Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
jeżeli cenisz ekonomiczność to Tzr odpada bo to 2t.
Wygląd to kwestia gustu, więc wybierzesz to co Tobie się podoba, a nie innym.
Honda Varadaro i Cbr to bardzo dobre motocykle, ekonomiczne i niezawodne. Osiągi na tym samym poziomie, więc ja bym się kierował wyglądem. I w PL nie ma problemów z częściami do tych modeli.
Na forum nikt ci nie napisze, że nie warto robić A1, tylko kupić 125/50. Rejestracja 125 na motorower to przestępstwo, a forumowicze są czuli na tym punkcie
Wygląd to kwestia gustu, więc wybierzesz to co Tobie się podoba, a nie innym.
Honda Varadaro i Cbr to bardzo dobre motocykle, ekonomiczne i niezawodne. Osiągi na tym samym poziomie, więc ja bym się kierował wyglądem. I w PL nie ma problemów z częściami do tych modeli.
Na forum nikt ci nie napisze, że nie warto robić A1, tylko kupić 125/50. Rejestracja 125 na motorower to przestępstwo, a forumowicze są czuli na tym punkcie
Yamaha Tzr50 '06 ---> Aprilia Rs125 '08 ---> R6 '03
-
Janek94 - Świeżak
tez jest makament w wunduszach bedzie moze z 5-9tys
cbr za 5tys bym kupil dobra a varadero za 5tys to juz kiepsko by to bylo
wiec to tez finase graja role
moj styl jazdy by byl napewno wolny w miescie zeby przejechac i miec ladny wypucowany motorek
zeby ludzie sie obracali
tak jak za moim rowerem xD slychac go juz z 100m jak opony tra o ziemie xD i wychromowana rama
czyli mowicie ze varadero lub cbr
a co by bylo wygodniejsze na dalsze podroze mieszkam w zielonej gorze a chcial bym pojezdzic troche po polsce gory,morze,bieszczady
i zeby mnie niezawiodlo tuz za miastem ze motor padnie i bede musial na lawecie go wiesc
i co sie dosc czesto psuje w tych motorach
cbr za 5tys bym kupil dobra a varadero za 5tys to juz kiepsko by to bylo
wiec to tez finase graja role
moj styl jazdy by byl napewno wolny w miescie zeby przejechac i miec ladny wypucowany motorek

tak jak za moim rowerem xD slychac go juz z 100m jak opony tra o ziemie xD i wychromowana rama
czyli mowicie ze varadero lub cbr
a co by bylo wygodniejsze na dalsze podroze mieszkam w zielonej gorze a chcial bym pojezdzic troche po polsce gory,morze,bieszczady
i zeby mnie niezawiodlo tuz za miastem ze motor padnie i bede musial na lawecie go wiesc
i co sie dosc czesto psuje w tych motorach
- Neciorek
- Świeżak
W trasy napewno wygodzniejsza będzie Honda Varadero niż Cbr'ka. Cbr to "ścigacz", więc po dłuższej jeździe mogą troche boleć np. nadgarstki (nie wiem dokładnie jak w Cbr), chociaż nie wszystkich bolą, ja np. jechałem Tzr50 trase około 100km na raz i nic mnie nie bolało. Jakby nie patrzeć to Varadero i tak będzie wygodniejsze
Obydwa motocykle są bezawaryjne, więc jedyne co będziesz musiał robić to okresowe remonty, tzn. jakieś tłoki itp.
Obydwa motocykle są bezawaryjne, więc jedyne co będziesz musiał robić to okresowe remonty, tzn. jakieś tłoki itp.
Ostatnio edytowano 20/11/2009, 15:31 przez Janek94, łącznie edytowano 2 razy
-
Janek94 - Świeżak
wg mnie to kazde moto moze byc nie wygodne jak zle siedzisz
ja np na scigaczu moge jezdzic i jezdzic i nic a jak wsiade na enduro/cross to od racy bola plecy
a innych wrecz odwrotnie
wez i najlepiej sie przejedz to sie dowiesz co wygodniejsze bo scigi sa bardziej do wzrostu a Varadero to bardziej uniwersalne
ja np na scigaczu moge jezdzic i jezdzic i nic a jak wsiade na enduro/cross to od racy bola plecy
a innych wrecz odwrotnie
wez i najlepiej sie przejedz to sie dowiesz co wygodniejsze bo scigi sa bardziej do wzrostu a Varadero to bardziej uniwersalne
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Czy byście wybrali varadero czy aprilie?
Ogólny zarys obu motocykli znam, zalezy mi po prostu na zobaczeniu tego, ile osób tutaj wybrałoby Aprilkę, a ile Viadro.
Pozdro, dzięki za pomoc
Ogólny zarys obu motocykli znam, zalezy mi po prostu na zobaczeniu tego, ile osób tutaj wybrałoby Aprilkę, a ile Viadro.
Pozdro, dzięki za pomoc
- ganjalord69
- Świeżak
Ja bym wziął Varadero choć nie lubię małych 4t. Aprilka na nasze dziurawe drogi jest za twarda i przy moim wzroście ok 183cm jazda na niej jest bardzo męcząca.
Jeśli uważasz że będzie Ci wygonie na RS to weź ją. Silnik jest bardzo dobą konstrukcją. Więcej pali ale też jest mocniejsza. A to że sie tak strasznie psują to mit...
Jeśli uważasz że będzie Ci wygonie na RS to weź ją. Silnik jest bardzo dobą konstrukcją. Więcej pali ale też jest mocniejsza. A to że sie tak strasznie psują to mit...
Ostatnio edytowano 21/11/2009, 16:55 przez Landryss25, łącznie edytowano 1 raz
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
ja bym wybrał aprilie jesli mowa o rs(tylko nowy model) osobiscie wole scigacze wiec ten motocykl bardziej mi pasuje
- mariusz_777
- Świeżak
też bym brał viadro , wygodniejsze jest niż aprilka :p RS'ka to 2T więc strasznie brzęczy i z tego co wiem to co chwila sie psuje
bierz viadro

bierz viadro

- spodek0525
- Świeżak
ta Aprilia i Honda to dwa różne motocykle, więc w tym wypadku ciężko je porównać.
Musisz wiedzieć czego oczekujesz od motocykla i poprostu wybrać czy wolisz ścigacza czy jakiś turystyk.
Jeżeli cenisz moc i osiągi to weź aprilie, ale musisz się liczyć z większym kosztem utrzymania, tzn. spali więcej benzyny, oleju i nieco częstsze remonty silnika.
Jeżeli cenisz wygode i ekonomiczność to oczywiście weź Varadero. Wiadomo także, że Honda Varadero ma ładniejszy dźwięk od Apki
Musisz wiedzieć czego oczekujesz od motocykla i poprostu wybrać czy wolisz ścigacza czy jakiś turystyk.
Jeżeli cenisz moc i osiągi to weź aprilie, ale musisz się liczyć z większym kosztem utrzymania, tzn. spali więcej benzyny, oleju i nieco częstsze remonty silnika.
Jeżeli cenisz wygode i ekonomiczność to oczywiście weź Varadero. Wiadomo także, że Honda Varadero ma ładniejszy dźwięk od Apki
-
Janek94 - Świeżak
Częstsze remonty silnika, to znaczy mniej więcej jak częste?
I ile około kosztowałby taki jednorazowy remont?
I ile około kosztowałby taki jednorazowy remont?
- ganjalord69
- Świeżak
spodek0525 napisał(a):też bym brał viadro , wygodniejsze jest niż aprilka :p RS'ka to 2T więc strasznie brzęczy i z tego co wiem to co chwila sie psuje
bierz viadro
kolejny mat*Å‚
ty sie psujesz a nie rs jak nie lejesz oleju to i sie psuje
aprilia honda yamaha suzuki i kawa to nalepsze marki na swiece
Rs sie psuje bo wyciskaja z nich duzo kucy i silnik jest wyzylowany
To Jest Mit Że Apki Się Psują
psuja sie jak kazde moto
remont aprilki ok co 20k km i koszt jakies 1500-2500
remont hondy ok co 40k km i koszt jakies

13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
swirus, wiem co mówie.. mój kumpel miał apke i nie była ona katowana bo kupił od znajomego i psuła mu sie dość często.. najczęściaj miał problemy z odpalaniem, nawet jak była rozgrzana, postała z godzine i już coś nie tak bo nie odpalała, musiał z popychu palić bo inaczej rady nie dało.. 

- spodek0525
- Świeżak
Dokładnie kupisz zajechana apke, yamahe zajechaną i gówno ci da, że to apka czy yamaszka. Odpowiedzi typu jak dbasz tak masz sprawdzają sie tylko wtedy jak wiesz co kupiłeś, albo zrobiłes generalny remont. Ja osobiście wole japońców od włochów, ogólnie japonia i niemcy nic więcej.
Ostatnio edytowano 21/11/2009, 19:46 przez talta, łącznie edytowano 1 raz
- talta
- Mieszkaniec forum
Jak ktoś umie korzystać z motocykla to długo nim pojeździ, jednak coś typu RS 125 jest rzeczywiście bardziej podatne na usterki
Według mnie Varadero jest najlepszym motocyklem w klasie 125cc, no i bez remontu wytrzyma nawet 100k km, mały silniczek, nie wyżyłowany no i jeszcze V-ka. A jak ktoś ma więcej kasy, to YZF-R125 też jest dobre (chociaż już nie V-ka
)

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
tzn to zalezy tez od mojej matuli bo to zalezy jak bedzie stala finasowo wlasnie albo uzywka jakas albo odrazu z salonu wezme
honde Varadero lub CBR bo salon mam z 200m od siebie hondy albo yamaha YZF tez niedaleko salon
i bylem sie juz pytac z matula o yzf i jest w cenie 15 a tera promocija zimowa to 13tys
ale i tak by stala w garazu narazie dopuki prawka niezrobie
bo juz rozwaznym czlowiekiem jestem
wole jezdzic przepisowo i wolno ale bezpiecznie

ale i tak by stala w garazu narazie dopuki prawka niezrobie

wole jezdzic przepisowo i wolno ale bezpiecznie

- Neciorek
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości