Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
A skąd dobiegają stuki?
Obstawiałbym łożyska na wale.
Obstawiałbym łożyska na wale.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
maciek.046 - Bywalec
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Nie wiem skąd dokładnie jest ta firma, ale wiem że jest to dobra firma
Pamiętam nawet, że tata kiedy jeszcze pracował w Austri w lakierni mówił, że te motory tam bardzo dobrze się sprzedają i jest to dobra firma
Ja mam pytanie odnośnie regulacji gaźnika. Może mi ktoś przypomnieć, w którą strone kręcać śrubką dodaj się powietrza do mieszanki, a w którą paliwa? Bo zapomniałem

Pamiętam nawet, że tata kiedy jeszcze pracował w Austri w lakierni mówił, że te motory tam bardzo dobrze się sprzedają i jest to dobra firma
Ja mam pytanie odnośnie regulacji gaźnika. Może mi ktoś przypomnieć, w którą strone kręcać śrubką dodaj się powietrza do mieszanki, a w którą paliwa? Bo zapomniałem

-
Łukasz_15* - Świeżak
-
Łukasz_15* - Świeżak
maciek.046 napisał(a):Łukasz_15* napisał(a):POtrzebuję szybko odpowiedzi na jedno proste pytanieczy mogę nawilżyć gąbkę filtra powietrza zwykłym olejem 2t?
możesz
czego mogą być przyczyną w rs 125 (2000r) stuki i wibracje? ustają przy mniej więcej 6-7tys obrotów...
przyczyną było uszkodzenie koła zębatego od wałka wyrównoważającego (trudne te słowo

dzięki za pomoc

limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Ja troche rozbuduje moje poprzednie pytanie
Bo poskręcałem motor i odpalił ładnie na dotyk, tyle że się nie wkręca na wyższe obroty niż 7 tys. ( a powinno być 12). Śruba regulacji mieszanki jest wykręcona na 2 obroty, jak dałe ssanie to gaąśnie więc za bogata mieszanka. Więc teraz jak mam mu dodać powietrza to kręcić w lewo?

Bo poskręcałem motor i odpalił ładnie na dotyk, tyle że się nie wkręca na wyższe obroty niż 7 tys. ( a powinno być 12). Śruba regulacji mieszanki jest wykręcona na 2 obroty, jak dałe ssanie to gaąśnie więc za bogata mieszanka. Więc teraz jak mam mu dodać powietrza to kręcić w lewo?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Słyszałem o wielu markach ale o takiej jeszcze nie i powiem Ci z góry że jeżeli masz zamiar kupić skuter lub motocykl takiej marki to odradzam... uwierz mi przechodziłem przez takie rzeczy
kup używane markowe a powody abyś nie kupował(a) taniego niemarkowego skutera to m.in.:
-słabiutkie silniki pod względem mocy i żywotności
-baaardzo trudno dostępne części (o ile wogóle są)
-Trudna sprzedaż
-Wysoka awaryjność silnika oraz podzespołów
- oraz milion podobnych
A więc naprawdę przemyśl zakup takie skuterka
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu

-słabiutkie silniki pod względem mocy i żywotności
-baaardzo trudno dostępne części (o ile wogóle są)
-Trudna sprzedaż
-Wysoka awaryjność silnika oraz podzespołów
- oraz milion podobnych
A więc naprawdę przemyśl zakup takie skuterka

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu

motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
Wymieniałem w moim motorze dysze na większą. Z 80 zmieniłem na 110, wymieniłem jeszcze moduł na sportowy i chciałęm spytać czy powinienem teraz zmienić ułożenie iglicy tak żeby moto dostawało więcej powietrza czy wystarczy sama regulacja gaźnika za pomocą dwóch śrub?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Aprilia RS 50
Wogóle to są niezłe jaja. Mam tne cały Moduł Metrakit Pro Race niby odblokowany. Wiem że mieszanka jest zrypana ale tak czy tak nawet na zrypanej do 9 tys. powinien dojść a on ledwno na 7 włazi. Chyba dysza za duża jednak bo mieszanka za bogata i to bardz, kopci jak cholera. Wsadze tą 80 i zobacze jak będzie chodził.
Wogóle to są niezłe jaja. Mam tne cały Moduł Metrakit Pro Race niby odblokowany. Wiem że mieszanka jest zrypana ale tak czy tak nawet na zrypanej do 9 tys. powinien dojść a on ledwno na 7 włazi. Chyba dysza za duża jednak bo mieszanka za bogata i to bardz, kopci jak cholera. Wsadze tą 80 i zobacze jak będzie chodził.
-
Łukasz_15* - Świeżak
- Masterleoni
- Świeżak
zapłon
mam pytanko bo chce se zakupić cylek hebo manston r. i on kręci wyższe obroty niż moje żeliwo czy w tym wypadku musze kupić moduł i wogóle cały zapłon sportowy
- Karolek330
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm