Problem z rejestracjÄ… 50-tki
• Strona 2 z 2 • 1, 2
D748SPS napisał(a):Tyle teoria. A w praktyce za flaszke czasem popatrza czy swiatla dzialaja i fiftongo...
U mnie normalnie, bez flaszki, w MOTOCYKLU, nie skuterze, gościu sprawdził tylko tabliczke + przednie światła. I zapytał czy hamuje

W zeszłym roku to chociaż jeszcze światła stop sprawdził i na opony popatrzył
- Shakin
- Świeżak
co innego motocykl, co innego pierdy. jak motor ma w papierach bodajże 750 to co za różnica czy w środku ma to 750 czy 800? żadna. Bo Cię do 800setki prawko też upoważnia. a ja miałe na myśli raczej jakieś skuterki, małe enduraki i pseudo-ścigacze 50
czyli przekroczenie dopuszczalnej pojemności. wtedy trzeba wyciągnąć flachę z rekawa (do czego absolutnie NIE namawiam) pzdr 

Z BenzynÄ… We Krwi 

-
D748SPS - Świeżak
są teraz nowe przepisy !!! Przegląd w nowych motorowerach co 3 lata a w starszych motorowerach co 2 lata (Simson, Romet itp.) teraz policja się za motorowery bierze ;( maja sprawdzać pojemności w motorowerach. Tez łapią na kontrole i przeglądy patrzą mnie już zatrzymali 2 razy, ale przegląd mam do sierpnia, teraz nie dotyczy pieczątka BEZTERMINOWO!!!
- Pumaon244
- Świeżak
Na innym forum pisano, że wszystkie zarejestrowane skutery muszą przejść przegląd do września 2010- choć może to było tak, że jest to zależne od daty rejestracji, zawsze można iść do urzędu, lub do najbliższej stacji diagnostycznej i zapytać, to nic nie kosztuje.
Po upływie danego terminu, podczas kontroli policja zabiera dowód rejestracyjny. Nie jest to nic strasznego, kiedy zabiorą dowód, trzeba naprawić usterkę za którą zabrali i pojechać na przegląd, dowód z papierem z przeglądu odbiera się w wydziale komunikacji swojej gminy.
Co do przeglądów, najlepiej wysłać drugą zdecydowanie lepszą i ładniejszą połówkę- powie że dostała od narzeczonego, że dojeżdża do pracy, nie wie co w nim jest, że więcej jak 45 nie jedzie... to stary patent samochodowy, ja nie mogłem zrobić przeglądu w trzech stacjach(miałem w mondeo obszczypany błotnik i tłumik w słabym stanie), moja Monika, zrobiła w bez problemu, a takich historii znam sporo. Oczywiście to patent raczej dla osób powyżej dwudziestki
W skuterze który niedawno dla niej kupiliśmy cały tjuning to zapętlacz spalin na wydechu, jeśli będzie problem kupię lub wyspawam nowy kawałek wydechu z zapętlaczem i wsadzę na czas przeglądu. Niewielka to sztuka. Ale wątpie żeby na stacji sprawdzali prędkość maksymalną w tak starym skuterze.
Po upływie danego terminu, podczas kontroli policja zabiera dowód rejestracyjny. Nie jest to nic strasznego, kiedy zabiorą dowód, trzeba naprawić usterkę za którą zabrali i pojechać na przegląd, dowód z papierem z przeglądu odbiera się w wydziale komunikacji swojej gminy.
Co do przeglądów, najlepiej wysłać drugą zdecydowanie lepszą i ładniejszą połówkę- powie że dostała od narzeczonego, że dojeżdża do pracy, nie wie co w nim jest, że więcej jak 45 nie jedzie... to stary patent samochodowy, ja nie mogłem zrobić przeglądu w trzech stacjach(miałem w mondeo obszczypany błotnik i tłumik w słabym stanie), moja Monika, zrobiła w bez problemu, a takich historii znam sporo. Oczywiście to patent raczej dla osób powyżej dwudziestki

W skuterze który niedawno dla niej kupiliśmy cały tjuning to zapętlacz spalin na wydechu, jeśli będzie problem kupię lub wyspawam nowy kawałek wydechu z zapętlaczem i wsadzę na czas przeglądu. Niewielka to sztuka. Ale wątpie żeby na stacji sprawdzali prędkość maksymalną w tak starym skuterze.
- JSG
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości