Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
a ty co na mnie najezdzasz >?<
dobrze ze mi pomaga, ale podobno nic mi nie daje, wiec szukam mocnej odpowiedzi, a ty zajmij sie swoimi sprawami zamiast nabijac sobie posty co ?
dobrze ze mi pomaga, ale podobno nic mi nie daje, wiec szukam mocnej odpowiedzi, a ty zajmij sie swoimi sprawami zamiast nabijac sobie posty co ?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Dzięki
Mam jeszcze jedna sprawę, a właściwie dwie
Mam Aprilie Rs 50, i dobrze się wkęca na obroty i wg. Max. prędkość to 107 km/h. Tak jak już pisałem bardzo dobrze idzie na obroty, ale jak już jest na 6 biegu dochodzi mi do 10 tys. obrotów i dalej nie idzie ;.. Nie wiem czy to jakas blokada czy co ? Na innych biegach spokojnie 12 tys.
A druga sprawa..
Kiedyś jechałem w krotka trasę 13 km. Prosta i ładna droga wiec manetka prawie cały czas na full. Na koniec gdy już ustałem motorem zaczęło coś stukać od silnika, dokładniej od strony przekładni. Stukanie było równomierne ale zaraz przestało ;/ Nie wiem co to było, ale mnie zaniepokoiło. Motor się nie zagrzał bo temp. była dobra...
Co o tym myślicie
Mam jeszcze jedna sprawę, a właściwie dwie

Mam Aprilie Rs 50, i dobrze się wkęca na obroty i wg. Max. prędkość to 107 km/h. Tak jak już pisałem bardzo dobrze idzie na obroty, ale jak już jest na 6 biegu dochodzi mi do 10 tys. obrotów i dalej nie idzie ;.. Nie wiem czy to jakas blokada czy co ? Na innych biegach spokojnie 12 tys.
A druga sprawa..
Kiedyś jechałem w krotka trasę 13 km. Prosta i ładna droga wiec manetka prawie cały czas na full. Na koniec gdy już ustałem motorem zaczęło coś stukać od silnika, dokładniej od strony przekładni. Stukanie było równomierne ale zaraz przestało ;/ Nie wiem co to było, ale mnie zaniepokoiło. Motor się nie zagrzał bo temp. była dobra...
Co o tym myślicie

- Mateusz149
- Bywalec
Z tym stukaniem to nie wiem ale co do tego że się nie chce wkręcić wyżej to już więcej się nie da wyciągnąć, jeśli nic nie robiłeś oprócz ściagnięcia blokad
-
Łukasz_15* - Świeżak
To że się nie wkręca to po prostu nie ma mocy. A co do stukania to ile ma przebiegu?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
21 tys. km
Jak go kupilem mial troszke ponad 20 tys. km :]
Zdazylo mi sie to tylko raz.

Jak go kupilem mial troszke ponad 20 tys. km :]
Zdazylo mi sie to tylko raz.
- Mateusz149
- Bywalec
To pewnie już coś ze sprzęgłem, koszykiem. Trzeba rozebrać i zobaczyć.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Teraz gdy zacznie sie sezon, sprobuje powtorzyc sytuacje i zobacze czy bedzie to samo..
edit:
Co tak cicho w tym temacie !!? xd
To jeszcze moze rozwiejecie moje jedno pytanie.
Gdy jezdzilem tamtym latem, po godzinie jazdy, dziwny zapach wydostawal sie z okolic silnika... Nie zeby jakas spalenizna, czy paliwo ale cos takiego jakby od temperatury czy cos ;/ Macie tez cos takiego ?
Nie mam swiatla STOP przy klamce ;/ One normalnie nie maja czy mam cos zepsute ?
edit:
Co tak cicho w tym temacie !!? xd
To jeszcze moze rozwiejecie moje jedno pytanie.
Gdy jezdzilem tamtym latem, po godzinie jazdy, dziwny zapach wydostawal sie z okolic silnika... Nie zeby jakas spalenizna, czy paliwo ale cos takiego jakby od temperatury czy cos ;/ Macie tez cos takiego ?
Nie mam swiatla STOP przy klamce ;/ One normalnie nie maja czy mam cos zepsute ?
- Mateusz149
- Bywalec
Co do tego zapachu to ja pamiętam, że mi się zniszczył materiał, który izoluje wydech od jednej z plastikowych części i mi plastik topiło ale wtedy towarzyszył temu mały biały dymek ( w sumie to podczas jazdy tego nie widać, dopier w garażu zauważyłem i poczułem
)

-
Łukasz_15* - Świeżak
Aha.
U mnie cos innego. Moze ktos jeszcze mial cos podobnego, bo w innym przypadku zaczne sie martwic
A co z tym swiatlem STOP ??
Ok kravec, dzieki

U mnie cos innego. Moze ktos jeszcze mial cos podobnego, bo w innym przypadku zaczne sie martwic

A co z tym swiatlem STOP ??
Ok kravec, dzieki

- Mateusz149
- Bywalec
2001... Slyszalem, ze wlasnie w niektorych nie ma, co jest niepokojace, bo hamuje tylko przednim. Nigdy na to nie zwracalem uwagi, ale ostatnio kumpel mi powiedzial.
Jaka jest pojemnosc baku paliwa w tym roczniku .. ?
;/ Na jednym forum ze 12,6 litra, na drugim 13,6 xd I tak sie zastanawiam, bo chce sprawdzic ile mi dokladnie spali.
Jaka jest pojemnosc baku paliwa w tym roczniku .. ?
;/ Na jednym forum ze 12,6 litra, na drugim 13,6 xd I tak sie zastanawiam, bo chce sprawdzic ile mi dokladnie spali.
- Mateusz149
- Bywalec
Mateusz149 napisał(a):Jaka jest pojemnosc baku paliwa w tym roczniku .. ?
Jeśli chcesz sprawdzić ile spali to co to za różnica jaki jest zbiornik? Lejesz do pełna, jeździsz 100 km, dolewasz znowu do pełna i wsio jasne.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
adam 9565 nie pie**** że przeglądnąłęś wszystkie sklepy. www.mieloch.pl najsłynniejszy chyba sklep online z częściami do skuterów i motoró 50cc. Pewnie tam też patrzyłeś i nie było?
-
Łukasz_15* - Świeżak
witam mam pytanie co sadzcie o tej apce czy cena jet godna rocznika i tak po zdjeciech jesli by byla w stanie mechanicznym dobra czy sie oplaca ...
prosze o opinie bede wdzieczny....
Z gory dziekuje
http://allegro.pl/item576774077_aprilia ... ideal.html
prosze o opinie bede wdzieczny....
Z gory dziekuje
http://allegro.pl/item576774077_aprilia ... ideal.html
- pussyman4
- Świeżak
Adam spojrz na to: http://www.czesci-motocyklowe.pl/?mode=shop&branch=67
i na to: http://www.giannelli.com/eng/prodotti/lin.asp?id=43
Pussy, zalezy. Wyglada on ladnie. Stan licznika w miare jak na ten rok. Ja kupilem 2001 rok, 21 tys km przjechane za 5,200. Ale bez tuningu, a ten ma tam troche wsadzone
Mysle ze cena nie jest wygurowana
Obejzyj go i zobacz jak chodzi, jak dobrze to warto
No tak xd
Ale ogolnie chcialbym wiedziec C-bool ...
A co z tym Stop'em ? Nikt nie wie ..
??
i na to: http://www.giannelli.com/eng/prodotti/lin.asp?id=43
Pussy, zalezy. Wyglada on ladnie. Stan licznika w miare jak na ten rok. Ja kupilem 2001 rok, 21 tys km przjechane za 5,200. Ale bez tuningu, a ten ma tam troche wsadzone

No tak xd

A co z tym Stop'em ? Nikt nie wie ..

- Mateusz149
- Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm