Co może sie stac od tego ze wlalem zly olej??
• Strona 2 z 2 • 1, 2
senekkorzenna napisał(a):pudzian 152 złapałeś trochę nagary na tłok i układ wydechu ponieważ olej 4T nie spala się dobrze.
Pozostaje Ci odkręcić świecę i przepłukać cały silnik naftą a potem powoli po wlaniu już właściwego oleju do 2T pojeździć aż wszystko wróci do normy.
Myślę że silnikowi nic się nie stało miał tylko lepsze smarowanie.![]()
![]()
zgodzę się z kolegą moim zdaniem nie trzeba robić szlifa ani nic bo zobił się nagar i skut nie miał siły ruszać ani jeździć. wystarczy to usunąć

Jawa 50 --> Keeway RY-8 --> Suzuki GSF 400
-
Jimi92 - Świeżak
Dobrze, rozkreciłem cylinder i tłok... Panowie tylko pytanie? na tłoku jest spory nagar na głowicy i cylindrze również , pierscienie ocalały ale są rysy na cylki i tłoku... 

Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
Wyczyść z nagaru (naftą albo benzyną ekstrakcyjną). Poskładaj i zobacz jak będzie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Może daj zdjęcia tłoka i cylindra .
Może nie zabrzmi to fachowo ale jeśli masz ryski na cylindrze porównywalne
do takich na płycie cd/dvd która działa odczytuje ją tak jak powinno to jest dobrze , jeśli większe-mikro wgłębienia to już nie będzie dobrej kompresji .
Dobry filtr paliwa powinien załatwić sprawę .
Może nie zabrzmi to fachowo ale jeśli masz ryski na cylindrze porównywalne
do takich na płycie cd/dvd która działa odczytuje ją tak jak powinno to jest dobrze , jeśli większe-mikro wgłębienia to już nie będzie dobrej kompresji .
Po pewnym czasie rysy są na każdym cylindrze! to w Twoim motocyklu pewnie spowodowane jest tym nagarem jak i dość często przy wlewaniu benzyny drobne nieczystości dostają się do układu .
Dobry filtr paliwa powinien załatwić sprawę .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Wyciagnełem cylka , poszedłem do zakładu slusarskiego, fachowiec mi powiedział ze cylinder musi przejść podwójny szlif koszt ok 80zł. Chyba zrezygnuje, Panowie , może któryś z Was kożystał z cylindra lub miał z nim do czynienia chodzi o te tanie zestawy z allegro, co o nich powiecie???? czym się róznia od tych za 600 zł? widziałem zestaw z tłokiem i pierscieniami za 80 zł, http://moto.allegro.pl/item620935510_tu ... 2suw.htmla i jeszcze jedno , czy dało by rade włozyc cały silnik od piaggio sfera 80ccm do mojego keewaya hurricane 2006r 50ccm ???? prosze o odpowiedzi:)[/url]
Pudzio
- pudzian152
- Świeżak
ile dales za ten cylinder?
rade pewnie by dalo ale to nie bezpieczne i nie odpowiedzialene itp. itd. bylo walkowane juz z milion razy
ja bym wolal zrobic szlif i kupic porzadny tlok bo teraz zaoszczedzisz a pozniej znowu bedziesz robic remont
rade pewnie by dalo ale to nie bezpieczne i nie odpowiedzialene itp. itd. bylo walkowane juz z milion razy
ja bym wolal zrobic szlif i kupic porzadny tlok bo teraz zaoszczedzisz a pozniej znowu bedziesz robic remont
- talta
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości