Honda CBR 125 R / NSR
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Honda CBR 125 R / NSR
Witam!
Mam pytanko. Mam zamiar zacząć przygodę z motocyklami (od kilku lat jeżdze skuterami) i zastanawiam się nad moim pierwszym motorem. Otóż co byłoby lepsze na początek Honda Cbr 125 R 4 suwowy czy też 2 suwowy czy też ne lep[iej by było troche starszą hondę NSR 125 ?? Proszę o odpowiedź z uzasadnieniem
Mam pytanko. Mam zamiar zacząć przygodę z motocyklami (od kilku lat jeżdze skuterami) i zastanawiam się nad moim pierwszym motorem. Otóż co byłoby lepsze na początek Honda Cbr 125 R 4 suwowy czy też 2 suwowy czy też ne lep[iej by było troche starszą hondę NSR 125 ?? Proszę o odpowiedź z uzasadnieniem

- Avardon
- Świeżak
viewtopic.php?t=967 pocztaj sobie tu znajdziesz raczej wszystko na temat jednego i drugiego 

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Wiesz szczerze to Ci powiem że jeśli poszukujesz wrażeń to kup sobie NSR ale wtedy licz się z tym że bedziesz musiał wolić za sobą cysternę, no i nikt się za tobą nie odwroci bo wszyscy będą słyszeć simsona a nie NSR.. Ja jeżdżę na CBR 125R zarejestrowaną na 50ccm i robię 1000 km miesięcznie, jeszcze do silnika nic nie dokładałem a spalanie jest jak w bajce... Do odgłosu z wydechu nie mam pytań, da się tego słuchać no ale co do osiągów to R1 z CBR 125R nie jest... Bym zapomniał... Jak kupisz CBR to uważaj na zakrętach bo ta cięka oponka nie trzyma się drogi przy trochę mokrej nawierzchni, wiem to z doświadczenia...
- ArturCBR
- Świeżak
To ile taka NSR pali?? i nic głos nie przypomina scigwy?? a jak zmieni wydech?? albo da sie cos z tym zrobić??
Sorki ze tak dokładam ale tez jestem na kupnie czytałem duzo o porownaniach ale nie bylo czrgos takiego jak "pierdzi jak simson"czy jakos tak i nie bylo mowy ze cysterna ma jeździc zamna hehehe tylko za troche wiecej lapi ale lepiej NSR nic CBR!!więc jak to jest??
Sorki ze tak dokładam ale tez jestem na kupnie czytałem duzo o porownaniach ale nie bylo czrgos takiego jak "pierdzi jak simson"czy jakos tak i nie bylo mowy ze cysterna ma jeździc zamna hehehe tylko za troche wiecej lapi ale lepiej NSR nic CBR!!więc jak to jest??
- Davvid
- Świeżak
NSR pali ok 5,5 / 100 no i litr oleju (49 zł) , na podajze ok 500 km.A co do " pierdzenia " motor nabiera całkiem innych głosów i znacznie większej mocy powyżej 8 tys obr/min , dlatego że na tych wysokich obrotach w wydechu otwiera sie zawór upustowy spalin. Ale jezeli i to sie nie podoba można ząłowyć sportową koncówke i wtedy chodzi bardziej basowo. Remonty przy " dość umiarkowanej jezdzie " trzeba robic co ok 30 tys km , no ale jak ma sie kasy pod dostatkiem to polecam NSR .
! HWDP !
-
Razor - Świeżak
No dobra, ale ile pali CBR? Ile juz nia jezdzisz ArturCBR? No i w koncu do ilu mozna ja przycisnac Km/h? No bo jezeli osiagi sa porownywalne do NSR to biore CBR. 90% bede jezdzil po miescie. Tylko obciach bedzie jak wezme dziewczyne, a motorek pomknie na maxa 50 km/h... a do setki bedzie szedl w 2 minuty 

- Teo
- Świeżak
nie kupuj po pierwsze 125tki...
To nie ma zadnego momentu obrotowego ! Musi wszystko kręcic obrotami..
Silnik zatrze sie przy 35000-45000przebiegu...
Za te cene mozesz jakas starsza honde, czy suzuki wyrwac z silniczkiem zedu 500-600.
Do tego jezeli jestes osobą wysokiego wzrostu 1,80 ->
To bedziesz wygladał na tym malenstwie co najmniej smiesznie...
No chyba ze jestes 15letnim maniakiem ktory robi A1 i musi na czyms jezdzic przez 2lata...
To nie ma zadnego momentu obrotowego ! Musi wszystko kręcic obrotami..
Silnik zatrze sie przy 35000-45000przebiegu...
Za te cene mozesz jakas starsza honde, czy suzuki wyrwac z silniczkiem zedu 500-600.
No chyba ze jestes 15letnim maniakiem ktory robi A1 i musi na czyms jezdzic przez 2lata...
- Daq89
- Świeżak
cbr mysle że jest dobrym motorem !! lecz ma małą moc !! a nsr jest raczej do wiekszych prędkości !! jeżeli chcesz jeżdzić z większymi prędkościai to weż nsr duzo pali wybierz nsr a żeby mykać troche wolniej to maszynka musi mniej palić wiec wybierz cbr ke !! ja bym wybrał cbr ponieważ cbr jedzie ok . 140 km/h odblokowana i myśle że to w zupełności wystarczy mam tzr ke z 2005 r i myka mi ok 110 i to jak dla mie jest już niezła prędkosć
-
kopek92 - Świeżak
2suw pierdzi? 4suw to dopiero sraka, przeciesz to nie ma ani pracy ani mocy.
Zapraszam na http://www.bikepics.com/members/kuba9449/
-
kuba9449 - Świeżak
kuba9449 napisał(a):2suw pierdzi? 4suw to dopiero sraka, przeciesz to nie ma ani pracy ani mocy.
tez tak mysle jak juz brac 125ccm to tylko NSR przynajmniej ma juz cos koni i jest czym pojechac!! a za pierdzi to juz niestety dlatego ze nie ma to mocy jak 500ccm tam ma co smigaci ma z czego wydobywac fajny głos

- Davvid
- Świeżak
Daq89 napisał(a):nie kupuj po pierwsze 125tki...
Mam 16 lat, w styczniu skoczy 17. Obowiazkowo bede robil kat A, wiec mam poltora roku, zeby nauczyc sie na czyms mniejszym. 5 litrow benzyny + 10 zl za olej przy kazdych 100 km to juz sa spore kosztu. Chyba sie skusze na ta CBRke. Szalec na razie nie musze, wyszaleje sie na ZX6R jak bede mial osiemnastke

- Teo
- Świeżak
Spoko...Śmieszni jesteście ....Ja mam nową HONDE CBR 125R i przy 10tys obrotów na 5 biegu jade 120km/h.
A po odblokowaniu silnika furo osiąga od 160/od 175:D
Gorąco polecam HONDE CBR 125r ...Może chodzi mi tak bo jest nowa ale motor jest ładny ma agresywną stylistyke i nie pyrczy jak simson...Ma już agresywniejsz y dziwęk więc jak jedzesz przez miasto to panienka sie odwróci a nie oleje motor bo simson jom wyprzedza.Na wolnych obrotach motoru niee słychać wogóle .Super zbiera sie na obroty i wogóle.
śCIGAŁEM się z mz 150 i 251 i żadna nie miała szans do steki rozpendza sie momentalnie niee mieżyłem bo nie mam jak ale gorąco polecam CBR`ke...
P.S Zbiera sie na 12.5tys obrotów
Gorąco polecam HONDE CBR 125r ...Może chodzi mi tak bo jest nowa ale motor jest ładny ma agresywną stylistyke i nie pyrczy jak simson...Ma już agresywniejsz y dziwęk więc jak jedzesz przez miasto to panienka sie odwróci a nie oleje motor bo simson jom wyprzedza.Na wolnych obrotach motoru niee słychać wogóle .Super zbiera sie na obroty i wogóle.
śCIGAŁEM się z mz 150 i 251 i żadna nie miała szans do steki rozpendza sie momentalnie niee mieżyłem bo nie mam jak ale gorąco polecam CBR`ke...
- Gangsta
- Świeżak
Gangsta napisał(a):Spoko...Śmieszni jesteście ....Ja mam nową HONDE CBR 125R i przy 10tys obrotów na 5 biegu jade 120km/h.
Ale mnie sie wydaje że CBR125 nie ma blokad bo to 4T

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Gangsta napisał(a):Spoko...Śmieszni jesteście ....Ja mam nową HONDE CBR 125R i przy 10tys obrotów na 5 biegu jade 120km/h.
a łyżka na to niemożliwe

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm