Yamaha YZF R125 vs. Derbi GPR 125 R (pytanie od tuning)
niestety to drugie.. brakuje..
jeśli ktoś z was dowie się gdzie są te domniemane blokady i kto potrafi je zdjąć to dajcie znać..
w wawce powiedzieli mi że też słyszeli takie "ploty" ze podobno jest jakos elektronicznie blokowana, ale jeszcze nikt nie wie jak to ustrojstwo zdjąć jeżeli wogóle jest.. pozdro!
jeśli ktoś z was dowie się gdzie są te domniemane blokady i kto potrafi je zdjąć to dajcie znać..
w wawce powiedzieli mi że też słyszeli takie "ploty" ze podobno jest jakos elektronicznie blokowana, ale jeszcze nikt nie wie jak to ustrojstwo zdjąć jeżeli wogóle jest.. pozdro!
- mati1112
- Świeżak
obrotomierz mam wyskalowany do 12 tysi, od 10 do 12 to jjuz jest czerowne pole.. nie ma sensu krecic go wyzej niz 10 ( sam krece najwyzej do 9 ) , gdyz potem jest megaaaaaaaaaaaaa dziura mocy.. a co do tej rski to nie jest az tak zle na przyspieche ( nawet nie tak duzo traci ) ale jest
pozdrówki!

- mati1112
- Świeżak
No raczej to niemożliwe żeby 16konna YZF r125 miała start do 30 konnej RS.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
po 1 to 15 Konna:PP a po 2 to cały czas sie tutaj zastanawiamy czy sa jest ona jakos blokowana.. w najnowszym katalogu mocykla tez jest tekst ktory mowi o tym" ze prawdziwą moc tego motocykla w ryzach trzyma zaawansowana elektronika.." wiec chyba trzeba czekac zeby panowie serwisanci doszli do tego co gdzie i jak
pzdr!

- mati1112
- Świeżak
Tu dobrego speca będzie trzeba bo mapy zapłonu itp. Założę się że żeby ją odblokować nie będą potrzebne żadne narzędzia tylko laptop z jakimś specjalnym oprogramowaniem od Yamahy
Do tego modelu tyle elektroniki napakowali...

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Landryss25 napisał(a):No raczej to niemożliwe żeby 16konna YZF r125 miała start do 30 konnej RS.
Może i ma ona sporo Koni ale zobacz.
Yamaha osiaga 15 NM zablokowana po odblokowaniu 20 NM oraz 24 HP Czyli podobnie co Derbi GPR z Mocą ale Momęt bedzie dużo wyrzszy niż aprilla rs ktora po odblokowaniu ma 13 NM To bardzo dużo daje Yamaszce

Landryss25 napisał(a):Tu dobrego speca będzie trzeba bo mapy zapłonu itp. Założę się że żeby ją odblokować nie będą potrzebne żadne narzędzia tylko laptop z jakimś specjalnym oprogramowaniem od Yamahy Do tego modelu tyle elektroniki napakowali...
Napakowali, może i odblokowanie bedzie zajmowało kilka miut przy laptopie a i tak bedzie kozstowało kupe kasy.. Tak to bywa.
-
aresop - Świeżak
siemka ! a skąd masz te dane o mocy i momencie ? jeżeli bedzie dostepna mozliwosc odblokowania to oczywiscie to zrobie i zaraz podam dane na forum !! a na razie POLSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- mati1112
- Świeżak
...no ja właśnie zamierzam kupić R125, ale jak na razie trzeba czekać bo w salonach jeszcze jej nie ma. Z tego co się dowiedziałem na różnych forach, to z blokadami leci 120km/h, a po zdjęciu 140km/h. Ile w tym prawdy to nie wiem.
Mati1112 w jakim czasie rozbujasz R125 do setki?
Mati1112 w jakim czasie rozbujasz R125 do setki?
-
wegetarianin - Świeżak
Mati1112 a czy Ty swoją R125 sprowadziłeś? Jeżeli tak, ile Ciebie to wyniosło?
Na miłość boską, czy wy kiedyś nauczycie się edytować te cholerne posty?!?! Naprawdę niedługo będą się za to warny sypać aż będzie huczało bo to przecież jest paranoja! Dziennie trzeba pisać z 15x żeby edytować posty! Ile można!- Movi..
Na miłość boską, czy wy kiedyś nauczycie się edytować te cholerne posty?!?! Naprawdę niedługo będą się za to warny sypać aż będzie huczało bo to przecież jest paranoja! Dziennie trzeba pisać z 15x żeby edytować posty! Ile można!- Movi..
-
wegetarianin - Świeżak
troche wyrozumiałoścci MOVI .. odsyłaj ludzi do czytania REGULAMINU, bo nowi nie wiedzą że to jakies przewinienie jest wogóle..... mozesz sobie pisac a i tak świeżaki nie wiedzą w czym problem xD a co do odpowiedzi na pytanie YAMASZKE kupilem w NMR w Lublinie, czyli z POLSKIEGO salonu.. oczywiście po wczesniejszych interwencjach w MITSUI MOTOR POLSKA ( teraz chyba YAMAHA MOTOR POLAND) .. jakimś cudem ją wyrwałem
a co do przyspieszenia do 100 to serio nie wiem ile to moze wyniesc.. danych nie mam, a liczyc tez nie liczylem
ale chyba tak 8-9 sekund pozdro!
to jak dostana warna od razu zrozumieja- kravec

to jak dostana warna od razu zrozumieja- kravec
- mati1112
- Świeżak
Movi napisał(a):Porównywalna do R1..nie no nie przesadzajmy
wejdź na stronę producenta i zobacz wymiary, a następnie porównaj..
Nowy model Yamahy stylistycznie stara się upodobnić do motocykla a nie motoroweru. Wymiarami i stylistyką niewiele różni się od maszyn o większych pojemnościach. R125 stylizowana jest na "starszą siostrę" R6. Główne podobieństwa to agresywny wygląd, podwójny przedni reflektor, 17 calowe koła oraz zbliżone wymiary - 125-ka jest tylko 2,5 cm krótsza i 0,5 cm węższa...
...
Nowoczesny czterosuwowy silnik o pojemności 124 cm3 pozwala na osiągnięcie mocy 15KM przy 9000 obrotów. Przy tym waga 126 kg i 6 biegowa skrzynia pozwalają na osiągnięcie w miarę przyzwoitych osiągów jak na motocykl tej klasy. Prędkość maksymalna to około 140 km/h.
Źródło:
http://moto.pl/MotoPL/1,88572,4796294.html
Ostatnio edytowano 31/7/2008, 10:01 przez wegetarianin, łącznie edytowano 1 raz
-
wegetarianin - Świeżak
mati1112 napisał(a):fenek16 jak nawet na oczy nie widziales to sie nie wypowiadaj.. ja jezdzielm TZR takze uwierz mi ze R125 wyglada duzo poważniej.
Ale ja właśnie napisałem, że napewno nie jest mniejsza, a czy podobna czy większa o iles to już nie wiem, bo nie widziałem...
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Powrót do Motorowery do 50 ccm