Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Polecam Ci Moto BETA RR jest to super motorek z silnikiem Am6 osiagi sa tez naprawde fajne wszystko jest ładnie zrobione a jego waga czyli 85kg jest strasznie wygodna i szybciej sie nim jeździ niż taka SENDĄ co waży prawie 100kg jak byś chciał mogę ci znaleś super moto z 2010 roku w idealnym stanie
- 19szsz95
- Świeżak
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem świeżo po zdaniu prawka A1 i pora na zakup jakiegoś moto. Niestety w temacie nie siedzę długo i nie orientuję się jeszcze w 100%.
Moje wymagania:
-budżet to maxymalnie 3000PLN
-ofc pojemność 125cc
-fajnie jakby był nowy bo musi przejeździć 3-5 latek no chyba, że używki też dają radę.
-palił w miarę mało (więc raczej 4T) ale by nie brakowału mu pary, by móc bez problemu osiągnąć te 100km/h
-cruiser, enduro, ścigacz, naked - obojętnie, kocham wszystkie jednoślady. Mój będzie służył do czerpania przyjemności z jazdy i nie będzie katowany.
Sam mam 177cm wzrostu więc nie powinienem mieć problemu z żadnym motocyklem.
Narazie może nie będę podawał moich typów. Porównam je sobie z waszymi ;]
Moje wymagania:
-budżet to maxymalnie 3000PLN
-ofc pojemność 125cc
-fajnie jakby był nowy bo musi przejeździć 3-5 latek no chyba, że używki też dają radę.
-palił w miarę mało (więc raczej 4T) ale by nie brakowału mu pary, by móc bez problemu osiągnąć te 100km/h
-cruiser, enduro, ścigacz, naked - obojętnie, kocham wszystkie jednoślady. Mój będzie służył do czerpania przyjemności z jazdy i nie będzie katowany.
Sam mam 177cm wzrostu więc nie powinienem mieć problemu z żadnym motocyklem.
Narazie może nie będę podawał moich typów. Porównam je sobie z waszymi ;]
- BiGR
- Świeżak
Beta
Co sÄ…dzicie o tym warto?
http://allegro.pl/beta-rr-sm-75-50-raci ... 04034.html
http://allegro.pl/beta-rr-sm-75-50-raci ... 04034.html
- 19szsz95
- Świeżak
a co ci sie podoba ? enduro scigacze ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
masz allegro wiekszosc sprzetów pod to pasuje. ustaw sobie cene do 3800, szukaj markowych sprzetów - takie bedą szybkie spalaniem sie nie martw bo nei wiem czy jaka kolwiek seryjna 50tka tyle dała by rade przepalic. i tyle jak bym ci walnął liste modeli to bys 2 godziny sprawdzał... wiec to nie ma sensu. szukaj czegos markowego i kupuj co Ci sie podoba
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nábytek pro materské školy
Nábytek pro materské školy (otwórz link)
Nábytek do MŠ(otwórz link)
- artetteteapse
- Świeżak
Witam!
Kurka, ile tutaj tego jest! Miliony postów! Tysiące niezrozumiałych skrótów i danych! Szukam już trochę i postanowiłem że napiszę własne pytanie bo mi chyba zaraz czaszka pęknie. Proszę o pomoc w wyborze jednośladu.
Cel: dojeżdżanie do pracy 2x w tygodniu po 100km w sezonie letnim (choć miło by było móc pojechać nim po lesie, ale jeśli nie ma takiej opcji to trudno)
Wymagania: Oszczędny! Chcę mieć motor po to żeby nie płacić 35zł za przejazd w jedną stronę autem albo 25zł autobusem. Niektóre rzekomo palą 3l/100km. Z oszczędnością wiąże się niezawodność żebym nie musiał pompować w ciągłe naprawy.
Nie musi być: nowy (ba, może być nawet stary!) ani ładny.
Cena: około 2000zł (choć zdaje sobie sprawę ze moge gadać totalne głupoty)
Moje dane: mikro-doświadczenie, prawko A, 1,80m , 75kg, przystojny, blondyn, wolny
Powiedzcie proszę czy jest wogóle taka możliwość. Ktoś mi podpowiedział ze yamaha dt 125 (jeszcze 25 minut temu nie wiedziałem nawet co znaczą te skróty) ale jak sprawdzałem ile pali to jeden mówi 7 litrów, drugi 5l, trzeci 3 a niektórzy że 9l, i weź tu sie ogarnij. Please help.
Kurka, ile tutaj tego jest! Miliony postów! Tysiące niezrozumiałych skrótów i danych! Szukam już trochę i postanowiłem że napiszę własne pytanie bo mi chyba zaraz czaszka pęknie. Proszę o pomoc w wyborze jednośladu.
Cel: dojeżdżanie do pracy 2x w tygodniu po 100km w sezonie letnim (choć miło by było móc pojechać nim po lesie, ale jeśli nie ma takiej opcji to trudno)
Wymagania: Oszczędny! Chcę mieć motor po to żeby nie płacić 35zł za przejazd w jedną stronę autem albo 25zł autobusem. Niektóre rzekomo palą 3l/100km. Z oszczędnością wiąże się niezawodność żebym nie musiał pompować w ciągłe naprawy.
Nie musi być: nowy (ba, może być nawet stary!) ani ładny.
Cena: około 2000zł (choć zdaje sobie sprawę ze moge gadać totalne głupoty)
Moje dane: mikro-doświadczenie, prawko A, 1,80m , 75kg, przystojny, blondyn, wolny
Powiedzcie proszę czy jest wogóle taka możliwość. Ktoś mi podpowiedział ze yamaha dt 125 (jeszcze 25 minut temu nie wiedziałem nawet co znaczą te skróty) ale jak sprawdzałem ile pali to jeden mówi 7 litrów, drugi 5l, trzeci 3 a niektórzy że 9l, i weź tu sie ogarnij. Please help.
- jusekk
- Świeżak
nie doradzał bym aprili poniewaz jezeli ci cos sie zepsuje to puzniej jest ciezko z czesciami do nich, ja mam af1 i za ch*lere nie umiem znalesc cylindra i tłoka do niej, apo drugie czesci sa drogie raczej wybrał bym Yamahe
- witek2207
- Świeżak
Jeżeli chcesz coś do pracy tylko i co mało pali to moje skromne zdanie nie mówię, że każdy się z nim zgodzi brzmi: kup sobie simka koło 2000zł będzie w super stanie albo dołóż jeszcze około 500zł i kup sobie rometa ws 50 routera co prawda chińczyk ale bardzo go wszyscy chwalą.
- zapaleniez
- Świeżak
Dzień dobry. Chce kupić swój pierwszy motocykl o pojemnosci 125ccm. Podobaja mi sie trzy 'scigacze':
-Yamaha yzf r 125
-Honda cbr 125
- Aprilia 125 rs.
chcialbym sie dowiedziec ktory z tych trzech bylby najlepszy do codziennej jazdy po miescie, chcialbym zeby posluzyl mi przez pare dobrych lat. Wolalbym kupowac nowy, a jesli chodzi o aprilie rs 125, ewentualnie uzywana (od rocznika 08).
Mam 17 lat, 184 cm i ok 77 kg.
z gory dziekuje za pomoc w wyborze i pozdrawiam:)
-Yamaha yzf r 125
-Honda cbr 125
- Aprilia 125 rs.
chcialbym sie dowiedziec ktory z tych trzech bylby najlepszy do codziennej jazdy po miescie, chcialbym zeby posluzyl mi przez pare dobrych lat. Wolalbym kupowac nowy, a jesli chodzi o aprilie rs 125, ewentualnie uzywana (od rocznika 08).
Mam 17 lat, 184 cm i ok 77 kg.
z gory dziekuje za pomoc w wyborze i pozdrawiam:)
- Mondey
- Świeżak
Witam, motryzacją interesuję się od niedawna, właśnie myślę nad kupnem swojego pierwszego pojazdu na kartę motorowerową (czyli chyba musi być do 50) , ale nie wiem czym sie kierowac przy wyborze. Karty jeszcze nie mam i nie wiem też czy najpierw kupić pojazd czy zrobić kartę? Bo na czym się naucze?
Nie mam większej styczności z motorami (tzn. moj ojciec miał kilka motorów w zyciu ale teraz ma tylko Junaka model123 (150). Więc nie wiem od czego zacząć.
Myślę że powinien być mały, lekki ( mam jakies 160 cm wzrostu i ok. 46-50kg) żeby najpierw w ogóle nauczyć się jeździc bez większych kontuzji. Podobają mi się motocrossy, ale chcę jeździć nim zarówno po mieście jak i po jakichś drogach leśnych, wiec nie wiem czy taki będzie odpowiedni. No i dobrze by było gdyby był 2-osobowy.
Do wydania mam ok 5000- max 6000zł, wole nowy, ale nie chcę tez jakiegos starego grata, chyba ze w dobym stanie. No ale to nie jest najważniejsze. Ma byc przedewszystkim bezpieczny i łatwy w obsłudze (tylko żeby wyciagał wiecej niż 40km/h, chyba że według Was nie jest to potrzebne). Jeśli znacie coś odpowiedniego dla takiego laika jak ja, to piszcie. Mam nadzieję że chociaż trochę mnie wprowadzicie w ten świat motoryzacji.. Proszę o jak najszybszą odpowiedź i z góry dzięki
Pozdrawiam
Nie mam większej styczności z motorami (tzn. moj ojciec miał kilka motorów w zyciu ale teraz ma tylko Junaka model123 (150). Więc nie wiem od czego zacząć.
Myślę że powinien być mały, lekki ( mam jakies 160 cm wzrostu i ok. 46-50kg) żeby najpierw w ogóle nauczyć się jeździc bez większych kontuzji. Podobają mi się motocrossy, ale chcę jeździć nim zarówno po mieście jak i po jakichś drogach leśnych, wiec nie wiem czy taki będzie odpowiedni. No i dobrze by było gdyby był 2-osobowy.
Do wydania mam ok 5000- max 6000zł, wole nowy, ale nie chcę tez jakiegos starego grata, chyba ze w dobym stanie. No ale to nie jest najważniejsze. Ma byc przedewszystkim bezpieczny i łatwy w obsłudze (tylko żeby wyciagał wiecej niż 40km/h, chyba że według Was nie jest to potrzebne). Jeśli znacie coś odpowiedniego dla takiego laika jak ja, to piszcie. Mam nadzieję że chociaż trochę mnie wprowadzicie w ten świat motoryzacji.. Proszę o jak najszybszą odpowiedź i z góry dzięki
Pozdrawiam
- milka9404
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości