Romet 2009
-
DYWERSANT - Świeżak
-
Kubix162 - Świeżak
spoko
poszukałem trochę na innym forum i znalazłem :
http://ogar900.pl/viewtopic.php?t=344&s ... acd2e098f6

poszukałem trochę na innym forum i znalazłem :
http://ogar900.pl/viewtopic.php?t=344&s ... acd2e098f6
-
Kubix162 - Świeżak
na stronie arkusa opisane sa juz wszystkie nowe modele rometa : http://www.sklep.arkus.com.pl/romet_mot ... rt510.html
-
Kubix162 - Świeżak
norecqi- więc tylni wahacz tez do wymiany
i nie ma bata by nie podeszło, co do tłumika to juz dawno jezdze bez końcówki ale ten tłumik jest strasznie cięzki, wielki, i ma małą średnice no a poza tym ten od r-racing ładniej wygląda.
Mam nadzieje ze na wiosne juz bedą w serwisie w którym robie przeglądy to przyjze mu sie z bliska szczególnie konstrukcji tylniego hamulca. zdecydowanie te felgi mnie kręcą... musze je mieć
Akurat mam ferie więc mam czas aby pokombinować z przednim zawieszeniem, spróbuje je obniżyć, mam nadzieje ze to nie spowoduje problemów ze smarowaniem silnika.

Mam nadzieje ze na wiosne juz bedą w serwisie w którym robie przeglądy to przyjze mu sie z bliska szczególnie konstrukcji tylniego hamulca. zdecydowanie te felgi mnie kręcą... musze je mieć

Akurat mam ferie więc mam czas aby pokombinować z przednim zawieszeniem, spróbuje je obniżyć, mam nadzieje ze to nie spowoduje problemów ze smarowaniem silnika.
- Pirek
- Świeżak
norecqi- no własnie plastiki chce zostawić w spokoju bo moze w przyszłości pójdą do lakiernika więc nie opłaca mi sie kupować drugi komplet. jeszcze tylko pług pod silnik kupie, bo miałem wybór kask albo pług jako gratis a ze nie miałem kasku to pług musiał poczekać...
matmax- tylko ze r-racing ma gaznik pod 50cc. a ja na wiosne mam inne plany co to cylindra i głowicy więc ten gaźnik mnie nie urządza

matmax- tylko ze r-racing ma gaznik pod 50cc. a ja na wiosne mam inne plany co to cylindra i głowicy więc ten gaźnik mnie nie urządza

- Pirek
- Świeżak
matmax napisał(a):Nie do końca R-Racing bo R ma zmieniony gaźnik
zwykly ogar tez ma zmieniona gaznik, widzialem go na zywo.

troche niewyrazne, ale widac wyraznie, ze kranik jest przy gazniku, a w starszych wersjach jest z tylu, pod obudaowa.
-
Andrew111 - Świeżak
hmm ja w swoim nigdy nie zakrencam kranika i nic złego mi sie nie dzieje więc nie wiem po co go przenieśli z pod baku do gaźnika. poza tym to troche nie przemyślane bo jeśli mas paliwo w baku a chcesz przeczyścić gaźnik czy coś to jest trudno odciąć paliwo zeby nie wypływało, a tak jak jest przy baku to nie ma problemu: zakręcam i juz moge sie bawić z gaźnikiem.
O a ciekawe co to za wężyk w metalowej "sprężynce" prowadzący do głowicy? Ja takiego nie mam w swoim o.O
edit:
A tak przy okazji to wiecie moze jak polepszyć chłodzenie silnika w ogarku? Pytam bo często jezdze nim na dłuzsze trasy np. 50km (drogą ekspresową) i z powrotem i zdaje mi sie ze troche za nadto sie grzeje...
Jak co to prosze odpowiedzcie mi na pw jeśli to zasmiecało by temat.
O a ciekawe co to za wężyk w metalowej "sprężynce" prowadzący do głowicy? Ja takiego nie mam w swoim o.O
edit:
A tak przy okazji to wiecie moze jak polepszyć chłodzenie silnika w ogarku? Pytam bo często jezdze nim na dłuzsze trasy np. 50km (drogą ekspresową) i z powrotem i zdaje mi sie ze troche za nadto sie grzeje...
Jak co to prosze odpowiedzcie mi na pw jeśli to zasmiecało by temat.

- Pirek
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm