scigacz czy raczej supermoto na poczatek?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
scigacz czy raczej supermoto na poczatek?
zastanawiam sie co bedzie lepsze na poczatek przygody z jednosladem. 125 w wersji sportowej czy jakies enduro? czym lepiej sie uczyc? z gory dzieki za rady. pozdrawiam!
- Swistu
- Świeżak
Polecam ci wersje sportowa np: rs125 aprilie bardzo dobry motor wysokiej klasy wykonczenia i popstu to jest to 

- maczo1232
- Świeżak
Według mnie to także zależy od tego w jakiej okolicy mieszkasz, jeśli np. na wsi gdzie stan drogi nie jest zbyt dobry i w okolicy są jakieś górki no to bier crossa, jesli natomiast gdzies w miescie no to zdecydowanie typ sportowy i tak jak kolega wyzej polecam aprilie rs
Takie jest moje zdanie

Takie jest moje zdanie

Moderator też człowiek
-
Mackoks - Świeżak
Re: scigacz czy raczej supermoto na poczatek?
Swistu napisał(a):zastanawiam sie co bedzie lepsze na poczatek przygody z jednosladem. 125 w wersji sportowej czy jakies enduro? czym lepiej sie uczyc? z gory dzieki za rady. pozdrawiam!
Dt 125 X Rlz!
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Mam identyczny problem jka ty Swistu, a że mieszakm w miescie to chyba wezme honde NSR. Zastanawialem sie tez nad CBR-ka, ale to 4-suw i ma prawie 20 koni mniej niż NSRka 

Moja moto
| | http://www.bikepics.com/members/Neos007/

-
Neos007 - Świeżak
siema
ja proponuję na początek jakieś super moto na przykład takie coś:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M516420
ja proponuję na początek jakieś super moto na przykład takie coś:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M516420
gsdg ety eg wtg we
-
Czesio - Świeżak
Mackoks napisał(a):Według mnie to także zależy od tego w jakiej okolicy mieszkasz, jeśli np. na wsi gdzie stan drogi nie jest zbyt dobry i w okolicy są jakieś górki no to bier crossa, jesli natomiast gdzies w miescie no to zdecydowanie typ sportowy i tak jak kolega wyzej polecam aprilie rs![]()
Takie jest moje zdanie
ale on nie chce crossssa tylko enduro nie umiesz czytac? ja tam b ym wzial jakiegos ala sporta np rs lub nsr. bo jest szybszy i ma lepsze przyspieszenie wiec tak szybko ci sie nie znudzi
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
myslalem ze bedzie latwiej
moze powiem cos wiecej o calej sytuacji. otoz mam 23 lata i obecnie mieszkam w Londynie co znacznie mi utrudnia poniewaz nie mam tutaj nikogo kto moglby mi poradzic i troszke pomoc bo mimo przebicia bariery jezykowej pozostaje jednak mentalnosc ktora tutaj jest troche inna. dlatego wazne jest dla mnie rowniez ewentualne serwisowanie bo tutaj wszystko tylko w salonach (a to sporo £ kosztuje) i cos latwego w obsludze zeby bylo sie latwiej uczyc nie tylko jazdy ale i mechaniki. aprilie bardzo fajne i yamaszka tzr tez mi pasuje, ale np propozycja Czesia (MZ z allegro) tez mi do gustu przypadla
jezeli ktos ma jakes doswiadczenia z za granicy to wskazowki byly by dla mnie badzo istotne. dzieki za odpowiedzi! 

- Swistu
- Świeżak
no ale skoro masz 21 to masz tez pewnie kat a wiec nie inwestuj w 125.ale w sumie to twoj wybor. ja mysle ze emduro to hmmm kiepski wybor jak na klase 125 z racji ze jest slabe i wolne. napewno rs jest szybsza wiec dluzej nia pojezdzisz.
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
nie rzecz w tym ze nie mam kat A dlatego dopiero zaczynam sie tym interesowac i 125 to max na czym moge smigac na prawku kat B. a czemu nikt nic nie mowi o yamasze tzr bo to chyba ta sama klasa co rs? chyba ze sie myle
czyli zawezilismy kolo poszukiwan do scigaczy. a co sadzicie o gilerze dna? max co chce przeznaczyc to ok £1000 mysle ze dam rade. 

- Swistu
- Świeżak
Hej! Tez mieszkam w UK. Po pierwsze kat. B nie upowaznia cie do jazdy na jakimkolwiek moto najpierw musisz zrobic CBT-compulsory basic training. Bylem w Londynie niejednokrotnie i wiem jak tam wyglada ruch, malo okazji aby rozwinac przyzwoita predkosc dlatego na twoim miejscu bralbym cos wogodnego w 4t. Acha poza tym po CBT masz ograniczenie do 15 kucy wiec 2t bez blokad jest juz nielegalne ale to juz od ciebie zalezy, osobiscie niechcialbym byc w twojej skorze podczas kontroli. Pozdro!
-
smyk - Świeżak
Neos007 napisał(a):Mam identyczny problem jka ty Swistu, a że mieszakm w miescie to chyba wezme honde NSR. Zastanawialem sie tez nad CBR-ka, ale to 4-suw i ma prawie 20 koni mniej niż NSRka
po co ci na miasto te 15 wiecej

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
tak enduro bedzie wolniejsze. mysle ze tak srednio to ze 30-40km/h
a co do nsrki to moja po miescie to z 6l-7l
a co do nsrki to moja po miescie to z 6l-7l
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
smyk napisał(a):Hej! Tez mieszkam w UK. Po pierwsze kat. B nie upowaznia cie do jazdy na jakimkolwiek moto najpierw musisz zrobic CBT-compulsory basic training. Bylem w Londynie niejednokrotnie i wiem jak tam wyglada ruch, malo okazji aby rozwinac przyzwoita predkosc dlatego na twoim miejscu bralbym cos wogodnego w 4t. Acha poza tym po CBT masz ograniczenie do 15 kucy wiec 2t bez blokad jest juz nielegalne ale to juz od ciebie zalezy, osobiscie niechcialbym byc w twojej skorze podczas kontroli. Pozdro!
wiem o CBT i o ograniczeniach i to psuje mi cala zabawe :/ ale czy jezeli bede mial odblokowana maszyne to mozna to od razu sprawdzic przy zwyklej kontroli? chyba ze 15KM mi wystarczy ( kogo ja oszukuje

- Swistu
- Świeżak
Przy zwyklej kontroli nie ale z tego co piszesz bedziesz robil z tych kucy uzytek, sam wiesz ile kamer jest tutaj to wybraz sobie ze lapie cie jedna z nich z WILEKA L-ka na przodzie przy predkosci zalozmy 150km/h co wtedy? Poza tym nie wiem ile w tym jest prawdy ale moj instruktor powiedzial mi ze tutaj policja doskonale zdaje sobie sprawe ze moto 125 2t moze miec dwukrotnie wieksza moc niz wolno ci legalnie miec i kupujac taki sprzet skazuje sie na ciagle kontrole techniczne.
Ze usportowionych 4t mieszkajac w Anglii masz nastepujacy wybor:
1. Honda CBR
2. Rieju rs2 125
3. Hyosung GT125R (chyba najwieksza 125 i V-Twin)
4. Sachs XTC tego mozna tanio wyrwac nawet nowego.
Sa jeszcze chinskie podrobki hondy cbr po ok 900 fuli za newke ale absolutnie nie polecam widzialem jedna i wolalbym chodzic pieszo niz tym jezdzic.
Edit:
Moj sachs po miescie nie spala wiecej niz 3,5l.
Ze usportowionych 4t mieszkajac w Anglii masz nastepujacy wybor:
1. Honda CBR
2. Rieju rs2 125
3. Hyosung GT125R (chyba najwieksza 125 i V-Twin)
4. Sachs XTC tego mozna tanio wyrwac nawet nowego.
Sa jeszcze chinskie podrobki hondy cbr po ok 900 fuli za newke ale absolutnie nie polecam widzialem jedna i wolalbym chodzic pieszo niz tym jezdzic.
Edit:
Moj sachs po miescie nie spala wiecej niz 3,5l.
-
smyk - Świeżak
pawlak200192 napisał(a):Neos007 napisał(a):Mam identyczny problem jka ty Swistu, a że mieszakm w miescie to chyba wezme honde NSR. Zastanawialem sie tez nad CBR-ka, ale to 4-suw i ma prawie 20 koni mniej niż NSRka
po co ci na miasto te 15 wiecejciekawe ile spali taka NSR po miescie...
Bo jest kilka fajnych prostych, gdzie spokojnie mozna sie bujnac 160km/h. W CBRce pojechalbym max 140, a za miasto tez mam zamiar od czasu do czasu wyjezdzac...
Moja moto
| | http://www.bikepics.com/members/Neos007/

-
Neos007 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości