Renowacja zużytej zębatki
• Strona 1 z 1
Renowacja zużytej zębatki
siemanko mam starą zębatkę 70z i jest mały problem jest taka ostra ze można nią drzewo ciąć i wpadłem na mały pomysł aby zęby do połowy zeszlifowac i poszerzyc rowki czy dało by sie cos takiego samemu zrobi??
na dzien dzisiejszy jest tak slisko że łańcuch zeskakuje slizga sie i nawet spada oczka nie wchodzą na wszystkie zęby :/
na dzien dzisiejszy jest tak slisko że łańcuch zeskakuje slizga sie i nawet spada oczka nie wchodzą na wszystkie zęby :/
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Nie możesz kupić sobie całego zestawu poprostu?
Recznie nie da się tego zrobić to po pierwsze...
A drugie to to, że wiecej kłopotu niż zysku
Jesli bedziesz miał cierpliwosć i jestes aż takim sknerą to mozesz sobie tak zrobić jakos, ale to jest na bardzo krótki czas, że nie bedzie się slizgać moze. W dodatku zbyt niebezpieczne i ząbki będą cienkie, zaczną się szybko łamać i ścierać jeszcze szybciej
Pozdro
A drugie to to, że wiecej kłopotu niż zysku

Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Jak poszerzysz odległość między ząbkami to łańcuch nie będzie Ci odpowiednio nachodził i będzie spadał. Moim zdaniem to jest bez sensu. Już bardziej opłaca się wydać 50zł i kupić nową.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Fenek16 napisał(a):Nie możesz kupić sobie całego zestawu poprostu?
A drugie to to, że wiecej kłopotu niż zyskuJesli bedziesz miał cierpliwosć i jestes aż takim sknerą to mozesz sobie tak zrobić jakos, ale to jest na bardzo krótki czas, że nie bedzie się slizgać moze. W dodatku zbyt niebezpieczne i ząbki będą cienkie, zaczną się szybko łamać i ścierać jeszcze szybciej
Pozdro
omajgot ludzie !!:P
wydałem na układ napędowy 300 nowy!! a to stare toż to napisałem dla zabawy tylko to zebatke chcialem zalozyc;p
omg a wy odrazu ze sknera

-
Bostorn - Moderator
ale co?? z nim?? z układem niec wsdzystko gra ale tak dla zazbawy gdzies w teren zeby wiecej mocy mial bo na ustawieniu 14 53 to tak srednio leci ciezko mu nieraz przestawilem na 13 to odrazu bardziej żwawy sie zrobil a interesi mnie jak by smigał na 13 70 

-
Bostorn - Moderator
Nie rozumiem o czym ty mówisz...
Pozatym pragne Cię poinformowac, ze jesli bedziesz tak zmieniał zebatki jak Ci się podoba do jednego łańcucha itp, to możesz szykowac następne 300 na następny napęd
Pozdro
Pozatym pragne Cię poinformowac, ze jesli bedziesz tak zmieniał zebatki jak Ci się podoba do jednego łańcucha itp, to możesz szykowac następne 300 na następny napęd
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Oj wiedze, ze dzisiaj same lipne tematy w dziale skutery.
Zębatek nie da sie odnawiac
tak jest i koniec nikt tego nie zmieni.
Zębatek nie da sie odnawiac

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
hehe ale ja wlasnie mam wszystko stare tzn łańcuch i te zebatki all sciogam bo zal mi nowych zeby cos zje.. popsulo sie
ehh a ja sprubuje ją odświezyc jaknie wyjdzie do krajzegi przykręce i będe drzewo cią nią ^_^

-
Bostorn - Moderator
O kurde, w jakim moto chcesz założyć 13/70
?
Jeśli w 50ccm to wcale nie będzie takiej rewelacji jaka przydaje się w lesie, biegi będą za krótkie...

Jeśli w 50ccm to wcale nie będzie takiej rewelacji jaka przydaje się w lesie, biegi będą za krótkie...
-
Nikikin - Świeżak
mam 53 ;P ale powiem wprost cos postaram sie z nio wykombinowac noo co do tych biegow prawda na 1 lekko gazu i juz 20 ^_^ 6biegów nie było by źle ;]
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości