kupno ścigacza 125ccm
• Strona 1 z 2 • 1, 2
kupno ścigacza 125ccm
witam zamierzam kupić ścigacza 125 nie zależy mi na osiągach tylko na wyglądzie i wielkości motorka oraz trwałości zastanawiam się między nsr 125 a mito 125 tylko nie wiem czy mito z 97 roku można na a1 prowadzić i tu mam nadzieje że mi pomożecie
ps.mam yamahe dt 80 '83 rok pali od pierwszego kopa a jak nie bylo palika to na rozpuszczalniku jeździła i jeździ dalej więc chyba japńskie są najlepsze
ps.mam yamahe dt 80 '83 rok pali od pierwszego kopa a jak nie bylo palika to na rozpuszczalniku jeździła i jeździ dalej więc chyba japńskie są najlepsze
-
Rastein - Świeżak
Również przymierzam się do kupna ścigacza bądź choppera w klasie 125.
Z tego co ja dowiedziałem się od użytkowników oraz sprzedawców, mogę wywnioskować ,że większość maszyn w dokumentach ma wybite ,że ma np. 15 kM gdyż tyle posiada zablokowany sprzęt.
Jeżeli chodzi o mój wybór to wybrałbym NSR ze względu ,iż ma mniejsze spalanie oraz jest mniej awaryjna- a jak sam wspomniałeś (nie zależy ci na prędkości więc te 20-30 km/h różnicy ci nie zrobi).
Pozdrawiam
Z tego co ja dowiedziałem się od użytkowników oraz sprzedawców, mogę wywnioskować ,że większość maszyn w dokumentach ma wybite ,że ma np. 15 kM gdyż tyle posiada zablokowany sprzęt.
Jeżeli chodzi o mój wybór to wybrałbym NSR ze względu ,iż ma mniejsze spalanie oraz jest mniej awaryjna- a jak sam wspomniałeś (nie zależy ci na prędkości więc te 20-30 km/h różnicy ci nie zrobi).
Pozdrawiam
...
- witko2006
- Świeżak
nie zależy Ci na prędkosci i osiągach?? a wybierasz najszybsze 125 na rynku??
to po raz a po 2 może fenka podpowiedź rozważysz varaderki fajne maszynki ładnie chodzą mało palą i ładne są i dośc duże
15 kucy powinno starczyc
a tak wogle każda 125 ma 15 km wpisanych w papierach bo do tylu jest max a te 30 czy tam ile moto osiąga po oddławieniu etc.. więc nie ma różnicy czy to mito czy cbr 125 w papierach powinna miec wpisane 15km

15 kucy powinno starczyc
a tak wogle każda 125 ma 15 km wpisanych w papierach bo do tylu jest max a te 30 czy tam ile moto osiąga po oddławieniu etc.. więc nie ma różnicy czy to mito czy cbr 125 w papierach powinna miec wpisane 15km
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to akurat nie ma na tym ze to sa 2 najsybsze mito i nsr sa duze i ladne wiec moge smialo kupic mitoz 97 i moge nia spokojnie na a1 pomykac po (dziurawych) polskich drogach
ps. czy moge podwyższyc o 4 cm nsr tak jak mam podwyszszona dt ?

ps. czy moge podwyższyc o 4 cm nsr tak jak mam podwyszszona dt ?
Ostatnio edytowano 2/6/2008, 19:50 przez Rastein, łącznie edytowano 1 raz
-
Rastein - Świeżak
da sie ale nie wiem jak wiem tylko ze sie da na bank bo koles zamontowal wydechy pod siedzeniem w niej np
http://www.moto.allegro.pl/item37482693 ... uning.html
http://www.moto.allegro.pl/item37482693 ... uning.html
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
Osobiście śmigam na TZR 125 98 rok wersja 4fl i moto jest godne polecenia i fakt ze jest duze rama bardzo potęzna i silnik tez niczego sobie jak na 125 cc
a NSR to extra motorek wygląd ma fajny osiagi tez fajne tylko duzo ludzi je ma 

sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Jak cię złapią i się kapnął to przesrane.
Wg. mnie to nie warto bawić się w takie łamanie prawa. Jeżeli byś miał A1 to spokojnie wsiadasz i zero obaw ,że podczas kontroli się kapnął.
Jak cię złapią to za pewne kara + sprzęt na parking (chyba że ktoś go zabierze)+ odroczenie prawka.
Wg. mnie nie warto.......ale to twoja decyzja.
PS. W takich chwilach to jestem za tym ,aby jeździli po miastach z hamowniami...
Wg. mnie to nie warto bawić się w takie łamanie prawa. Jeżeli byś miał A1 to spokojnie wsiadasz i zero obaw ,że podczas kontroli się kapnął.
Jak cię złapią to za pewne kara + sprzęt na parking (chyba że ktoś go zabierze)+ odroczenie prawka.
Wg. mnie nie warto.......ale to twoja decyzja.
PS. W takich chwilach to jestem za tym ,aby jeździli po miastach z hamowniami...

...
- witko2006
- Świeżak
Odroczenie prawka w wypadku jeżeli spowodujesz wypadek lub stłuczkę nie posiadając uprawnień do prowadzenia pojazdu. Jeżeli po prostu zatrzymają, a jechałeś przepisowo to 300-500 zł kary( a podobno teraz już zawsze 500 zł). Gra nie warta świeczki. Nie wspominam już o pozostałych kosztach i konsekwencjach związanych z fałszowaniem dokumentów.. Powtarzam, naprawdę nie warto.
-
Movi - Moderator
Po 1 - przyklejony temat na samej gorze o Allegro
Po 2 - nie mozesz zablokowac takiego motocykla. Wedle polskiego prawa pojazd musi spelnic 3 warunki na raz
- pojemnosc do 50
- predkosc do 45
- moc do 4KM
by byl to motorower.
Jesli masz B, placisz 300 zl, jesli nie masz zadnej to placisz 500 + sad grodzki (koszty postepowania) + ewentualne odroczenia prawa jazdy. Prowadzenie bedz prawa jazdy jest przestepstwem, a bez odopowiedniej kategorii jedynie wykroczeniem.
Po 2 - nie mozesz zablokowac takiego motocykla. Wedle polskiego prawa pojazd musi spelnic 3 warunki na raz
- pojemnosc do 50
- predkosc do 45
- moc do 4KM
by byl to motorower.
Jesli masz B, placisz 300 zl, jesli nie masz zadnej to placisz 500 + sad grodzki (koszty postepowania) + ewentualne odroczenia prawa jazdy. Prowadzenie bedz prawa jazdy jest przestepstwem, a bez odopowiedniej kategorii jedynie wykroczeniem.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm