Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
-
Łukasz_15* - Świeżak
a dużo będzie przy tym roboty???? rozebrać cała czachę czyli zdjąc cały przód??? tak żeby było dobre podejście do zegarów od tyłu??? a jak wygląda wypełnienie to te plastiki z boku>>> obok zegaró?> sorry za te pytania ale nie znam się zabardzo
- grom1991
- Świeżak
Senior napisał(a):Senior napisał(a):Witam
Kupilem synowi Rs 50 z 1996 roku.
Motorek poszedl do mechanika zostaly w nim wymienione tarczki sprzegla olej plyn chlodzacy olej w przzekladni. Zostal tez zrobiony remont silnika czyli tlok cylinder i reszta ktora byla w komplecie. Problem jest taki ze motor tera jak i przed remontem pluje z wydechu olejem. Problem jest tez ze sprzeglem tak jak by zle trzymalo bo zeby ruszyc trzeba dac mu ok 5 tys obrotow. Czy ktos mie pomoze??????
Okazalo sie ze olej cieknie z przekoladni (pluje wydechem) Znajomy obejdzal motocykl i strwierdzil ze olej przekoladniowy. Powiedzcie mi co moze byc przyczyna???? I czy moglo to zostac uszkodzone przy wymianie tarczek sprzeglowych????
pozdro
- Senior
- Świeżak
Panowie co to może być za część:
Ma kilka wtyk(jeden idzie do akusia, jeden do rozrusznika, dwa do włącznika)Ma to małe wymiary podobne do jakiegoś przekażnika, pisze na tym 12v 70a co to ejst?
Ma kilka wtyk(jeden idzie do akusia, jeden do rozrusznika, dwa do włącznika)Ma to małe wymiary podobne do jakiegoś przekażnika, pisze na tym 12v 70a co to ejst?
Idź swoją drogą, nie daj satysfakcji wrogom
- Lotos1
- Świeżak
Witam ponownie
Moje pytanko:
Znacie może kogos kto do starszego rocznika apki (2001 i starszy) włożył owiewke z nowszego modelu??
zastanawiam sie jakby to wyglądało i czy to cos sobą reprezentuje?? <mysli>
z góry dzieki

Moje pytanko:
Znacie może kogos kto do starszego rocznika apki (2001 i starszy) włożył owiewke z nowszego modelu??
zastanawiam sie jakby to wyglądało i czy to cos sobą reprezentuje?? <mysli>
z góry dzieki

Śpieszmy się kochać motóry,tak szybko odchodzą...
PzdR 4 all =]
PzdR 4 all =]
- Adii
- Świeżak
Senior napisał(a):Okazalo sie ze olej cieknie z przekoladni (pluje wydechem) Znajomy obejdzal motocykl i strwierdzil ze olej przekoladniowy. Powiedzcie mi co moze byc przyczyna???? I czy moglo to zostac uszkodzone przy wymianie tarczek sprzeglowych????
Mogło to zostać uszkodzone podczas wymiany tarcz sprzęgłowych. Źle założona albo zła uszczelka.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Jesli sie nie myle, to jest to naped. Mam to samo i juz zamowilem nowe zebatki oraz lancuch
Najprawdopodobniej masz za luzny lancuch, jedz do jakiegos mechanika i Ci na ciagnie. Naciagac mozna chyba 3 razy, a za 4 nalezy wymienic ;] U Ciebie to zapewne pierwszy raz bo 2008 rok 

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
- Mateusz149
- Bywalec
Na plusowym kablu od akumulatora jest jeden jedyny bezpiecznik.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Ja wiem, że jest zwężka przy wyjściu z cylindra i zawirowywacz spalin(taka rurka wystająca z kolanka którą trzeba odciąc i zaspawac dzirę).
W dyfuzorze chyba coś jest ale tego nie wiem napewno.
W dyfuzorze chyba coś jest ale tego nie wiem napewno.
-
Łukasz_15* - Świeżak
adam9565 napisał(a):Co?? Zębatki Apka ma dopiero 300km przebiegu wiozę dziś do serwisu i zobaczymy co to było
Mateusz149 ale co ma do tego zębatka lub łańcuch jak to na luzie się dzieje jak stoję
edytuj posty... kravec
No tak jestes inteligentny, bo nie pisałeś nic, że dzieje się to na luzie. Problem źle opisany, nie dziwie się że nie byliśmy Ci w stanie pomóc ..
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Eee Mateusz, ale przecież on napisał, że mu to się dzieje na wolnych obrotach.
Panowie mam takie pytanie, bo zakupiłem sportowy moduł do Aprili RS 50 z mielocha i podłączyłem kabelki w takiej samej kolejności jak poprzednie i chciałem zapytać czy tak jest dobrze czy do teog modułu inaczej się podpina. Moze głupie pytanie, ale wole mieć pewność.

Panowie mam takie pytanie, bo zakupiłem sportowy moduł do Aprili RS 50 z mielocha i podłączyłem kabelki w takiej samej kolejności jak poprzednie i chciałem zapytać czy tak jest dobrze czy do teog modułu inaczej się podpina. Moze głupie pytanie, ale wole mieć pewność.
-
Łukasz_15* - Świeżak
Witam, wymieniłem już w mojej Aprilii rs 50 2007 moduł, wyciągnąłem zwężkę na wydechu i gdy zmieniłem dyszę na większa moto na początku ma zbyt wysokie obroty a później gaśnie. Czy to może być spowodowane niewyregulowanym gaźnikiem ??? Czy są tam jeszcze jakieś blokady np. między gaźnikiem a cylindrem ???
- Markss8
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm