Zobacz wÄ…tek - pomocy!!wazne! karta motorowerowa w warszawie
NAS Analytics TAG

pomocy!!wazne! karta motorowerowa w warszawie

i inne małe pojemności
_________

pomocy!!wazne! karta motorowerowa w warszawie

Postprzez liban » 25/8/2007, 20:01

Witam. Mam 14 lat i dostalem skuter. Mieszkam w Warszawie. Nie wiem gdzie moge zrobic karte motorowerowa. W szkole bedzie dopiero za rok i to nie jest nawet pewne. Patrzylem na oferte biura SARBO ale jest podobno sie 3 razy dluzej i trudniej zdac tam niz normalnie. Koszt to 250 zl to mozna jakos przezyc. Naprawde potrzebuje tej karty a nie chce podrabiac.

Czy znacie moze nazwy biur gdzie mzona zrobic w Warszawie karte, jakies telefony, informacje. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.

Jesli juz byl taki temat to przepraszam
liban
Świeżak

Postprzez VCO » 25/8/2007, 21:59

2 zł smarujesz długopisem i odciskasz
Karta gotowa
A policjant sie pyta częściej ile masz lat nie czy masz karte

PS: Ja osobiście nie trudziłem sie nawt podrabianiem tej karty i nie zamierzam żadnych uprawnien na motor robić do osiągniecia pełnoprawnego "A" czyli 18 lat bo to sie poprostu mija z celem w moim regionie przynajmniej Szkoda kasy
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem :D
VCO
Świeżak

Postprzez liban » 25/8/2007, 22:41

taa... nawet mozna ja pogiac isc do szkoly zeby zrobili nowa bo ta juz nie do uzytku i daja pieczatke szkoly ale ja nei chce podrabiac. Moi starzy wiedza ze nie mam karty i mi nie pozwola jezdzic. Wole legalnie zrobic. Znasz nazwy albo numery biur w warszawie od tej karty??
liban
Świeżak

Postprzez gumis » 25/8/2007, 23:20

liban nie sluchaj tego buraka...poczekaj tu na odp i poszukaj na googlaj...lepiej jezdzic z prawkiem i zgodnie z prawem niz trzasc dupa przy kazdym patrolu...100 razy sie nie kapna, za 101 bedziesz mial problem...ale podczas wypadku czy cos...drob i nie sluchaj takich debili jak ten
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cdsMarcin » 26/8/2007, 00:58

Koszt karty motorowerowej w moim regionie to 50 zł. Jeśli nie bedziesz miał wyjścia to skorzystaj z tego biura o którym mówiłeś, ale przed tym odwiedź może najbliższy komisariat i się poprostu zapytaj. Powinni Ci udzielić informacji co gdzie i jak. Z tego co wiem to nie tylko szkoły prowadzą takie szkolenia.
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">Obrazek</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
cdsMarcin
Bywalec

Postprzez liban » 26/8/2007, 09:50

w kazdym miescie znajduje tlyko nie w warszawie. a skutery to jest na kat.1??
liban
Świeżak

Postprzez VCO » 26/8/2007, 10:50

gumisss napisał(a):liban nie sluchaj tego buraka...poczekaj tu na odp i poszukaj na googlaj...lepiej jezdzic z prawkiem i zgodnie z prawem niz trzasc **** przy kazdym patrolu...100 razy sie nie kapna, za 101 bedziesz mial problem...ale podczas wypadku czy cos...drob i nie sluchaj takich debili jak ten

Moze i debil ale kase mam w kielni pozatem to jest moje osobiste zdanie które nie podlega krytyce
VCO
Świeżak

Postprzez cdsMarcin » 26/8/2007, 11:41

liban... nie wierze w to, że w Warszawie policja nie przeprowadza takich szkoleń.
Skytery to nie jest kategoria A1(bo chyba o taką Ci chodziło) skutery to poprostu "karta motorowerowa".
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">Obrazek</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
cdsMarcin
Bywalec

Postprzez liban » 26/8/2007, 15:01

policja juz nie przeprowadza nigdzie kursow. teraz zobaczylem jakies auto ecole ale sie dodzwonic nie moge
liban
Świeżak

Postprzez gumis » 26/8/2007, 15:18

VCO napisał(a):Moze i debil ale kase mam w kielni pozatem to jest moje osobiste zdanie które nie podlega krytyce

skoro wypowiadasz sie na forum to kazdy moze skrytykowac Twoja wypowiedz

i co z tego, ze masz kase w "kielni" jak podczas wypadku albo wnikliwszej kontroli wyjdzie najaw, ze oszukujesz i przez glupote narobisz sobie tylko wiekszych problemow? szkoda, ze nie potrafisz ruszyc mozgownica i patrzec w przyszlosc tylko jestes krotkowidzem i patrzysz na to co dzieje sie TERAZ...a jak bedzie wypadek albo problemy z policja to bedziesz wzywal mame na pomoc bo wolales miesz kase w "kielni"

LIBAN - zrob jak ktos wyzej napisal...zglos sie na jakis komisariat policji i zapytaj gdzie, co i wogole...oni napewno cie pokieruja
jeszcze cos takiego znalazlem
http://www.pf.pl/serwis/Nauka%20jazdy%2 ... V3_YP.html
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 26/8/2007, 15:27

gumisss napisał(a):
VCO napisał(a):Moze i debil ale kase mam w kielni pozatem to jest moje osobiste zdanie które nie podlega krytyce

skoro wypowiadasz sie na forum to kazdy moze skrytykowac Twoja wypowiedz

i co z tego, ze masz kase w "kielni" jak podczas wypadku albo wnikliwszej kontroli wyjdzie najaw, ze oszukujesz i przez glupote narobisz sobie tylko wiekszych problemow? szkoda, ze nie potrafisz ruszyc mozgownica i patrzec w przyszlosc tylko jestes krotkowidzem i patrzysz na to co dzieje sie TERAZ...a jak bedzie wypadek albo problemy z policja to bedziesz wzywal mame na pomoc bo wolales miesz kase w "kielni"

LIBAN - zrob jak ktos wyzej napisal...zglos sie na jakis komisariat policji i zapytaj gdzie, co i wogole...oni napewno cie pokieruja

Gumiś, spokojnie, już nam się uzbierała historia VCO, widać to jakiś niepełnoletni spec jeżdżący na rozwalonej cbr125, który sprowadza motocykle z niemczeK. Już nie na takich sprzętach jeździł wogle dziwię się że raczy odpowiadać na takie pytania ktoś kto na codzień jeździ 600setkami 700setkami i czym tam jeszcze napisał wraz ze swoimi kumplami którzy też sprowadzają motocykle. Robi takie interesy że w pół roku przerobił by mała kwote na taką żeby kupić w niemczek jakąś parodie chopera o pojemności 500ccm. Jednym słowem czuje się jakby majkel_007 powrócił...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez VCO » 26/8/2007, 16:07

Aktulanie daje z buta delikatnie sie marcin mylisz No i dobra nie podnieciłeś już sie czasem? Co moje to moje co twoje to twoje i na podstawie forum możesz tylko gdybac bo nie wiesz jak jest naprawde i malujesz mój rysopis psując mi opinnie sam zechce o pewnych faktach powiedzieć to powiem ale ty na podstawie forum nie mozesz wygłaszać tezy

Ale to jest moja porada jesli uważasz inaczej pisz swoją ale mojego zdaniania nie krytykuj on wybiera rozwiazanie a raczej juz wybrał!!!
Nad konsekwecjami zastanawiałem sie wiele razy i mojego zdania nic nie zmieni

Ponadto odczuwam konieczność doprzynaia racji po stronie pewniej grupy osób ktre maja inne zdanie niz ja i czuje brak szacunku do własnego zdania i gnebienie prze te osoby z odmiennym zdaniem

Od tego jest forum kazdy ma prawo sie wypowiedziec wlasnym zdaniem
Ostatnio edytowano 26/8/2007, 16:23 przez VCO, łącznie edytowano 1 raz
VCO
Świeżak

Postprzez gumis » 26/8/2007, 16:15

po 1 to kolega marcin tylko cie podsumowal po tych wszystkich Twoich postach i nie wiem o co teraz sie rzucasz..nikt nie maluje Twojego rysopisu ani nic se nie wymysla tylko czyta to co piszesz...a to co tworzysz mowi samo za siebie

po 2...jak juz pisalem skoro wypowiadasz sie na forum to kazdy moze poddac twoja wypowiedz krytyce czyli ja, marcin i kazdy inny usem moze sie nie zgodzic...
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez VCO » 26/8/2007, 16:49

gumisss napisał(a):skoro wypowiadasz sie na forum to kazdy moze poddac twoja wypowiedz krytyce czyli ja, marcin i kazdy inny usem moze sie nie zgodzic...

Tak ale taka wypowiedz powinna brzmiec: Nie zgadzam sie z toba bo uwazam tak czy tak i konsekwence sa takie i takie wiec doradzam zrób tak... A NIE: "liban nie sluchaj tego buraka..." "...drob i nie sluchaj takich debili jak ten "

A moze ja mam racje w pewnym stopniu ? a moze nie zastanowiłeś sie nad tym pozatem cos takiego jak szacunek do wpowiedzi u ciebie nie istnieje Sie jak 5 letni szczyl zachowujesz...
To ma budować atmoswere forum? zastanów sie chłopie
VCO
Świeżak

Postprzez gumis » 26/8/2007, 17:42

jeszcze tego brakuje abys ty ustalal modele wypowiedzi, co jak i dlaczego no nie rozsmieszaj mnie...

jak zauwazyles nie ja jeden mam mowie do ciebie tak a nie inaczej...jakbym byl jedyna osoba to mozna byloby sie pozastanawiac...ale jak wiecej ludiz to widzi to chyba cos w tym jest

jestes burak bo masz idiotyczne propozycje, Twoja rada jest podobna do tej co chca rejestrowac 125/50, itp....w buty takie rady sobie wsadz bo zamiast mu pomoc to tylko zaszkodzisz
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez znicz92 » 26/8/2007, 18:50

Ja jestem z Pruszkowa i zrobiłem sobie karte u mnie w miesie wPIERO za 50 zeta :D Amówiłeś liban o szkole SARBO tak ja tez tam sie dowiadywałęm dwa lata temu i dlatego tyle to kosztuje bo tam masz z jazdami i dopiero a gdzie indziej zdajesz odrazu ale nie znam zadnyck adresów w Warszawie pozdro :D
znicz92
Świeżak

Postprzez mar111cin » 26/8/2007, 22:08

gumisss napisał(a):po 1 to kolega marcin tylko cie podsumowal po tych wszystkich Twoich postach i nie wiem o co teraz sie rzucasz..nikt nie maluje Twojego rysopisu ani nic se nie wymysla tylko czyta to co piszesz...a to co tworzysz mowi samo za siebie

dzięki Gumiś, najlepiej to określiłeś. (acha i uważaj bo może Tobie też będzie chciał wspawać aluminiową płytke jak w kawasaki :lol: )

VCO masz rady takie że najprędzej wyrządzisz rówieśnikom krzywde, chwalisz się takimi rzeczami że są najlepszym przykładem czego nie robić, opowiadasz takie rzeczy że czym to nie jeździłeś i jaki to handel nie prowadzisz że w połączeniu z Twoim wiekiem to można to wsadzić między bajki.

Sam taki swój wizerunek wykreowałeś to się teraz nie czepiaj.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez liban » 27/8/2007, 07:50

dobra dzieki ze mi nektorzy pomagaja i jeszcze prosze or ady

ps: a wy musicie sie klocic tutaj?? jest gg od tego
liban
Świeżak

Postprzez mar111cin » 27/8/2007, 07:54

tak :P

a tak propo pytania to kiedyś w gazecie widziałem ogłoszenie bodajże Tomka Kulika i w tej szkole organizowali kursy na karte motorowerową.
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez czornyyy » 2/9/2007, 21:28

witam chciałem zapytac gdzie w tarnowie moge zdac karte motorowerowa (podrabianie,oszukiwanie itp. nie wchodzi w rachube) pytalem na policji to mi powiedzieli ze nie maja czasu na zdawanie karty ;/ a na szkole nie chce mi sie czekac poniewaz karte bede mial pod koniec roku z gory dzieki za odpowiedz na moje pytanie
czornyyy
Świeżak

Następna strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê