supermoto
• Strona 1 z 2 • 1, 2
supermoto
WITAM
W najbliższym czasie planuje zakup jakiegoś moto i mam dylemat co wybrać. Rozglądałem sie za jakimś supermoto i w oko wpadły mi:
aprilia mx 125 supermoto
gas gas sm 125 supermoto
Co wy wybrali byście na moim miejscu? może jest ktoś na forum kto miał styczność z tymi supermoto i pomoże mi w podjęciu decyzji.
W najbliższym czasie planuje zakup jakiegoś moto i mam dylemat co wybrać. Rozglądałem sie za jakimś supermoto i w oko wpadły mi:
aprilia mx 125 supermoto
gas gas sm 125 supermoto
Co wy wybrali byście na moim miejscu? może jest ktoś na forum kto miał styczność z tymi supermoto i pomoże mi w podjęciu decyzji.
- karolek_factory
- Świeżak
dzięki wielkie za odpowiedź i czekam na więcej. Macie może jakieś testy tych sprzętów? a jakie som prędkości maxymalne tych supermoto?
- karolek_factory
- Świeżak
oba motorki są fajne ale jak dla mnie gas gas jest lepszy. Jakoś bardzije przypada mi do gustu, widziałem kiedys dobrze stunningowanego gas gasa i naprawde wygladal zajebiscie. i całkiem miał dobre osiagmi tylko ze to była 80 a nie 125. ale nie chce Cie w blad wprowadzić niech inni sie wypowiedzą na ten temat.
PoZdRo.
-
Mrwito - Świeżak
powiedzcie jeszcze mi jakie som silniki w tych sprzętach. słyszałem że w mx jest silnik rotaxa taki jak w aprili rs. Czy to prawda? Jakie mają moce obie maszyny i jakie som ich v-maxy
- karolek_factory
- Świeżak
Re: supermoto
karolek_factory napisał(a):WITAM
aprilia mx 125 supermoto
gas gas sm 125 supermoto
Jeżdże na Gas Gas EC 125, nóka sztuka, wspaniałem moto, moim zdaniem aprilia się nie umywa, tu w gasie masz zawieszenie lepsze niż w serynej yamasze WR 450, przód Marzocchi lub Ohlinns, tył Ohlinns, silnik tez poezja, 36 kucy. Jest jedno ALE. TEn silnik nie nadaje się tak naprawde do super Moto, zajedziesz go szybko. Kupowąłme go w Bielsu i tam byli akurat zawodnicy z reprezenatcjji polski w enduro i mi to powiedzieli. Dwusuwy generalnie nie nadają się do super moto. Ten mój na tych przełożeniach seryjnych leci ok 120km/h ale nie wolno jeździć pełną piłą, można przez pare metrów ale na dystansie kilku km rozwalisz silnik. Pzdr
-
gasgas - Świeżak
czyli kolego gasgas sm nie polecasz ze względu na silnik. a nie wie ktos czy mx ma silnik rotaxa? TAki jak w aprilii rs.
- karolek_factory
- Świeżak
czyli sm odpada. A co powiecie na temat moto o nazwie husqvarna sm 125 s. miał ktoś z tym wogule styczność? Co o tym sądzicie?
- karolek_factory
- Świeżak
To samo co Gas Gas, tzn duża moc z małej pojemnośći. Wszytskie 125 40-konne ogólnie nie nadają sie do prawdziwej jazdy sm. Lepiej czują się w terenie. ALe oczywiśćie to tylko opinia tych gostków z reprezentacji Polski w Enduro. A jak kupisz to się przekonasz sam.
-
gasgas - Świeżak
- karolek_factory
- Świeżak
- karolek_factory
- Świeżak
Przecież chciałeś wiedzieć ile jedzie seryjnie
Taka jest prędkość stłumiona, dodam jeszcze, że moc jaką dysponuje po wyjechaniu z fabryki to 15 PS, po odblokowaniu wzrasta do 30
Po odblokowaniu wyciągnie może ze 120-125km/h.

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
- karolek_factory
- Świeżak
- karolek_factory
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości