Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
-
Łukasz_15* - Świeżak
a nie możesz pójśc do sklepu motocyklowego i powiedzieć ze potrzeba ci takie cóś i to jest do aprili rs 50 z roku 2007 i łaczy gaźnik z cylindrem i po sprawie ja bym tak zrobił Powiedzą ci czy takie cóś maja w owym sklepie i kupisz sobie
to moja rada nie musisz przecie z neta zamawiać nie?

- uzik94
- Świeżak
Nom... pierdziele tych wszystkich znawców. Nie wiem czemu mam uraz do sklepów motoryzacyjnych w Polsce. Jak powstał w mieście sklep Aprilia to mieli 3 skutery Aprili, pare kasków, strój na motor i oleje, a reszta na zamówienie a jak im powiedziałem że chce błotnik do Aprili Rs 50 to nie wiedzieli co to za model
. Jak chce kupić jakąś częśc to muszę się liczyć z tym że zjeżdze całem miasto zanim ją znajde albo wogóle nie kupie także chciałem zapytać 

-
Łukasz_15* - Świeżak
Łukasz_15* napisał(a):Nom... pierdziele tych wszystkich znawców. Nie wiem czemu mam uraz do sklepów motoryzacyjnych w Polsce. Jak powstał w mieście sklep Aprilia to mieli 3 skutery Aprili, pare kasków, strój na motor i oleje, a reszta na zamówienie a jak im powiedziałem że chce błotnik do Aprili Rs 50 to nie wiedzieli co to za model. Jak chce kupić jakąś częśc to muszę się liczyć z tym że zjeżdze całem miasto zanim ją znajde albo wogóle nie kupie także chciałem zapytać
na allegro jest pelno części, piszesz do goscia z zapytaniam czy ma taka i taka cześć i zamawiasz

-
lewko - Świeżak
No tyle że jest wp*** błotników na przód a do tyłu nie ma
Tak samo z tą częścią
przecież nie będę każdemu wysyłał zdjęcia i pytał się czy ma taką część. Na allegro jest raz na dwa dni i jakoś narazie nie moge nic wychaczyc, owszem są króćce ssące ale ja nie chce króćca tylko to gumowe gówno 

-
Łukasz_15* - Świeżak
Chciałem zapytać co to znaczy że błotnik jest na tablicę? Bo ostatnio się z tym spotkałem kiedy pytałem o tylny błotnik do Apki w nowej budzie i facet powiedział że ma ale na tablice. To czy tu chodzi o normalny błotnik na koło czy jakiś który osłania tablicę czy jak? Bo naprawdę nie mam pojęcia.
-
Łukasz_15* - Świeżak
-
Łukasz_15* - Świeżak
- wojtasmazi
- Świeżak
- Mateusz149
- Bywalec
wojtasmazi napisał(a):Witam.
Bylem dzis odpalic swoja apke i nie chciala odpalic. Krecilem rozrusznikiem i krecilem i nic. Probowalem ja odpalic na pych (kupel mnie pchał) Motor zaczynal chodzic na bardzo niskich obrotach ale po 2-3 sekundach gasł i tak caly czas. Akumulator jest nowy i jak wczesniej byl odpalany to nie bylo zadnych problemow. odpalal na dotyk)
Powiedzcie mi co mzoe byc grane???????
Jakis czas temu pisalem wam post jak wyzej.
Poradziliscie mi zebym sprawdzil swiece i gaznik.
Sytuacje dalej wyglada tak ze gaznik zostal bardzo dokladnie wyczyszczony i wyregulowany. Swieca jest nowa akumulator tez jest W badzo dobrej kondycji.
Dzis poszedlem ja odpalic i odpalila po 2 sekundach (kompresja jest ok) I chodzila ladnie.
I tera rzeczy ktore napotkalem przy niej.
1. chodzila ladnie na luzie ale po wrzoceniu pierwszego biegu gasla.
2. po wlaczeniu ssania tez gasla
3. bez ssania i na luzie chodzila dobrze ale by nie zgasla po wrzucieniu biegu musialem dawac jej delikatnie gazu (3 tys).
Po ktorkiej jezdzie chodzila ladnie rowno. Ale jak ja zgasilem i chcialem odpalic to krecil rozrusznik (po dzieku normalnie tak jak zawsze) i na tym koniec. Nie chce juz odpalic.
Dodam ze z wydechu pluje olejem. Czytajac tu jeden z tematow na tem temat (plusia olejem) pisaliscie ze to normalne w 2t. Ale moja apka dosc mocno pluje tym olejem.....
Prosze o pomoc
- wojtasmazi
- Świeżak
Co do gasnięcia po wrzuceniu biegu to nie rzuca jej wtedy? Moze wystarczy podciągnąć l;inke sprzegła, ewentualnie masz przypalone sprzęgło. Mój Brat tak miał w RM 125...
Ale, ze nie chce palić, wygląda, że go bardzo zalewa jesli na ssaniu nie chodzi i po jeździe dłuiżej nie odpala
Ale, ze nie chce palić, wygląda, że go bardzo zalewa jesli na ssaniu nie chodzi i po jeździe dłuiżej nie odpala
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Tarczki sprzegła wymienione. Czyli ponowne czyszczenie gaznika i regulacja. A co do sprzegla niewiem co jest bo wcale nie rzuca ani sie szarpie
- wojtasmazi
- Świeżak
- wojtasmazi
- Świeżak
- wojtasmazi
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm