Brak mocy, szybkie grzanie
• Strona 1 z 1
Brak mocy, szybkie grzanie
Witam wszystkich czytających ten temat. Otóż kilka dni temu zatarłem skuter o poj 50cc. Wymieniłem dziś cylinder, tłok oraz głowicę na 80cc. Wszystko ładnie pięknie chodzi oprócz 2 rzeczy. Pierwsza to zawory lecz to jestem sam wstanie wyregulować. Druga sprawa to ta z którą się do was zwracam. Skuterkowi brakuje mocy, od 0 do 30km/h przyspiesza bardzo zrywnie o wiele lepiej niż na cylindrze 50cc. Lecz rozpędza się on do 25-30km/h i na tym koniec.. Brakuje mu mocy plus szybko się grzeje. Wiem że na dotarciu trzeba jeździć wolno i tak mam zamiar jeździć, lecz z ciekawości chciałem sprawdzić jak jest zrywny a on nawet nie chce pojechać ponad 30km/h. Co to może być? Proszę o pomoc dodam że to jest 4suw.
- Stex
- Świeżak
Jaki masz filtr powietrza ? Zmieniłeś dysze w gaźniku ? Idź teraz, odłącz przewód ten gumowy idący od filtra powietrza do gaźnika. Odłącz go od strony gaźnika. Na 90 % za mało powietrza dostaje twój skuterek. Jeśli po odłączeniu filtra twój rumak szarżuje ponad te 30 km/h, to wsiadaj w samochód, albo na rower i ciśnij do najbliższego sklepu z częściami i kup stożkowy filtr powietrza. Tylko wcześniej średnicę zmierz
Sorry za gramatykę, późno już jest.

Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości