Jaki skuter sobie zafundować?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Człowieku części do malagi to pikuś normalnie Pan Pikuś
nie są drogie i też nie są najtańsze ale to części markowe do porządnego skutera a nie do chinolowatego chinola
DT nie głupi plan silnik nie do zdarcia miałem z nią styczność dawała rade pod każdą górkę ale to nie jest motorek na ulice, Dt to dobry ale i też strasznie stary motorek.

DT nie głupi plan silnik nie do zdarcia miałem z nią styczność dawała rade pod każdą górkę ale to nie jest motorek na ulice, Dt to dobry ale i też strasznie stary motorek.
- Heba
- Świeżak
Mylisz się. Wiadomo że w terenie większą jest frajdą jeździć takim motocyklem, ale po asfalcie równei dobrze się spisuje. Przede wszystkim siedzi się na nim wysoko co sprzyja lepszej widoczności, szeroka kierownica, miękkie zawieszenie oraz niskie spalanie, mała ilość dozowania oleju-sprawia że jest to motocykl klasy Soft Enduro.
Wiadomo że dłuższe trasy są udręką dla takiego silnika, brak mocy oraz możliwości przegrzania się mogą sprawiają że można tym motocyklem kręcić jedynie krótkie wypady bądź teren.
Yamaha DT jest równie przyjemna na szosie jak i w terenie.
Choć ci powiem Henio miał DT i sprzedał ją to kolo gnał ją z Włodawy aż pod Warszawę o ile pamiętam i wytrzymał te 70km, a nawet wyciągnął więcej.
Wiadomo że dłuższe trasy są udręką dla takiego silnika, brak mocy oraz możliwości przegrzania się mogą sprawiają że można tym motocyklem kręcić jedynie krótkie wypady bądź teren.
Yamaha DT jest równie przyjemna na szosie jak i w terenie.
Choć ci powiem Henio miał DT i sprzedał ją to kolo gnał ją z Włodawy aż pod Warszawę o ile pamiętam i wytrzymał te 70km, a nawet wyciągnął więcej.
-
grunder - Mieszkaniec forum
70 km, przecież to nic nie jest dla jakiegokolwiek silnika czy to chiński kibel, czy bmw gs. Sam robiłem Rometem zetką 120 km w jedną stronę (240 km w jeden dzień) i nie odczuwałem niczego nadzwyczajnego...
No chyba, że chodzi o trasy rzędu 700 km.
No chyba, że chodzi o trasy rzędu 700 km.

- melonick
- Świeżak
Sprawa przegrzania.... Można ją rozwiązać jak w HM - dać dodatkową chłodnicę. Kiedyś orientowałem się z ciekawości i znalazłem sprawną za 70zł z moto na części:) Ciekaw jestem tylko jak to jest rozwiązane. Grunder podzielisz się? w cr masz dwie?
- magik2208
- Bywalec
w 50 ccm 1 chłodnica jest 100% wystarczająca 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hm ma nicasil itp itd. pozatym ja w mbk miałem jedna dużą w hm masz 2 mniejsze. prawie na jedno wychodzi. mojej DT sie przegrzać nie dało jak bym nie piłował nigdy nie miałem problemów chociazby z zagotowaniem jej.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mam Aprilke 50 chłodzoną cieczą . W te upały jak jeździłem ostro nawet jej nie zagotowałem . 1 chłodnica w zupełności wystarczy . Jakaś Honda też 50 enduro chłodzona powietrzem jest i też daje rade bo znajomy miał .
Aprilia RX 50
-
kawkazm - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości