2 Moto na wiosne !!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
2 Moto na wiosne !!
Witam. Na wiosne planuje zmiane moto . Mam 16 lat jeżdże od 2 podstawowej tyle ,że to same 50ccm (oprucz wski 175). Ale jeździłem już na 600 itp .
Sprzedam obecne moto dozbieram i bede miał 4tys zł na 100% ale pewnie więcej.
I mam możliwości takie
1- jedno moto 125ccm np. nsr i rej. na motorower (400zł ) ale to tylko jeżdże po drogach i tak średnio wtedy
2-kupuje 2 motory
pierwszy to jakiś stary simson do 2 tys a najlepiej skuterek np. piaggio do jazdy do szkoły i po drogach na wieś itp
http://moto.allegro.pl/item264898484_pi ... phoon.html
i drugie moto do jazdy w terenie wygłupów stuntu wywrotek skakania debilowania wodowania itp itd do jazdy po lesie
i tutaj musiałbym mieć ok.30 KM ,żeby czuć powera i ok. 2 tys zł no i co kupić ? jest dylemat albo
-125ccm wyżyłowane 2T spalanie jak h***
-lub coś starszego bez prawa rejstracji bo na niej mi niezależy typu to :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M586038
http://moto.allegro.pl/item267857523_su ... _600_.html
i wtedy mam 4T kupe koników pod sobą mocy mi niezabraknie i poszaleć można ,że szok i na co się zdecydować ?
pozostaje jeszcze jedna opcja typu 3tys na motorower (np.skuter) i 1tys na MZ do lasu ale to mnie najmniej satysfakcjonuje ...
Co mi doradzicie ? na co się zdecydować ? Jarałoby mnie coś takiego starego i w tym 600ccm
jak czytam ,że niewsiadać odrazu na 600 bo sie zabije ktoś itp itd bo za szybko pojedzie ale w terenie się chyba na takim czymś niezabije bo pojade max 60 bo ile idzie otworzyć w lesie ? a z mocą bym się oswoił ,tylko pozostaje sprawa ile takie coś pali i jak z psuciem się ?
Co mi doradzicie ,co wy byście zrobili na moim miejscu ? Tylko niegadajcie mi ,żebym nic niekupował albo ,żebym na prawko czekał [/code]
Sprzedam obecne moto dozbieram i bede miał 4tys zł na 100% ale pewnie więcej.
I mam możliwości takie
1- jedno moto 125ccm np. nsr i rej. na motorower (400zł ) ale to tylko jeżdże po drogach i tak średnio wtedy
2-kupuje 2 motory
pierwszy to jakiś stary simson do 2 tys a najlepiej skuterek np. piaggio do jazdy do szkoły i po drogach na wieś itp
http://moto.allegro.pl/item264898484_pi ... phoon.html
i drugie moto do jazdy w terenie wygłupów stuntu wywrotek skakania debilowania wodowania itp itd do jazdy po lesie
i tutaj musiałbym mieć ok.30 KM ,żeby czuć powera i ok. 2 tys zł no i co kupić ? jest dylemat albo
-125ccm wyżyłowane 2T spalanie jak h***
-lub coś starszego bez prawa rejstracji bo na niej mi niezależy typu to :
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M586038
http://moto.allegro.pl/item267857523_su ... _600_.html
i wtedy mam 4T kupe koników pod sobą mocy mi niezabraknie i poszaleć można ,że szok i na co się zdecydować ?
pozostaje jeszcze jedna opcja typu 3tys na motorower (np.skuter) i 1tys na MZ do lasu ale to mnie najmniej satysfakcjonuje ...
Co mi doradzicie ? na co się zdecydować ? Jarałoby mnie coś takiego starego i w tym 600ccm

Co mi doradzicie ,co wy byście zrobili na moim miejscu ? Tylko niegadajcie mi ,żebym nic niekupował albo ,żebym na prawko czekał [/code]
Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
wg mnie, kup jeden ale dobry a nie 2 g*wno warte. jak chcesz sie wygłupiać to np. CRM 125 bedzie ok
EDIT: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Honda/CRM,125/6889 <- koleś założył do crm koła od nsr i ładnie giba
EDIT: http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Honda/CRM,125/6889 <- koleś założył do crm koła od nsr i ładnie giba

Ostatnio edytowano 11/11/2007, 16:57 przez Felus6, łącznie edytowano 1 raz
-
Felus6 - Świeżak
po 1 moim zdaniem dr 600 do wyglupow najlepsza nie jest ze wzgledu na swoja mase...
po 2 cross za 2tys to bedzie szrot i nie bedzie cie stac na utrzymanie tego
po 3 mam zasade ze nie kupuje niczego co jest bez mozliwosci rejestracji lub bez papierow ze wzgledu na niewiadome pochodzenie...
po 4 uwiez mi na slowo ze w lesie mozna pojechac wiecej niz 60km/h... wiem to z doswiadczenia....
moim zdaniem nie warto bawic sie w dwa motory majac tyle kasy... kup jeden ale w miare porzadny.
po 2 cross za 2tys to bedzie szrot i nie bedzie cie stac na utrzymanie tego
po 3 mam zasade ze nie kupuje niczego co jest bez mozliwosci rejestracji lub bez papierow ze wzgledu na niewiadome pochodzenie...
po 4 uwiez mi na slowo ze w lesie mozna pojechac wiecej niz 60km/h... wiem to z doswiadczenia....
moim zdaniem nie warto bawic sie w dwa motory majac tyle kasy... kup jeden ale w miare porzadny.
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
Re: 2 Moto na wiosne !!
korek31 napisał(a):w terenie się chyba na takim czymś niezabije bo pojade max 60 bo ile idzie otworzyć w lesie ?
jak sie owiniesz wokol jakiegos drzewa to bedziesz skamlal inaczej...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
hmmm tylko weźcie pod uwage ,że bede miał na wiosne te 4 tys zł ,jeżeli na droge moto to niewiękrza pojemność niż 125 pozostaje rejstracja na motorower no to 400zł tłumaczenie papierów na 50 i przegląd na 50 dodaj do tego w urzędzie 100zł wychodzi 3500zł i musi być sprowadzone (nie biore pod uwage sprzętów już z 125/50 bo to majątek jest) no to za 3500 zł niewiem czy tak super kupić , i teraz jeszcze mi doradźcie , ścig chyba niebardzo jeżeli ścig to mam słabość do NSR ;] za 3500 ciężko jeżeli enduro to co mi zostaje w tej cenie ? stara DT lub KMX ale ciężko coś kupić ;/
chyba ,że mam lekko upatrzoną starą nsr z okrągłymi lampami stoi w takim serwisie z 3 lata nieodpalana i wisi na niej kartka brak oleju , z kosmetyki jest nietego ale gdyby była rozsądna cena za nią bo rocznik to pewnie koło 90r czyli koło 2-2,5 tys zł i silnik by jakoś chodził to bym się skusił sprzedać owiewki ,zrobić na streeta itp
Co byście mi teraz doradzili ?
Ile kosztuje szlif w nsr z tłokiem i all ?
chyba ,że mam lekko upatrzoną starą nsr z okrągłymi lampami stoi w takim serwisie z 3 lata nieodpalana i wisi na niej kartka brak oleju , z kosmetyki jest nietego ale gdyby była rozsądna cena za nią bo rocznik to pewnie koło 90r czyli koło 2-2,5 tys zł i silnik by jakoś chodził to bym się skusił sprzedać owiewki ,zrobić na streeta itp

Co byście mi teraz doradzili ?
Ile kosztuje szlif w nsr z tłokiem i all ?
Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
jak kupisz porzadny kask i caly stroj to na nowo mozesz zbierac kase. Jezeli nie masz stalych przychodow to moim zdaniem nie ma co kupowac 20letniego 2t bo zaraz cos padnie a Ty nie bedziesz mial kasy na byle naprawe.
Tymbardziej jezeli juz to nie kupuj 2 trupow
Tymbardziej jezeli juz to nie kupuj 2 trupow
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
- apriliaaf1125
- Świeżak
mysle ze najlepiej kupic dt125/50 ale wiesz jakto z tym jest. i mysle ze lepiej sie nie pakowac w 2 grychoty. sam myslalem nad taka zanm kupilem nsr mialem okazje kupic zarejstrowana na motorower za 4tysiace w idealnym stanie i bylem tego pewny bo to od znajomego z95r ale jednak sie rozmyslilem
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
znicz92 napisał(a):Ja tam bym kupił NSR na wiosne zamieżam kupic bez sensu bawic się w starocia
a zeby kupic slownik ortograficzny myslales?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
gumisss napisał(a):znicz92 napisał(a):Ja tam bym kupił NSR na wiosne zamieżam kupic bez sensu bawic się w starocia
a zeby kupic slownik ortograficzny myslales?
o tym jeszcze nie pomyslal bo teraz zbiera kase na nsr a slownik to na nastepny sezon kupi

nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
dokladnie kup jedno a porządne a nie bedziesz potem dokładan do 2 moto, poza tym dr za ciezkie do takich wyglupów o jakich mówisz jeszcze napewno z twoimi umiejetnosciami.
Yamaha R1 RN19 

-
GregorMoto - Bywalec
kazdychce kupic moto drozsze niz na jakie go stac
kup sobie jakies 80cc na 50 nakies enduro na dt 80 albo mtx 80 i smigasz
za 4k spokojniekupisz dobrÄ… dt 80 moze nawet odrazu na 50

za 4k spokojniekupisz dobrÄ… dt 80 moze nawet odrazu na 50

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
80ccm odpada na starcie wole pracować do połowy sezonu i niejeździć na niczym niż iść na łatwizne kupić 80ccm i nażekać ,że słabe
Jedyne co mi pozostaje to załatwic jak najwięcej kasy i kupić NSR
Powiedzcie mi jak wygląda spalanie w NSR ? Ile łyknie na trasie przy przelotowej 120-140 ? Da się tym jeździć turystycznie do 200 w jedną strone ?
Jedyne co mi pozostaje to załatwic jak najwięcej kasy i kupić NSR
Powiedzcie mi jak wygląda spalanie w NSR ? Ile łyknie na trasie przy przelotowej 120-140 ? Da się tym jeździć turystycznie do 200 w jedną strone ?
Korek rozporek.
- korek31
- Świeżak
Re: 2 Moto na wiosne !!
"Ale jeździłem już na 600 itp ." hahah to jesteś ziom !
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
nsr pali okolo 6litrow ale to zalezy jak jezdzisz. jak bedziesz mniej dawal jej po dupie to z 5 litrow. a co do turystyki to nie bardzo... po dluzszej jezdzie boli dupa,rece i przy wiekszym wietrze buja strasznie. noi to jest 125 wiec do turystyki nie bardzo
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
Po 100km du** nie będziesz czuł. A pozatym 140km/h to nie jest jej prędkość przelotowa tylko maksymalna. 

- zieluch
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 4 gości