BARDZO WAŻNE !!
• Strona 1 z 1
BARDZO WAŻNE !!
Sory chłopaki, że zakładam temat ale nie miałem czasu poszukać bo bardzo ważny mam problem. Otóż wsadziłem do swojego skuterka nowy cylinder żeliwny wraz z tłokiem itd. Cylinder minarelli zamiennik seryjnej 50. No i wszystko było dobrze skuter był odpalany i potem stał z 2 tygodnie ale w garażu. Dzisiaj byłem odpalił mi z 1 kopniaka chodził idealnie, smarowanie jest dobre bo dolałem kapke oleju do baku oprócz dozownika no i tak silnik pracował troche i tak po 5 minutach zaczeło coś tak dziwnie hałasować tak jakby wyło ale silnik nie zgasł sam. wystraszyłem sie i zgasilem go . Potem odpaliłem na chwile i odpalił ale hałasował nadal. Gaźnik mam do regulacji bo nie przepalał paliwa i kapało. Ale tak go tlyko odpaliłem w celu sprawdzenia czy jest ok . Nie jeździłem jeszcze bo pogoda na to nie pozwalała. Jest na dotarciu także nie jestem taki głupi i nie katowałem go . Niewiem czy to rozumiecie co pisze ale wcześniej było ok . Kompresja jest ok bo kopniak chodzi w porządku i odbija. Mam nadzieje, że nie zatarł się cylinder :/. Dodam, że to "wycie" jest nierównomierne niewiem może pasek się śliska ale to by raczej piszczało a nie tak dosłownie wyło.
- qba2405
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
WAŻNE !!!
pawlak200192 napisał(a):Ja obstawiam sprzęgło...
Słuchajcie ten dźwięk tak na pierwszy słuch jest z pod pokrywy tej z kopniakiem ale nie jestem pewien bo niechce go odpalać zabardzo bo niechciałbym żeby sie to do końca rozsypało. Jeżeli możliwe jest to przez sprzęgło to jak to mam poznać że sprzęgło jest zepsute ?? Ma fioletowy czy tam niebieski kolor bo tak gdzieś przeczytałem ?? Kurde już sam niewiem. Cylinder wymieniał mi tata i myśle, że dobrze to zrobił bo miał już kiedyś styczność z wymianą cylindra. Tam wszytstko było nowe założone swożeń 10mm taki jak seryjny no i wogóle tłok cylek i uszczelki. :/ Kurde a było tak dobrze :/ dopiero wczoraj tak po 5 minutach pracy bo stał na centralnej stopce i tak sobie chodził aż tu zara takie jakby wycie obcieranie . Na początku myślałem że to tłok trze ale jest smarowanie bo kopcił; ;/ Napiszczie co uważacie jeszcze
- qba2405
- Świeżak
Ja bym obstawiał na łożyska wału.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
qba2405- dlaczego sie boisz odpalac
mi by to wisiało czy ta czensc sie sypnie bo i tak juz jest do wymiany...
Pewnie uszkodziła ci sie ta częsc nr 2.
Więc czeka cie wymiana całej tej częsci lub tylko spręzynek.
Najlepiej wez nasadówke i odkręc dekiel... jak sprzęgło i reszta bedzie ok to moga byc łosyska na wale albo luzy na korbowodzie...

Najlepiej wez nasadówke i odkręc dekiel... jak sprzęgło i reszta bedzie ok to moga byc łosyska na wale albo luzy na korbowodzie...
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
pawlak200192 napisał(a):qba2405- dlaczego sie boisz odpalacmi by to wisiało czy ta czensc sie sypnie bo i tak juz jest do wymiany...
A jakie mogą być tego koszta w najgorzym wypadku ?? jeżeli ta część nr 2 to ile ona może kosztować tak mniejwięcej ??
- qba2405
- Świeżak
tez mialem taki problem.tylko pojawil mi sie po ok 1500km!na poczatku taki swist malutki jakby cos z wario czy ze sprzeglem,ale pozniej coraz glosniej i gorzej,zaczelo wyc i kopa nie mial wcale!!!ja mam przerobionego skuterka na 70,wario,sprzeglo,wydech itp.gadalem z mechanikiem i mowi ze to w najlepszym przypadku jest lozysko od przekladni a w najgorszym to co trzyma to lozysko!i mowil mi ze jak bede jezdzil to cala obudowa od przekladni moze pojsc w pizdu!!!
nie pocieszyla mnie ta wiadomosc i mam nadizeje ze umnie to tylko lozysko i u ciebie tez:)
pozdrawiam
nie pocieszyla mnie ta wiadomosc i mam nadizeje ze umnie to tylko lozysko i u ciebie tez:)
pozdrawiam
-
mastero33 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 22 gości