Motocykle z ogłoszeń- pytania
Radek9 napisał(a):Witam.
Co sÄ…dzicie o tej Gilerze GSM:
http://otomoto.pl/piaggio-vespa-et2-M1366186.html (otwórz link)
http://gielda.scigacz.pl/Gilera,GSM,50,M1232956.html (otwórz link)
Cena ok. 3200zł. Moto jest w orginale (nie robiony remont), przednia opona podobno seryjna, wydech rozbebeszony...
WARTO ???
Ps. Szukałem informacji o tym moto, ale dużo się nie dowiedziałem.
Podbijam

- Radek9
- Świeżak
Kurcze troche mnie rozwala ten sprzedawca...
Nazwa aukcji "Piaggio Vespa ET2", później patrze na sprzedaż rama od quada, a na końcu właśnie ta gilerka
Na sam początek już mnie odpycha...
Ciekawe jak z przebiegiem skoro licznik nie śmiga
Hm, jeżeli naprawdę jest tak jak mówi, to ja bym się pofatygował i obejrzał te moto... Na miejscu już sam zobaczysz ile w tym prawdy co napisał.
A no i targuj się do 3 koła.. Pozdro
Nazwa aukcji "Piaggio Vespa ET2", później patrze na sprzedaż rama od quada, a na końcu właśnie ta gilerka

Ciekawe jak z przebiegiem skoro licznik nie śmiga

Hm, jeżeli naprawdę jest tak jak mówi, to ja bym się pofatygował i obejrzał te moto... Na miejscu już sam zobaczysz ile w tym prawdy co napisał.
A no i targuj się do 3 koła.. Pozdro
-
macello - Świeżak
Jednym słowem odradzacie kupno tej nsr???????????????????? www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1266757
- dziq
- Świeżak
Przebieg na liczniku ok. 14tys. (z tego co pamiętam)
Niedawno przeglądając ogłoszenia na otomoto znalazłem tą akcję z Piaggio, otworzyłem od niechcecia i zobaczyłem drugą część opisu... Aukcja samego moto:
Czyli warto jechać i obejrzeć? Cena w porządku? (myśle, że do 3k dojdziemy
) Jak to jest z tymi remontami, bo z jednej strony 9 letni motor bez remontu to moim zdaniem trochę dziwne, a z drugiej strony jeżeli moto jest w orginale tzn. że musiał być szanowany... Jak myślicie?

Niedawno przeglądając ogłoszenia na otomoto znalazłem tą akcję z Piaggio, otworzyłem od niechcecia i zobaczyłem drugą część opisu... Aukcja samego moto:
Czyli warto jechać i obejrzeć? Cena w porządku? (myśle, że do 3k dojdziemy

- Radek9
- Świeżak
Kurcze człowieku to 2t, wiadome, że remoncik jakiś będzie musiał byc
Nic więcej ze zdjęc nie da się powiedziec, musisz sam go zobaczyc....

-
macello - Świeżak
macello napisał(a):Kurcze człowieku to 2t, wiadome, że remoncik jakiś będzie musiał bycNic więcej ze zdjęc nie da się powiedziec, musisz sam go zobaczyc....
Że remoncik wiem... Ale jest pytanie kiedy, i na jakiej podstawie mam sądzić czy jest do remontu czy nie? Dla mnie 3k to dużo kasy i nie chciałbym się wpakować w "mine", która wymaga kosztownego remontu od zaraz...
- Radek9
- Świeżak
Radek9 napisał(a):Ale jest pytanie kiedy, i na jakiej podstawie mam sądzić czy jest do remontu czy nie?
Jak kompresja spada, moto słabiej jedzie, ciężko odpala... wtedy.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
- The Doctor
- Świeżak
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
http://moto.allegro.pl/item680448940_su ... kazja.html co o tym myślicie?
- Diro77
- Świeżak
Witam Was!!
Oglądałem dziś tą NSR
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1397902
I jeszcze dodam cos od siebie:
- chodzi o rozrusznik to chyba coś nie tak bo czasami jakby kręcił ale na pusto nie wskoczył na tryb, nie wiem co to konkretnie bo jeszcze sie na tym dobrze nie znam (jaki może być koszt naprawy)
- na biegu jałowym potrafi zgasnąć (chyba za wolne obroty)
- i na wolnych obrotach na luzie miałem wrażenie, że za bardzo tłucze tym motorem aż : DYN..., DYN...., DYN... chociaż nie wiem czy tak nie powinno być bo to I moto które oglądałęm i nie mam porówniania
- na luzie wkręca sie tylko gdzieś do ok 12tys.
- jeszcze zauważyłem wyciek na łączeniu tłumika z cylindrem
- aha motor miał wymnieniony tłok podobno jakieś 5 tys. temu (czyli miał remont)
- teraz ma coÅ› ponad 38tys.
- lagi niby proste, miał malowane tylko doły owiewek reszta oryginał, jest pare zadrapań no ale wiadomo 12 lat. I jeszcze na tych plastikach od środka widziałem jakby kabelki tak wzdłuż po 3 (u Was jest coś takiego?) nie były to kable ale jakieś druciki
No więc mówcie co o tym sądzicie, biorąc pod uwagę to co napisałem, warte to tych pieniędzy bo w sumie trochę dużo jak na ten rok.. a pare poprawek chyba się szykuje..
pozdrawiam
Oglądałem dziś tą NSR
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1397902
I jeszcze dodam cos od siebie:
- chodzi o rozrusznik to chyba coś nie tak bo czasami jakby kręcił ale na pusto nie wskoczył na tryb, nie wiem co to konkretnie bo jeszcze sie na tym dobrze nie znam (jaki może być koszt naprawy)
- na biegu jałowym potrafi zgasnąć (chyba za wolne obroty)
- i na wolnych obrotach na luzie miałem wrażenie, że za bardzo tłucze tym motorem aż : DYN..., DYN...., DYN... chociaż nie wiem czy tak nie powinno być bo to I moto które oglądałęm i nie mam porówniania

- na luzie wkręca sie tylko gdzieś do ok 12tys.
- jeszcze zauważyłem wyciek na łączeniu tłumika z cylindrem
- aha motor miał wymnieniony tłok podobno jakieś 5 tys. temu (czyli miał remont)
- teraz ma coÅ› ponad 38tys.
- lagi niby proste, miał malowane tylko doły owiewek reszta oryginał, jest pare zadrapań no ale wiadomo 12 lat. I jeszcze na tych plastikach od środka widziałem jakby kabelki tak wzdłuż po 3 (u Was jest coś takiego?) nie były to kable ale jakieś druciki
No więc mówcie co o tym sądzicie, biorąc pod uwagę to co napisałem, warte to tych pieniędzy bo w sumie trochę dużo jak na ten rok.. a pare poprawek chyba się szykuje..
pozdrawiam
- Viper125
- Świeżak
Co do oleju to normalka, to 2t i olejem pluje przy złączu. Co do owiewek na dole może zaliczył krawężnik. Rozrusznik cena około 50-100zł zależy co padło, licz ze trzeba nowy 100zł, na wolnych obrotach Nsr ma to do siebie że stuka, oddaje taki dźwięk. Obroty na jałowym dla Nsr to minimum 1400, poniżej ma prawo gasnąć. Jak ma fakturę na tłoka to ok jak nie to nie wież w to. Sprawę załatwia się jasno i ostro. Panie u mknie musi być wszystko na cykluś, muszę kupić nowy rozrusznik, wyregulować gaźnik, bo gaśnie, tu ma wyciek, nie ma pan faktury na tłok, nie wiem czy był wymieniany. I podajesz cenę jaką dajesz, np 4500zł mogę dać, jak pan chce. Szukasz każdego zadrapania, każdej nierówności, aby zbić cenę. Pozdrawiam
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
No właśnie do do obrotów to na obrotomierzu było w granicach tys nie więcej. A to że 12 tylko to nic podejrzanego?? Kurde nie jechałem nim bo jeszcze prawka nie mam i mi nie dał się kajtnąć. No ale widziałem jak on jeździł to wydaje mi sie że ładnego kopa miał. W NSR na światłach mijania świeci tylko jedna strona (lewa) czy obie powinny?
Bo jak tak to jeszcze żarówka spalona.. Ale to szczegół. oo jeszcze pytanko czy ogranicznik skrętu jest tylko w lewo czy też w prawo bo w niej to w lewo OK ale jak sręciłem w prawo to mi manetka o bak razem z ręką udeżała. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!!
Bo jak tak to jeszcze żarówka spalona.. Ale to szczegół. oo jeszcze pytanko czy ogranicznik skrętu jest tylko w lewo czy też w prawo bo w niej to w lewo OK ale jak sręciłem w prawo to mi manetka o bak razem z ręką udeżała. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!!
- Viper125
- Świeżak
http://allegro.pl/show_item.php?item=684335737
co sÄ…dzicie o tej rs-ce? czy jest warta 5500 ??
co sÄ…dzicie o tej rs-ce? czy jest warta 5500 ??
- pablarz07
- Świeżak
napewno miala szlifa, bo jest obrydowana tez z przodu na lewej stronie wiec nie tylko tyl
raczej cofana bo 1500km/sezon
poza tym to jest liczone z tych 9tys., a on pisze, ze ma 7 tys czyli ok 1170km/sezon
nie wiem moze stala, a moze tak skad byla sciagana sezon trwal miesiac
zalezy jak chodzi, w sumie mocno przeszlifowana nie jest, jak pojedziesz to zobaczy nie sa klejone
raczej cofana bo 1500km/sezon
poza tym to jest liczone z tych 9tys., a on pisze, ze ma 7 tys czyli ok 1170km/sezon
nie wiem moze stala, a moze tak skad byla sciagana sezon trwal miesiac

zalezy jak chodzi, w sumie mocno przeszlifowana nie jest, jak pojedziesz to zobaczy nie sa klejone
- talta
- Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości