aprilla classic 1995
• Strona 1 z 2 • 1, 2
aprilla classic 1995
witam,
jaka świeca idzie do aprilla classic (1995)?
i jak wymianiłem tłok i korbowód to motor jak zimny nie zapala a jak ciepłny silnik to długo trzeba rozrusznikiem kręcic i CZASEM zapali. Może temu ,że akumulator był ratowany elektrolitem i słaby jest? na dotarciu zrobiłem ok. 250km.
pozdro
jaka świeca idzie do aprilla classic (1995)?
i jak wymianiłem tłok i korbowód to motor jak zimny nie zapala a jak ciepłny silnik to długo trzeba rozrusznikiem kręcic i CZASEM zapali. Może temu ,że akumulator był ratowany elektrolitem i słaby jest? na dotarciu zrobiłem ok. 250km.
pozdro
- gryz
- Świeżak
na swiecy starej powinno pisac!
na docieranie nowego cylindra powinno byc ponad 800km conajmniej..
na docieranie nowego cylindra powinno byc ponad 800km conajmniej..
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
[: Jedyna taka :]
-
mastero33 - Bywalec
wiec tak... jezeli chodzi Ci o 50'ke to oznaczenia:
BR8ES (zwykłe) BR8EVX (platinium) BR8EIX (iridium)
125'ka ma takie same widze... tylko ze w modelu 97-98 (wogole 95 nie mam w katalogu...) jest wpisana tylko platiuniu- BR10EG
poza tym katalog ngk to masz w necie... (ja sprawdzalem z ksiazeczkowego)
BR8ES (zwykłe) BR8EVX (platinium) BR8EIX (iridium)
125'ka ma takie same widze... tylko ze w modelu 97-98 (wogole 95 nie mam w katalogu...) jest wpisana tylko platiuniu- BR10EG
poza tym katalog ngk to masz w necie... (ja sprawdzalem z ksiazeczkowego)
-
kravec - Administrator
- gryz
- Świeżak
nie wiem... tego H wogole nie mam w ksiazeczce wyjasnionego.... za parenascie minut wrzuce skana to sobie sam bedziesz mogł zobaczyc
- Załączniki
-
img078.jpg
- (193.83 KiB) Pobrane 167 razy
Ostatnio edytowano 25/4/2008, 21:40 przez kravec, łącznie edytowano 1 raz
-
kravec - Administrator
Nie taka, nie
http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&pd=1320&t=motorrad&lmf=APRILIA&h=APRILIA&m=50 (otwórz link)
Tu masz właściwe
Pozdro

http://www.ngkntk.pl/index.php?id=1319&pd=1320&t=motorrad&lmf=APRILIA&h=APRILIA&m=50 (otwórz link)
Tu masz właściwe
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
co jest za roznica miedzy irydowa a platynowa??
Gilera Nexus 125 + Cylinder 210cc malossi + modul CDI digitronic malossi + multivar 2000 malossi + sprzeglo delta malossi = nie doscigniona 125 skut ;]
-
mastero33 - Bywalec
A jeszcze jedna sprawa. Motorek jest po wymianie tłoku i korbowodu i przejechane ma ok. 300km i nie zapala jak zimny, a potem odrazu pali. I czy może to być spowodowane tym ,że nie dotarty jeszcze lub np. kranik przepuszcza i zalewa?
- gryz
- Świeżak
A używasz ssania chociaż?
kranik odpada, bo to pływak reguluje
, a co do dotarcia, to pierwsze zapalenie może być uciążliwe, ale po 300km to powinien na dotyk zapalić.
Pozdro

kranik odpada, bo to pływak reguluje

Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
gryz napisał(a):A jeszcze jedna sprawa. Motorek jest po wymianie tłoku i korbowodu i przejechane ma ok.
300km i nie zapala jak zimny, a potem odrazu pali. I czy może to być spowodowane tym ,że nie dotarty jeszcze lub np. kranik przepuszcza i zalewa?
Hmm musisz sobie sprawdzic czy nie masz aku slabego najlepiej sprawdz jak ci chodzi na aku samochodowym. Po prostu podłacz przez kable rozruchowe do twojej instalacji (nie boj sie nic sie nie stanie(najpierw plus pozniej minus) i sprawdz czy ci odpala tak samo. Jeżeli nie to to napisz czy moto sprawuje ci sie normalnie podczas jazdy. No i pamietaj ze do wiekszego cyl trzeba miec inna swiece jutro ci podam jaka ja mam bo ja mama 75 ccm i swiece ngk nie pamietam jaka to jest wbrew pozorom wazne. Jezeli mechanik ci tego nie zrobil to musisz zwiekszyc w serwisie ilosc doplywania oleju do cyl bo w koncu jest wiekszy i potrzebuje go troche wiecej.
gryz napisał(a):Potraktuję ten temat jako o moim motorku:P A nowy post ,żeby był na 1 stronie i aby ktoś odpiał:D
Jak można dobrze ustawić sprzęgło? Bo się boję, że będzie za mocno albo za mało naciągnięte.
Regulacja sprzegła jest bardzo prosta:
Idziesz po lince ze sprzęgła do śruby przy silniku (tam gdzie ona wchodzi) bierzesz śrubokręti i spróbuj popchac moto na biegu powinien iść nie za lekko ale nie tez tak ze go prawie ruszyc nie umiesz, jak za luzno ci idzie to jezdzisz lekko na sprzegle i musisz pokrecic w lewo (chyba najlepiej sobie sprawdz nie jestem pewien). Jak ci chodzi za slabo to masz niedosprzeglenie i wyczujesz to przede wszystkim po tym ze jak z luzu wrzucasz na jedynke to wtedy obroty lekko spadaja a w extremalnych sytuacjach gasnie pokrec wtedy w prawo) Dobre sprzęgło to takie które ci nie ciągnie na jedynce gdy go masz włączone i takie które nie "jeździ ci na biegu z postoju zbyt lekko.
- Apocaer
- Świeżak
Witam witam.
Nie dawno wymieniałem tłok, zrobione ok. 350km i dzisiaj usłyszałem takie 'walenie' w cylku, no ale pojechałem, czułem ,że motor coś słabiej działa, ale jechałem. No i z 2km od domu zgasł. Myślałem ,że znowu coś się zjebało. Ale okzało się ,że w świecy nie było przerwy
Ale ojciec sprawdził, sprężanie jest, motor pali no ale wali. Nie wiecie co moze się mogło stać?
Aha i tak ~ ile kosztuje nowe sprzęgło tarczki itp.?
Nie dawno wymieniałem tłok, zrobione ok. 350km i dzisiaj usłyszałem takie 'walenie' w cylku, no ale pojechałem, czułem ,że motor coś słabiej działa, ale jechałem. No i z 2km od domu zgasł. Myślałem ,że znowu coś się zjebało. Ale okzało się ,że w świecy nie było przerwy

Aha i tak ~ ile kosztuje nowe sprzęgło tarczki itp.?
- gryz
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości