyś w nim gaźnik może najwyższa pora?
KAPELA911
Bywalec

Postprzez Ripper » 8/2/2009, 10:08

czyszczenie gaźnika nie pomoze z tym ze wskakuje na wysokie obroty... ustaw gaxnik tak jak byl wczesniej i zrob jak mowilem a delikatne stukanie w silniku tez czasem moze byc spowodowane tym ze jest zimny. ogolnie zawsze gosniej chodzi.
Ripper
Świeżak

Postprzez KAPELA911 » 8/2/2009, 11:47

Jak gaźnik jest zasyfiony to na biegu jałowym najcześciej obroty chodzą jak chcą, miałem tak w kosiarce wyczyściłem i jest git.
KAPELA911
Bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm