nowy chinol czy czy markowy starszy do 2tys
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
miałem piaggio - super skuterki nawet teraz przymierzam sie do kupna piaggio zipp ale nowszego i w 4T podobno te silniczki to bardzo dobra podstawa do tuningu mechanicznego
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zakezy jaki stan techniczny. bo cenowo do wygladu raczej średniak ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a gdzie tak pisze ? napisał że jest 100% sprawny i jeżdżący
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
AA moze pomyłka. ale zadzwon i sie spytaj. nie musi byc to uszkodzenie wizualne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
AA moze pomyłka. ale zadzwon i sie spytaj. nie musi byc to uszkodzenie wizualne
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Na zdjęciach nic nie widać, jedynie to, że już zaliczył minimum jedną wywrotkę. Musisz zadzwonić i zapytać o co chodzi z tym uszkodzeniem, może po prostu się pomylił lub kliknął nie to co chciał.
P.S. Zobaczcie profesjonalne malowanie tłumika srebrolem
http://moto.allegro.pl/piaggio-zip-okaz ... 84605.html
P.S. Zobaczcie profesjonalne malowanie tłumika srebrolem
http://moto.allegro.pl/piaggio-zip-okaz ... 84605.html
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
http://moto.allegro.pl/skuter-tgb-2009r ... 12407.html
Co to jest za tgb jaki to model wart zainteresowania?
Co to jest za tgb jaki to model wart zainteresowania?
- Provixi
- Świeżak
wszystkie chinole 2t sÄ… oparte o jeden i ten sam silnik.
Podobnie (prawdopodobnie) wszystkie 4t też mają ten sam silnik.
Można wybierać różne modele i marki ale w środku jest ten sam silnik.
Jak się go nie katuje to pojeździ długo, ale jak się chce jeździć szybko to niestety zużywają się max szybko.
Podobnie (prawdopodobnie) wszystkie 4t też mają ten sam silnik.
Można wybierać różne modele i marki ale w środku jest ten sam silnik.
Jak się go nie katuje to pojeździ długo, ale jak się chce jeździć szybko to niestety zużywają się max szybko.
- tnts
- Świeżak
Kurde koleÅ› twoja sprawa co kupisz
chinole mają paskudną reputację - jest na necie filmik zatytułowany "moja pierwsza jazda na skuterze"-kolesiowi wyjeżdżając z salonu odpadło koło i gleba a jak pobiegł powiedzieć co się stało to nawet reklamacji nie chcieli mu uznać
a w markowych skuterach takich sytułacji nie ma
Widzę że się zaciekłeś na te chinole ale jak chcesz kupić coś co ci się zaraz rozsypie to kupuj - twoja sprawa .Ja zamiast chinola kupił bym sobie motorynę albo dozbierał 500 zł i kupił roxa czy sr'kę
twoja sprawa co zrobisz
Ps 4 moich kolegów ma chińskie skutery
1-od 2 mies
2-od 9 dni
3-od pół roku
4-miesiÄ…c
i WSZYSTKIE są po remoncie silnika oprócz tego 2 bo w tym podczas jazdy odpadł tłumnik i było coś tam z napędem :/
chinole mają paskudną reputację - jest na necie filmik zatytułowany "moja pierwsza jazda na skuterze"-kolesiowi wyjeżdżając z salonu odpadło koło i gleba a jak pobiegł powiedzieć co się stało to nawet reklamacji nie chcieli mu uznać
a w markowych skuterach takich sytułacji nie ma
Widzę że się zaciekłeś na te chinole ale jak chcesz kupić coś co ci się zaraz rozsypie to kupuj - twoja sprawa .Ja zamiast chinola kupił bym sobie motorynę albo dozbierał 500 zł i kupił roxa czy sr'kę
twoja sprawa co zrobisz
Ps 4 moich kolegów ma chińskie skutery
1-od 2 mies
2-od 9 dni
3-od pół roku
4-miesiÄ…c
i WSZYSTKIE są po remoncie silnika oprócz tego 2 bo w tym podczas jazdy odpadł tłumnik i było coś tam z napędem :/
pozdro dla wszystkich manetkowczów;)
-
konrii98 - Świeżak
Konrii98: nie porównuj motorynek do skutera choćby najgorszego z chińskich, bo motorynka i tak przegra.
Po drugie co to kogo obchodzi, że wszyscy Twoi koledzy psują skutery w tak szybkim czasie, pewnie nawet bezobsługowy motorower by zepsuli. Niestety, ale większość młodych ludzi, którzy chcą kupić motorower wybierają chińskie, bo wiadomo cena i gwarancja się liczy, jednak mają oni zero pojęcia, jak o niego dbać, remontować w razie awarii, i co najgorsze nie umieją nawet jeździć, a później się sypią takie komentarze. Markowe skutery też się psują jednak są dużo mniej obsługowe od skuterków chińskich, jakieś minusy muszą być, bo cena chińskiego jest nawet 5 razy niższa!
Po drugie co to kogo obchodzi, że wszyscy Twoi koledzy psują skutery w tak szybkim czasie, pewnie nawet bezobsługowy motorower by zepsuli. Niestety, ale większość młodych ludzi, którzy chcą kupić motorower wybierają chińskie, bo wiadomo cena i gwarancja się liczy, jednak mają oni zero pojęcia, jak o niego dbać, remontować w razie awarii, i co najgorsze nie umieją nawet jeździć, a później się sypią takie komentarze. Markowe skutery też się psują jednak są dużo mniej obsługowe od skuterków chińskich, jakieś minusy muszą być, bo cena chińskiego jest nawet 5 razy niższa!
-
witam mam skuter QINGQI i mam taki problem ze kreci a nie chce odpalic wymieniłem w nim gaznik i slizgacze i nic nie dało dalej pod wariatorem wszystko sie ładnie kreci a nie chce zaskoczyc jaka moze byc przyczynyna tego prosze o pomoc?
- mlody90.90
- Świeżak
wariator nic nie ma do odpalenia silnika. a jak z iskrÄ… ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ojciec sprawdzał i podobno jest bo wymieniłem na nowy gaznik bo nie zasysał benzyny a w nowym chyba tez tak jest bo niby w koszyczku jest ciągle bezyna i wogule nie podaje bezyny do gaznika
- mlody90.90
- Świeżak
- Świeca po wykręceniu sucha czy mokra?
- Zakładam, że po wymianie gaźnika robiona była jego regulacja?
- Wypierz filtr powietrza, chyba że masz papierowy, to możesz wymienić na gąbkowy, bo jest wielokrotnego użytku.
- Ssanie sprawne? Do ssania idą 2 kabelki musisz je podłączyć pod akumulator plus do plusa, minus do minusa. Obudowa powinna się nagrzać, a iglica wsuwać.
- Odkręć fajkę z kabla i przytknij np do pokrywy zaworów i sprawdź jak duża jest iskra, powinno być ok.1cm, a nawet więcej, jeśli jest poniżej to coś jest nie tak z iskrą i silnik może nie odpalić.
- Zakładam, że po wymianie gaźnika robiona była jego regulacja?
- Wypierz filtr powietrza, chyba że masz papierowy, to możesz wymienić na gąbkowy, bo jest wielokrotnego użytku.
- Ssanie sprawne? Do ssania idą 2 kabelki musisz je podłączyć pod akumulator plus do plusa, minus do minusa. Obudowa powinna się nagrzać, a iglica wsuwać.
- Odkręć fajkę z kabla i przytknij np do pokrywy zaworów i sprawdź jak duża jest iskra, powinno być ok.1cm, a nawet więcej, jeśli jest poniżej to coś jest nie tak z iskrą i silnik może nie odpalić.
-
jak by cie interesowało to ja mam Kingway Koyot na sprzedarz na 2 tys po tyningu i nie awaryjny v-max 80 i jeszcze mozna by było podkrecić, nie narzekałem na niego. jak cos to OLCHUXD@GMAIL.COM
- OlchuxD
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości