Vivka ciężko pali jak jest zimna.
• Strona 1 z 1
Vivka ciężko pali jak jest zimna.
Witam! Mam Peugeota Vivacity przebieg 2100km 2003r. Wszystko seryjne. Skuter przez dłuższy czas głównie stał, dopiero nie dawno zaczął jeździć codziennie. Mam taki problem: Gdy chcę zapalić skuter pierwszy raz w danym dniu to wtedy jest go ciężko zapalić. Przykładowo zapalam i wtedy pochodzi tak z 10 sekund i gaśnie. Potem po jakimś piątym kopnięciu dopiero zaczyna ładnie chodzić. Póki co przeczyściłem filtr powietrza (cała puszka była dość dobrze zaolejona więc wymyłem ją a wkład umyłem w mieszance) ale nie pomogło. Potem czy skuter jest ciepły czy postoi np z 3 godziny odpala bez problemu, nawet nie trzeba mu dać gazu tylko dosłownie przycisnąć guzik startera i już zapalony. Co to może być? Tak się zastanawiam czy mogłaby to być wina słabego akumulatora bo jak już wspomniałem to skuterek stał przez dłuższy czas. Pozdrawiam
- Witu
- Świeżak
Na zimno odpalamy ze ssaniem. Nie wiem czy skutery maja ssanie, ale to taki objaw jakby
- mial za malo mieszanki na rozgrzanie sie (brak ssania)
- jakby paliwo zalewalo, przez co musisz pokopac zanim wszystko po nocy wywalisz i osuszy sie swieca.
Sprawdz rano , wykrecajac swiece czy nie jest w zupie albo oleju i wtenczas wrocimy do tematu.
- mial za malo mieszanki na rozgrzanie sie (brak ssania)
- jakby paliwo zalewalo, przez co musisz pokopac zanim wszystko po nocy wywalisz i osuszy sie swieca.
Sprawdz rano , wykrecajac swiece czy nie jest w zupie albo oleju i wtenczas wrocimy do tematu.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Witu napisał(a):tylko że dzisiaj z 20 razy kopałem póki zapalił :/
Ale mocy nic nie ubyło mu od czasu kiedy odpalał bez problemu ?
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Nie, nic mu mocy nie ubyło. Tą Vivkę mam niecały tydzień. Wcześniej miałęm też vivkę tylko we wcześniejszej vivce nie trzeba było dawać gazu żeby ją zapalić a dowiedziałem się pzred chwilą żeby dodać trochu gazu i zapali. Może być w tym co prawdy? pozdrawiam
- Witu
- Świeżak
Jednak dawanie gazu nie pomaga. Zawiozłem go dzisiaj do mechanika. Póki co nie wie co mu jest. Jutro rano jak będzie go odpalał to może znajdzie jakąś diagnozę. Ssanie powinno się włączać nawet w takie ciepłe dni letnie?
Ostatnio edytowano 23/6/2008, 13:38 przez Witu, łącznie edytowano 1 raz
- Witu
- Świeżak
Mechanika jest tak pogmatwana, dlatego trzeba się pomęczyć samemu,bo mechanik zedrze kupę kasy za nie wiadomo co, a może się to okazać pierdołą.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm