Potrzebuje Pomocy chcę kupić moto 50ccm
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
kurs zalezy od szkoly o ile potrzebujesz. a cennik masz na stronce WORDu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja teraz robię to mnie całkowicie wyniesie już z egzaminem kursem i okulista 920zł i powiem szczerze że nie szkoda mi kasy , a potem tylko kurs dokształcający za drobne grosze i A 

- Patryczek688
- Świeżak
juz pisałem mozna zrobic tez inaczej., jak ktos umie dobrze jeździc mozna sie dogadac i za kilkadziesiat zł (krótko mówiac dać w łape) dla goscia który ma szkołe, on wypisuje papierek ze ukonczyłes kurs (który kilka stówek kosztuje) i potem w tej samej szkole albo innej wykupujesz sobie ze 2 godzinki jazdy na placu. przyda sie polatac motocyklem tym z wordu no i powiedzą mniej wiecej co i jak. no i mozna zdawac. oczywiscie dochodza badania lekarskie itp itd
kumpel tak zrobił. jeździł tylko skuterem 50 ccm. wykupił sobie 4H jazd. zapłacił 50 zł za papier za ukonczenie kursu. (równolegle zdawał na auto wiec kurs teoretycznie odbył ) i zdał za 1 razem
ale to tylko rada i szkoda offtopować
jednak po prostu warto przy zakupie motocykla o tym wiedziec. zeby potem nie było żałowania

jednak po prostu warto przy zakupie motocykla o tym wiedziec. zeby potem nie było żałowania
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
heh powiem tak ja dopiero za 2 lata mam kurs na B i teorii za **uj bym nie zdał jak bym miał dać mu tylko w łape że chodziłem
a jeździć motorem umiem ale myślę że praktyki tez bym nie zdał , bo to jednak trzeba się orientować w przepisach i często się nie zdaje o jakieś szczegóły
co innego jak się robi kurs na B i przy okazji A (wątpię żeby ktoś bez kursu zdał, tak tylko da gościowi w łape i bez niczego zdał nie chce mi się w takie rzeczy wierzyć)

- Patryczek688
- Świeżak
może pomysl nad jakąs 125 zarejestrowana na 50ccm, lub kup sprowadzoną i przy tłumaczeniu papierów wpisz 50ccm. kumple tak zrobił rejestrując swoje suzuki
polecałbym Honda NSR (całkiem odblokowana to chyba ok.150km/h), Honda CBR (120km/h)
jeśli chcesz moto w teren to enduro jeśli na wyjazdy z kumplami to ścigacz
LWG
polecałbym Honda NSR (całkiem odblokowana to chyba ok.150km/h), Honda CBR (120km/h)
jeśli chcesz moto w teren to enduro jeśli na wyjazdy z kumplami to ścigacz
LWG
- rafal.wawa
- Świeżak
może pomysl nad jakąs 125 zarejestrowana na 50ccm, lub kup sprowadzoną i przy tłumaczeniu papierów wpisz 50ccm. kumple tak zrobił rejestrując swoje suzuki
wszystko jest dobrze do puki jest dobrze , motor ubezpieczasz na 50 ccm wiec płacisz mniejsza stawkę niż na 125 , ale gdy masz wypadek wszystko się zaczyna sypać , motor idzie do kontroli technicznej zanim wypłacą odszkodowanie , a tam okazuje się że to nie 50 tylko 125 więc OC jest nie ważne. Policja cię ukarze za oszustwo , za nie posiadanie OC odpowiedniego do pojemności , za brak prawka i wina wypadku chociaż by to nie była twoja spadnie na Ciebie i jeszcze na do widzenia możesz dostać odroczkę. Moim skromnym zdaniem się to nie opłaca.

proponuję sprawdzić jak to jest z OC, a nie wypisywać głupoty
w dziale prawo jest nawet dokładny opis któregoś z userów
madcap
- Patryczek688
- Świeżak
Z tego co pamiętam(być może źle) ale wydaje mi się, że jeśli masz A1 to masz o połowę mniej do wyjeżdzenia na kursie A, płacisz połowę mniej za kurs, bo wiadomo mniej godzin, i nie zdajesz teorii tylko samą praktykę.
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
wszystko co napisałem w poprzednim poście jest poprawne , jeżeli ktoś uważa że NIE to proszę o to link: http://forum.otwock-scooter-club.cba.pl ... f=39&t=195
- Patryczek688
- Świeżak
raczej nikt ci nie powie
po 1 wszystkie derbi maja ten sam lub podobny silnik ( to sie tez tyczy am6) i z kazdej mozna wycisnąc tyle samo mocy to chyba logiczne. ale nawet jak masz pewną okresloną moc to nikt jej nie zna raczej. po 1) w polsce mało jest dobrych hamowni motocyklowych. a jak nawet są to mało kto hamuje takie motocykle. wiec teoretycznie moc nie jest znana. na allegro lub w dowodzie są to moce przypuszczalne. jeden moze miec 8KM drugi 10KM a w rzeczywistosci moze mieć 12KM. pozatym czy ta wiedza coś ci da ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ale skąd bedziesz wiedział że ma 3 konie ? siądziesz przejedziesz sie i co ocenisz ? co z tego że pisze na allegro 15 koni jak moze miec połowe tego. kolejna sprawa to tak jak wyzej napisałem. kazdy silnik ma tyle samo mocy. jezeli jest na tych samych podzespołach. sa jedynie róznie blokowane. ale zwykle blokady sa łatwe do usuniącie i większosc sprzętów takowych juz nie posiada 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
przepraszam czy ty jesteś ślepy ? czy może nie umiesz czytać ze zrozumieniem ?
napisałem chyba że do tego jest potrzebna hamownia o którą cięzko w Polsce. pozatym co z tego że bedziesz znał dokładną wartosc mocy w motorowerze jak i tak nie wiesz co ona oznacza. jak bym dał ci sie przejechac jakims moim poprzednim motorowerem i wcisnął bym ci że ma 15KM. . to byś uwierzył i wszystko co jeździ podobnie tez byś myslał że ma 15. a w rzeczywistosci moze miec 5KM. bez sensu sie zagłębiac w liczby. nie jeździsz na liczbach tylko na motocyklu. jak ci sie jakis podoba pojedz obejzyj przejedz sie. i tak ci nikt nie powie ile ma mocy. a jak nawe sie okaże że ma 3KM to moze akurat bedzie to dla Ciebie ok
napisałem chyba że do tego jest potrzebna hamownia o którą cięzko w Polsce. pozatym co z tego że bedziesz znał dokładną wartosc mocy w motorowerze jak i tak nie wiesz co ona oznacza. jak bym dał ci sie przejechac jakims moim poprzednim motorowerem i wcisnął bym ci że ma 15KM. . to byś uwierzył i wszystko co jeździ podobnie tez byś myslał że ma 15. a w rzeczywistosci moze miec 5KM. bez sensu sie zagłębiac w liczby. nie jeździsz na liczbach tylko na motocyklu. jak ci sie jakis podoba pojedz obejzyj przejedz sie. i tak ci nikt nie powie ile ma mocy. a jak nawe sie okaże że ma 3KM to moze akurat bedzie to dla Ciebie ok

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a widziałeś kiedys crossa zarejestrowanego ? oO pokaż mi chodziasz crossa ze światłami ...
znam super stronke - allegro.pl wybierasz kat motocykle wpisujesz do 6000 i wybierasz co Ci sie podoba
mozesz nawet tam kupic motorower
jest to proste i wygodne. nie musisz wtedy zaśmiecać forum
i patrz na firmowe motocykle - takie jak juz wymienilismy min. yamaha, honda, gilera, derbi, itp
znam super stronke - allegro.pl wybierasz kat motocykle wpisujesz do 6000 i wybierasz co Ci sie podoba

i patrz na firmowe motocykle - takie jak juz wymienilismy min. yamaha, honda, gilera, derbi, itp
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a co ci z tego że wysle ci 100 linków ? przeciez równie dobrze sam mozesz wejsc i takie wyszukac. sam sobie wybierz co ci sie podoba. przeciez jak juz pisalismy. wszystkie te motocykle sa podobne. o ile kupisz w dobrym stanie z kazdego będziesz zadowolony. popatrz moze akurat blisko ciebie cos stoi... pomysl troche
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dalem Ci link co bedzie najlepszym wyborem, ale zapewne dalej nie wiesz co?
henio- a ty jakis uraz do aprili czy co?
gilere wymienisz a apki nie.
Gilera to przewaznie kwestia gustu i jednak sm pod wzgledem wygladu raczej wielu sie nie spodoba;)
henio- a ty jakis uraz do aprili czy co?

Gilera to przewaznie kwestia gustu i jednak sm pod wzgledem wygladu raczej wielu sie nie spodoba;)
- magik2208
- Bywalec
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości