Zobacz wątek - Peugeot Speedfight Sprwadzony??
NAS Analytics TAG

Peugeot Speedfight Sprwadzony??

i inne małe pojemności
_________

Peugeot Speedfight Sprwadzony??

Postprzez pionier max » 16/10/2007, 14:31

Witam! jutro wybieram sie po Peugeota Speedfighta ! Jest on nie zarejestrowany i tu takie male moje pytanko jakie wymagac od goscia dokumenty jest to Peugeot Speedfight z 1997r. Co od niego zabrac i jeszcze jedno pytanie na co zwrocic uwage w takim peugeocie speedfighcie z tego roku. co jest podatne na usterki.Co moze byc zepsute na co patrzec?? ktos co moze ma takiego speedfighta jakies informacje?? i jak najlepiej z takich motorow zejsc z ceny co gosciowi wmawiac co jest? takie nie takie i takie szmery bajery??wszystkie informacje bardzo prosze! i z gory dziekuje! :!:
pionier max
Świeżak

Postprzez Kox » 16/10/2007, 15:14

Sprawdź dokładnie plastiki czy nie są popękane, obdrapane itd. Opony czy nie są za bardzo zużyte, zobacz jak jeździ czy nic nie trzeszczy itd. Czy wszystkie lampy, kierunki świecą jak powinny i inne pierdołki.
http://www.Skutery.Org (otwórz link) - forum, skutery, tuning, stunt
Kox
Świeżak

Postprzez Baton93 » 16/10/2007, 20:41

Jak wyżej. Ale coś jeszcze dodam sprawdź czy kierownica jest prosto ustawiona tzn jak masz prosto kierownice czy koło też jest prosto. i czy koła nie mają wgnieceń itp. O i jeszcze opony sprawdź.
Daj komuś ogień będzie mu ciepło na jeden dzień, podpal kogoś będzie mu ciepło na całe życie...
Baton93
Świeżak

Postprzez Kox » 16/10/2007, 20:45

O oponach pisałem :) Jak byś miał jeszcze możliwość rozkręcenia przekładni ( tylko parę śrubek i gotowe ) to zobacz stan paska, dzwonu (czy nie ma przebarwień ). Acha, i sprawdź jeszcze czy odpala bez problemu z kopniaka (jak za pierwszym kopem to ma dobrą kompresję) i ze startera.
Kox
Świeżak

Postprzez pawlak200192 » 16/10/2007, 21:02

moja honda po zatarciu tez paliła na 1 nie o to chodzi :P jezeli pali na kopa to jest dobrze ustawiony i ma dobrą iskre!
Powinienes zobaczyc jak reaguje na szybkie otwarcie przepustnicy!
pawlak200192
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kox » 16/10/2007, 21:12

Może mnie zmyliło to, bo jak miałem zatartego Piaggio, to pół godziny kopania z nim było itd. ;) Najlepiej jak ma przyrząd do mierzenia kompresji ;)
Kox
Świeżak

Postprzez Mi5i3K » 17/10/2007, 14:56

Zrob tak jak ja.. pojechalem po yamahe aerox z 2000 roku. Stan zewnetrzny b.dobry przejechalem sie: nienajgorzej. Kupilem zmienilem rolki, pasek, wszystkie płyny. I teraz igiełka... obowiazkowo zmien pasek i rolki.. to koszt 100zł. Jak będzie chodzić na poczatku, to z dnia na dzien nic nie pieprznie to trwałe sprzety. jak mowilem pasek i rolki, płyny to podstawa. Aha co w moim bylo przejechane 14.000 wiec to nic. Ale jak bedziesz sporo wiecej, to dokladnie go przejrzyj... bo przebiegi rzedu 20.000 wiaza sie z remontem
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
Mi5i3K
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm