a1 :((
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
wiem, że ma wejść rozdrobnienie PJ na A1 , A2 i A ...
I mam pytanie czy jak mam A1 to juz nie muszę robić A2 aby mieć normalne A ?? i tak jakby ominąć A2 mając tylko A1 to od którego roku życia mogę zacząc zdawać na pełne A ??
I mam pytanie czy jak mam A1 to juz nie muszę robić A2 aby mieć normalne A ?? i tak jakby ominąć A2 mając tylko A1 to od którego roku życia mogę zacząc zdawać na pełne A ??
- kamil636
- Świeżak
Dobra decyzja z zapisaniem sie na kurs. A co do CBR-ki powinienes byc zadowolonym
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
-
andrzej551 - Bywalec
Ludzie żadne przepisy narazie się nie zmieniają i nie siejcie zamętu na forum. W prawie jest bardzo rozległy temat o tym. Jak chcecie się czegoś dowiedzieć to idźcie przeczytać te 18 stron i nie mieszajcie innym w głowach.
Kolejne posty o kategoriach których nie ma i prędko nie będzie, będą ,,nagradzane".
Kolejne posty o kategoriach których nie ma i prędko nie będzie, będą ,,nagradzane".
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ja powiem tak: jestem w trakcie a1 i sie ciesze bo bede legalnie jezdzil 125ccm i przez dwa lata bede mial wiecej doswiadczenia a w tej szkole jazdy co jestem za zdanie a1 biora 7 stow a jak chcialbym w tej samej szkole zdawac za 2 lata A to place tylko 2 stowy takze wedlug mnie warto...
pzdr.
pzdr.
- roki1119
- Świeżak
Ja też jestem w trakcie A1
20 LIPCA mam egzamin praktyczny więc trzymajcie za mnie kciuki
Jeśli chodzi o A1 to warto bo potem na kat.A nie zdaje się już teorii tylko praktykę i do wyjeżdżenia jest tylko 10 godzin
A w szkole jest fajnie bo czasem możesz se pojezdzić na 250ccm (ja przynajmniej tak mam
)

rico63
Aprilia RS50 ---> Cagiva Mito --> ?????
-
rico63 - Świeżak
rico63 napisał(a):Jeśli chodzi o A1 to warto bo potem na kat.A nie zdaje się już teorii tylko praktykę i do wyjeżdżenia jest tylko 10 godzin
Kto Ci takich bzdur nagadał? Gdy potem zdajesz kat. A to musisz ją zdawać oraz zaliczać wszystko od zera, nie ma żadnej ulgi. Teoria jest ważna przez 6 miesięcy, więc już sobie pomyśl, że potem i tak trzeba zdawać teorię. Co do wyjeżdżania godzin - to i tak z reguły zależy, jak komu idzie, ale warto wyjeździć wszystkie dostępne godziny, w końcu się za to płaci.
BMW F650 Funduro.
-
qadrat - Świeżak
qadrat napisał(a):rico63 napisał(a):Jeśli chodzi o A1 to warto bo potem na kat.A nie zdaje się już teorii tylko praktykę i do wyjeżdżenia jest tylko 10 godzin
Kto Ci takich bzdur nagadał? Gdy potem zdajesz kat. A to musisz ją zdawać oraz zaliczać wszystko od zera, nie ma żadnej ulgi. Teoria jest ważna przez 6 miesięcy, więc już sobie pomyśl, że potem i tak trzeba zdawać teorię. Co do wyjeżdżania godzin - to i tak z reguły zależy, jak komu idzie, ale warto wyjeździć wszystkie dostępne godziny, w końcu się za to płaci.
Kolego chodze i sie pytałem typa co prowadzi szkołe jazdy więc niewiem skąd ty masz takie super informacje

rico63
-
rico63 - Świeżak
rico63 napisał(a):qadrat napisał(a):rico63 napisał(a):Jeśli chodzi o A1 to warto bo potem na kat.A nie zdaje się już teorii tylko praktykę i do wyjeżdżenia jest tylko 10 godzin
Kolego chodze i sie pytałem typa co prowadzi szkołe jazdy więc niewiem skąd ty masz takie super informacje
u mnie koszt A1 wyniosl 600zl (400zl za 10h nauki oraz niecale 200zl egzaminy).
posiadajac kat. A1 koszt prawa jazdy kat. A to bylo okolo 250zl. dlaczego ? poniewaz majac kat A1 zdajemy tylko egzamin praktyczny na kat. A bez teoretycznego. oraz nie jezdzimy juz u instruktora. (bo kto nauczy nas jezdzic lepiej niz my sami? ja wyjezdzilem tylko 2h po miesice w ktorym bede zdawal aby przypomniec sobie trase)
tak wiec podsumowujac: koszt prawa jazdy kat. A1 to ok (600-800zl) w zaleznosci od osrodka w ktorym sie uczymy, miasta, oraz ilosci wyjezdzonych godzin
koszt prawa jazdy kat. A jest bardzo podobny jak A1
natomiast koszt prawa jazdy kat. A w przypadku kiedy posiadamy juz prawo jazdy kat A1 to koszt okolo 200 - 300zl (okolo 100zl kilka godzin ktore wyjezdzimy dla przypomnienia + 100zl egzamin praktyczny!)
P.S. nikt mi nie powie ze jest inaczej bo tydzien temu zdalem prawo jazdy kat. A wlasnie na powyzszych zasadach

pozdrawiam
- adamos19
- Świeżak
adamos19 napisał(a):rico63 napisał(a):qadrat napisał(a):rico63 napisał(a):Jeśli chodzi o A1 to warto bo potem na kat.A nie zdaje się już teorii tylko praktykę i do wyjeżdżenia jest tylko 10 godzin
u mnie koszt A1 wyniosl 600zl (400zl za 10h nauki oraz niecale 200zl egzaminy).
posiadajac kat. A1 koszt prawa jazdy kat. A to bylo okolo 250zl. dlaczego ? poniewaz majac kat A1 zdajemy tylko egzamin praktyczny na kat. A bez teoretycznego. oraz nie jezdzimy juz u instruktora. (bo kto nauczy nas jezdzic lepiej niz my sami? ja wyjezdzilem tylko 2h po miesice w ktorym bede zdawal aby przypomniec sobie trase)
tak wiec podsumowujac: koszt prawa jazdy kat. A1 to ok (600-800zl) w zaleznosci od osrodka w ktorym sie uczymy, miasta, oraz ilosci wyjezdzonych godzin
koszt prawa jazdy kat. A jest bardzo podobny jak A1
natomiast koszt prawa jazdy kat. A w przypadku kiedy posiadamy juz prawo jazdy kat A1 to koszt okolo 200 - 300zl (okolo 100zl kilka godzin ktore wyjezdzimy dla przypomnienia + 100zl egzamin praktyczny!)
P.S. nikt mi nie powie ze jest inaczej bo tydzien temu zdalem prawo jazdy kat. A wlasnie na powyzszych zasadach
pozdrawiam
No i sie z tobÄ… zgadzam

rico63
-
rico63 - Świeżak
Ja równiez mam A1 i bardzo się z tego ciesze. Jak widze motorek na ulicy i widać że to 125(CBR, NSR) coklowiek z nich i z tyłu widzę tablicę(mała) jak w motorowerze to jednoczesnie chce mi sie smiac i sie denerwuje. Ja bym sie wstydził tak jeżdzic i powiem odważnie że wole bez prawka śmigać niż 125/50 itp. na szczęscie mam A1 i jak mówiłem jestem zadowolony. Jakby ktoś się jeszcze wahał to zdecydowanie polecam:)
ps. co do ceny to macie tanio ja płacilem 1000zł +egzaminy,dokument itp. wyszło mi 1200z małym hakiem:)
Pozdrawiam
ps. co do ceny to macie tanio ja płacilem 1000zł +egzaminy,dokument itp. wyszło mi 1200z małym hakiem:)
Pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
Tak.
Ja placilem 850 kurs,do tego badanie i egzaminy plus 70 za wydanie prawka,jutro odbieram
Prawko daje i komfort psychiczny,mozesz jechac se 100 czy wiecej i jak cie paly dupna to najwyzej mandat dostaniesz a nie dowód *******,sprawe ********* i wogóle.Do tego mozesz za granice jechac.
Ja placilem 850 kurs,do tego badanie i egzaminy plus 70 za wydanie prawka,jutro odbieram

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Pojezdzisz 2 lata na A1, spokojnie możesz przejezdzać trasy większymi predkosciami i nie wlec się 45 km/h w porywach do 70 i utrzymywać niskie spalanie i mieć radość z jazdy, zawsze jest troche mocy w zapasie
Potem po 2 latach na lajcie zdajesz A, tylko 10 godzin praktyki i egzamin praktyczny
Na dodatek znasz już przepisy i łatwo możesz zdać np. kat. B
Ja 2 dni temu zdałem

Potem po 2 latach na lajcie zdajesz A, tylko 10 godzin praktyki i egzamin praktyczny

Na dodatek znasz już przepisy i łatwo możesz zdać np. kat. B
Ja 2 dni temu zdałem

-
gba4 - Bywalec
dokladnie:D ja wlasnie w pon zaczynam kurs i w szczecinie koszt to ok 900zł (20h teorii i 30h praktyki) + 50zł badania lekarskie + 162zł egzamin państwowy czyli razem: 1112zł za wszystko;) i gadalem z instruktorem, pozniejsze przejscie na A jest mozliwe w taki sposob jak to wyzej Adamos19 napisal;)
Silnik, dwa koła i mina od razu jest wesoła!;)
-
FFLORO - Świeżak
A ja mam pytanie,Moze dla was sie to wyda glupie...Ale trudno,zaryzykuje..
Jak jest z tymi godzinami jazdy?? Trzeba wyjezdzic wszystkie (ile ich wogole jest??)
Czy mozna np.5 wyjezdzic i koniec??
Z gory dzieki za odp.
Pzdr.!
Jak jest z tymi godzinami jazdy?? Trzeba wyjezdzic wszystkie (ile ich wogole jest??)
Czy mozna np.5 wyjezdzic i koniec??
Z gory dzieki za odp.
Pzdr.!
-
Bartorex70 - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości