Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
ok poszukam po południu bo denerwuje mnie to że nie ma jeszcze wystarczająco mocy aby wyrwać go na tył.
a co do wyrywania to według licznika moto dopiero rusza przy 5,5 tyś. obrotów. Jak to zmienić aby ruszał tuż po przekręceniu manetki?
Dodam iż całe sprzęgło już wymieniłem wraz z nową sprężyną POLINI.
AA i czy założenie membrany która była w zestawie z sprężyną coś mi zmieni? (teraz jest oryginalna membrana)
a co do wyrywania to według licznika moto dopiero rusza przy 5,5 tyś. obrotów. Jak to zmienić aby ruszał tuż po przekręceniu manetki?
Dodam iż całe sprzęgło już wymieniłem wraz z nową sprężyną POLINI.
AA i czy założenie membrany która była w zestawie z sprężyną coś mi zmieni? (teraz jest oryginalna membrana)
- 0G0R3K-15
- Świeżak
Zmienić rolki na przyśpieszenie i sprężynę dociskową sprzęgła.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam zamierzam kupić Yamahe tzr 50 (rok 2003 i wyżej) i mam pytanie czy do niego można założyć licznik aprili rs 50 tej rok 98 bo nie znosze elektrycznych liczników a one podobno też oszukują
Z góry dzięki Pozdro
Z góry dzięki Pozdro
- pychu
- Świeżak
Oszukiwać oszukuje każdy jeden. Raczej będzie ciężko bo trzeba dopasować ślimak na linkę i nie wiem czy w TZR jest wyjście na linkowy obrotomierz (bo taki chyba jest w RS). Musiałbyś dużo szukać i kombinować, moim zdaniem nie warto. Lepiej kupić RS z tych lat co TZR.
-
Wlej taki olej: http://www.allegro.pl/item630961637_mot ... 40_1l.html
Nic się nie powinno stać, wymień i niczym się nie martw.
-
Witam jestem pierwszy raz na tym forum:)Niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem aprilki rs 80:) Chodzi mi o takie rzeczy jak: wymiana oleju w skrzyni biegow-jaki olej ile go wejdzie??Oraz mam problem z lampa z przodu-jest strasznie slaba nic praktycznie nie widac-da sie zmienic na jakas mocniejsza -co proponujecie??Z gory dziekuje za pomoc
- Mate1988
- Świeżak
Landryss25 napisał(a):Wlej taki olej: http://www.allegro.pl/item630961637_mot ... 40_1l.html
A nie 75W90 gestosc ?
Mate .. Tak jak wyzej, ja wlewalem Motul Gear 75W90, nie caly litr tam wchodzi, chyba 750 ml, swiatla juz takie sa nic z tym nie zrobisz ;/ Kazdy posiadacz Rs'ki Ci to powie

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
talta napisał(a):ile oleju wchodzi do simsona do przekladni ? pol litra?
w simsonie z boku na pokrywie masz taka śrubkę od poziomu oleju, odkręć ją, a następnie wlewaj olej, gdy olej będzie wylatywał przez miejsce z którego wykręciłeś to śrubkę to znaczy że jest dość. lae cos koło 0,5l.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Kula07 napisał(a):talta napisał(a):ile oleju wchodzi do simsona do przekladni ? pol litra?
w simsonie z boku na pokrywie masz taka śrubkę od poziomu oleju, odkręć ją, a następnie wlewaj olej, gdy olej będzie wylatywał przez miejsce z którego wykręciłeś to śrubkę to znaczy że jest dość. lae cos koło 0,5l.
to jest ta ? bo tam jest napisane control oil czyli wygladalo by mi to na ta

czy tek czarny korek na zdjeciu ? bo troche mnie skolowales

- Załączniki
-
- Simson[1].jpg (18.74 KiB) PrzeglÄ…dane 3420 razy
- talta
- Mieszkaniec forum
Talta, to jest ta co jest tam napisane control oil 

XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości