Zobacz wątek - Nie działa starter po wymianie akumulatora skuter 4t
NAS Analytics TAG

Nie działa starter po wymianie akumulatora skuter 4t

i inne małe pojemności
_________

Nie działa starter po wymianie akumulatora skuter 4t

Postprzez matx321 » 3/5/2015, 10:14

Witam, mam problem otóż wymieniłem wczoraj akumulator bo stary był padnięty. Wymieniłem, wszystko pięknie działa. Próbuje zapalić ze startera, super odpalił. Przejechałem z 200m do mojego kolegi, zgasiłem no i jak już wyszedł znowu odpaliłem ze startera. Pojechaliśmy po drugiego kolegę, to samo. Potem zajechałem zatankować, po zatankowaniu chce sobie odpalić ze startera, a tu nie działa, nawet się nie kręcił. O co może chodzić? Czy może mi się odczepił jakiś kabelek od startera czy może w ogóle starter padł? Palę go oczywiście trzymając hamulec, próbowałem na włączonym i wyłączonym rozruszniku, na wyłączonych i włączonych światłach i nic.

Z góry dziękuje za odpowiedz.
Pozdrawiam :)
matx321
Świeżak

Postprzez MarSen » 3/5/2015, 12:55

A słyszysz jakieś cykanie jak próbujesz odpalić? Być może nie masz ładowania akumulatora. Sprawdź ile V ma akumulator miernikiem uniwersalnym na zgaszonym silniku i ile na odpalonym.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez matx321 » 4/5/2015, 12:56

Wczoraj jeździłem sobie i po dłuższej jeździe jak mi spadło paliwo poniżej połowy i był rozgrzany załapało mi i odpaliło ze startera, ale później jak znowu stanąłem i próbowałem palić ze startera to coś słyszałem, ale nie mógł załapać i się odpalić. Potem już tylko słyszałem taki jakby syk gdy chciałem go odpalić. Akumulator mam nowy, a dokładnie ten: EXIDE BIKE YB4L-B. Czy możliwe, że muszę go podładować jeszcze po tym jak wlałem ten kwas do niego?
matx321
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê