Zobacz wÄ…tek - Problem z rejestracjÄ… 50-tki
NAS Analytics TAG

Problem z rejestracjÄ… 50-tki

i inne małe pojemności
_________

Postprzez Shakin » 29/6/2010, 13:08

D748SPS napisał(a):Tyle teoria. A w praktyce za flaszke czasem popatrza czy swiatla dzialaja i fiftongo...

U mnie normalnie, bez flaszki, w MOTOCYKLU, nie skuterze, gościu sprawdził tylko tabliczke + przednie światła. I zapytał czy hamuje :D

W zeszłym roku to chociaż jeszcze światła stop sprawdził i na opony popatrzył
Shakin
Świeżak

Postprzez D748SPS » 29/6/2010, 13:29

co innego motocykl, co innego pierdy. jak motor ma w papierach bodajże 750 to co za różnica czy w środku ma to 750 czy 800? żadna. Bo Cię do 800setki prawko też upoważnia. a ja miałe na myśli raczej jakieś skuterki, małe enduraki i pseudo-ścigacze 50 ;) czyli przekroczenie dopuszczalnej pojemności. wtedy trzeba wyciągnąć flachę z rekawa (do czego absolutnie NIE namawiam) pzdr ;)
Z BenzynÄ… We Krwi ;)
D748SPS
Świeżak

Postprzez komarcc » 29/6/2010, 15:33

Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialności za jego naruszanie
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pumaon244 » 29/6/2010, 17:29

są teraz nowe przepisy !!! Przegląd w nowych motorowerach co 3 lata a w starszych motorowerach co 2 lata (Simson, Romet itp.) teraz policja się za motorowery bierze ;( maja sprawdzać pojemności w motorowerach. Tez łapią na kontrole i przeglądy patrzą mnie już zatrzymali 2 razy, ale przegląd mam do sierpnia, teraz nie dotyczy pieczątka BEZTERMINOWO!!!
Pumaon244
Świeżak

Postprzez deyna » 29/6/2010, 22:19

Przegląd w motorowerach jest wymagany inaczej ani rusz. Tabliczki nie sprawdzają. Sprawdzają poj. cylindra, nr ramy, kierunki, lusterka, światła.
Była CBR 600 F2.
deyna
Bywalec

Postprzez JSG » 30/6/2010, 07:31

Na innym forum pisano, że wszystkie zarejestrowane skutery muszą przejść przegląd do września 2010- choć może to było tak, że jest to zależne od daty rejestracji, zawsze można iść do urzędu, lub do najbliższej stacji diagnostycznej i zapytać, to nic nie kosztuje.
Po upływie danego terminu, podczas kontroli policja zabiera dowód rejestracyjny. Nie jest to nic strasznego, kiedy zabiorą dowód, trzeba naprawić usterkę za którą zabrali i pojechać na przegląd, dowód z papierem z przeglądu odbiera się w wydziale komunikacji swojej gminy.

Co do przeglądów, najlepiej wysłać drugą zdecydowanie lepszą i ładniejszą połówkę- powie że dostała od narzeczonego, że dojeżdża do pracy, nie wie co w nim jest, że więcej jak 45 nie jedzie... to stary patent samochodowy, ja nie mogłem zrobić przeglądu w trzech stacjach(miałem w mondeo obszczypany błotnik i tłumik w słabym stanie), moja Monika, zrobiła w bez problemu, a takich historii znam sporo. Oczywiście to patent raczej dla osób powyżej dwudziestki ;)

W skuterze który niedawno dla niej kupiliśmy cały tjuning to zapętlacz spalin na wydechu, jeśli będzie problem kupię lub wyspawam nowy kawałek wydechu z zapętlaczem i wsadzę na czas przeglądu. Niewielka to sztuka. Ale wątpie żeby na stacji sprawdzali prędkość maksymalną w tak starym skuterze.
JSG
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê