Zobacz wątek - Hyosung GT125R
NAS Analytics TAG

Hyosung GT125R

i inne małe pojemności
_________

Hyosung GT125R

Postprzez Adrawen » 27/4/2008, 12:24

Witam uprzejmie wszystkich forumowiczów ;) Chciałbym zapytać o opinie tych którzy jeździli Hyosung GT125R. Nie interesują mnie odpowiedzi typu "nie kupuj tego chińskiego gówna" bo to widziałem w większości tematach o Hyosungu. mam 186cm wzrostu i na CBR wyglądałbym jak goryl dojeżdżający małpę, a 2T odpadają bo 25 kwietnia sprzedałem Aprilie RS 125 i mam dość tego pierdzenia, pyzatym silnik Hyosunga jest chyba najnowocześniejszym silnikiem w klasie 125 (2 cylindry i 8 zaworów)... Chciałbym wiedzieć jak spisuje się ten moto, wiem że sporo podzespołów ma od Suzuki. No ale Hyosung to Koreańska produkcja więc trudno powiedzieć póki się tym nie pojeździ, dlatego pragnę zapytać tych którzy jeździli tym sprzętem czy jest awaryjny. :twisted:
Adrawen
Świeżak

Postprzez Movi » 27/4/2008, 23:17

Adrawen wiem że zaznaczyłeś, że nie chcesz takich komentarzy, ale ja chyba bym wolał wyglądać jak goryl a mieć pewne moto niż wyglądać "extra" pchając go :D ale może jestem uprzedzony :)

Z góry sorry.
Movi
Moderator

Postprzez Adrawen » 28/4/2008, 07:49

czytałem posty o Hyosung GT125R ale nikt kto tym jeździł, nie pisał o moto a przynajmniej takiego postu nie znalazłem, szczerze to raczej wątpie żeby 2 letni Hyosung się psuł ... ale chcę poznać opinie użytkowników tego sprzętu i jeszcze raz prosze o odpowiedzi takich własnie osób bo gdyby każdy napisał "nie kupuj tego lepiej kup CBR..." to by się zrobił śmietnik. Z góry dzięki i sory dla tych któzy chcieli wyrazić swoją opinie nieznając naprawde Hysounga... wkońcu to młoda marka i nie powinniśmy z góry ją przekreślać a silnik ma najnowocześniejszy z 125 i CBR zostawia w tyle pod tym względem.
Adrawen
Świeżak

Postprzez kravec » 28/4/2008, 16:22

Movi napisał(a):Adrawen wiem że zaznaczyłeś, że nie chcesz takich komentarzy, ale ja chyba bym wolał wyglądać jak goryl a mieć pewne moto niż wyglądać "extra" pchając go :D ale może jestem uprzedzony :)

Z góry sorry.

patrzac na sprzety Hyosunga, ich testy, filmiki o raz na rozgrywajacy sie do niedawna puchar raczej nie mozna sie z Toba zgodzic....

z tego co mi wiadomo jest to marka wyrazie odbiegajaca od reszty chinoli i koreanczykow (bo hyosung jest z tego co pamietam z korei).... 250 bardzo fajnie jezdzi, brzmi i wyglada (z filmikow na yoytube). Poza tym jezeli w 125'ce jest silnik 2 cylindrowy z 8 zaworami to to mozne naprawde niezle jezdzic
kravec
Administrator

Postprzez RysiekGt125 » 30/4/2008, 11:50

Ja mam gt 125 silnik ma ten sam rózni sie tym że ma owiewki, inne zawieszenie z przodu, zegary i kierownice , osobiscie gtr nie jechałem . Ale swoim jezdze dość długo a to ten sam silnik. I nie zgodze sie z tym kolesiem że go trzeba pchać bo nie miałem w nim żadnego problemu a przejechane ma juz niecałe 20 tys. Silnik jest bardzo elastyczny i ma bardzo ładny dzwiek pali około 4 litrów. Jak chcesz wiedzieć coś więcej to pisz na gadu. Mam nawet filmik jak chodzi. A co do firmy jest młoda a w polsce bardzo mało znana przez co nie którzy twierdzą że gorsza, Pzdr.
engine murders team;]
RysiekGt125
Świeżak

Postprzez Fenek16 » 30/4/2008, 12:13

Tez moge spokojnie powiedzieć, że mozesz brac Hyosunga :wink:

Po tym co się słyszało, to nie ma mowy, żeby go porównywac do poziomu chinczyka

Pozdro
CBR 600 F3
Fenek16
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Bostorn » 30/4/2008, 21:07

Hyosung to świetna koreanska firma popatrz tylko na gtery 660 czy jakos takos jak to chodzi i jeździ :D nawet mi się podobają :D

tak więc polecam sprzęcik :D
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez waski488 » 5/2/2014, 23:35

witam ma hyosunga gt125r od 8 miesiecy i jestem pozytywnie zaskoczony.pozycja siedzaca jest dosyc niska i nawet niska osoba nie bedzie miala problemow z postawieniem nog na ziemi siedzenie wygodne , trzeba sie przyzwyczaic do niskiej sportowej pozycj co mi zajelo okolo tydzien i miesnie przestaly bolec, regulowane stopki.duzy zbiornik paliwa i bardzo ekonomiczny choc w niskich temperaturach na ssaniu widac jak ubywa .dobre hamulce mily dzwiek silnika szczegolne jak zmienimy standardowy wydech.trzeba sie przyzwyczaic do sporych wibracji w koncu to v-twin przy ponad 6000 rpm.jak na swoja wielkosc i wage zwrotny i dobrze sie prowadzi , nie mam problemow przeciskajac sie pomiedzy samochodami w korku.opony szerokie jak na 125cc co daje pewnosci w zakretach .co do osiagow nie ma rewelacji ale tez nie ma powodow do placzu 120 kmh daje rade ,na swiatlach tez.w niskiej temperaturze dosyc dlugo silnik sie rozgrzewa ale jak jest juz cieply naprawde czuje sie przyjemnosc z jazdy skrzynia biegow pracuje dobrze.jesli chodzi o wyglad naprawade jest to ladna maszyna i jak jeszcze dodamy tylki blotnik i przyciemnimy szybke jest naprawde ok a dzwiek to poezja .bardzo dzuzo ludzi mysli ze jest to 600cc .dzieki
waski488
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm