125ccm, 4 suw, do turystyki
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Tak jest,w varadero lejesz tylko wache ( i to nie często,17 litrów bak i 3,5 l na setke....) i jeździsz jeździsz jeździsz.... Nie kombinuj,dozbieraj kasy i poluj na Varadero 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
no i tak zrobie ;] dzieki wszystkim którzy mi pomogli ;] PIWKO dla was! pozdrawiam! aaa mam jeszcze jedno pytanko, jak to jest z a1 no bo zeby jezdzic na VARADERO musze miec conajmniej a1, oplaca sie to?? (u mnie 800zl) czy lepiej posmigac przez te 2 latka jakas 50ccm i w wieku 18 lat zrobic A?
- beta_rr
- Świeżak
Jestes teraz w tej samej sytuacji co ja xD Tez lubie turystyczne wypady 300 km up i w sumie mozna robić je na 50 cc,ale:
-125cc jest trwalsze niż 2T 50 cc,wcale gdy mówimy o Viaderku
-Jazda na Viaderku to czysta przyjemnosc,nie martwisz sie o nic
-i ostatnie,mozesz jechac se te 100 km/h i nie martwisz sie o policje,a jadąc na 50 cc masz oczy i w dupie,bo patrzysz,gdzie nie stoja czy nie jada za tobą itp,i generalnie jak chcesz jechac 70-80 km/h to tylko wyszukujesz ich wokolo.A jak cie zlapią kawal drogi od domu to przesrane,wiadomo.A tak jak masz prawko to najwyzej mandat dostaniesz i na tym problemy sie kończa.Jak masz zamiar turystycznie jeździc to sie nie zastanawiaj,rób A1 i miej spokój
No i jeszcze jedna zaleta,chcesz wjechac se gdzies za granice (ja mam blisko do granicy xD) to bez prawka nie wjedziesz nawet na 50 cc,np do czech,mnie nie wpuscili xD
-125cc jest trwalsze niż 2T 50 cc,wcale gdy mówimy o Viaderku
-Jazda na Viaderku to czysta przyjemnosc,nie martwisz sie o nic
-i ostatnie,mozesz jechac se te 100 km/h i nie martwisz sie o policje,a jadąc na 50 cc masz oczy i w dupie,bo patrzysz,gdzie nie stoja czy nie jada za tobą itp,i generalnie jak chcesz jechac 70-80 km/h to tylko wyszukujesz ich wokolo.A jak cie zlapią kawal drogi od domu to przesrane,wiadomo.A tak jak masz prawko to najwyzej mandat dostaniesz i na tym problemy sie kończa.Jak masz zamiar turystycznie jeździc to sie nie zastanawiaj,rób A1 i miej spokój

-
Tak samo,800 i 850 w Raciborzu
Do tego dochodzi ok 125 zł egzamin i 50 zł badanie lekarskie
Zdzierstwo kurde xD

-
kase mam bo niedawno sprzedalem swoje 1 moto, wiec o to sie nie martw ;] A zaczolem sie zastanawiac nad DR ze wzgledu na jej cene ktora nie jest zbyt wysoka, a pamietaj o tym ze musze dac jakies 900zl na prawko ;p
- beta_rr
- Świeżak
- marc9911in
- Świeżak
-
DYWERSANT - Świeżak
Panowie nie offtopujmy...
Wracając do tematu to na twoim miejscu zastanowiłbym się nad Hondą Rebel 125. Mały chopperek ale podobno daje radę
Aha i prawko kategorii "A" zdaje sie od 24 lat(od 18 jest A2).
Mimo tego radziłbym Ci poczekać te 2 lata, ponieważ A2 nie ma ograniczeń pojemnościowych tylko do 50 KM, a większość chopperów do <750 ccm mieści się w tych wymaganiach.
P.S nie narzekajcie na te ceny za A1, bo u mnie jest za 1100 zł

Wracając do tematu to na twoim miejscu zastanowiłbym się nad Hondą Rebel 125. Mały chopperek ale podobno daje radę

Aha i prawko kategorii "A" zdaje sie od 24 lat(od 18 jest A2).
Mimo tego radziłbym Ci poczekać te 2 lata, ponieważ A2 nie ma ograniczeń pojemnościowych tylko do 50 KM, a większość chopperów do <750 ccm mieści się w tych wymaganiach.

P.S nie narzekajcie na te ceny za A1, bo u mnie jest za 1100 zł

-
Pałka - Świeżak
pałka co ty pier**lisz !?
jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj albo poczytaj troche...
A2 oraz "A" od 24 roku zycia jeszcze nie weszlo i najprawdopodobniej nie wejdzie
Wstepny Termin przewidziany na wprowadzenie nowych kategorii to wrzesien 2009, co nie znaczy ze to wejdzie.
A zreszta jak juz ktos gdzies wspominal Polskie prawo musi byc takie jak w calej UE gdzie nie ma zadnych kategorii A2 wiec cala ustawa nie ma racji bytu...

jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj albo poczytaj troche...
A2 oraz "A" od 24 roku zycia jeszcze nie weszlo i najprawdopodobniej nie wejdzie

Wstepny Termin przewidziany na wprowadzenie nowych kategorii to wrzesien 2009, co nie znaczy ze to wejdzie.
A zreszta jak juz ktos gdzies wspominal Polskie prawo musi byc takie jak w calej UE gdzie nie ma zadnych kategorii A2 wiec cala ustawa nie ma racji bytu...
- adamos19
- Świeżak
adamos19 napisał(a):Polskie prawo musi byc takie jak w calej UE gdzie nie ma zadnych kategorii A2 wiec cala ustawa nie ma racji bytu...
Tylko że to ma być prawo ogólnoeuropejskie, wiec lipa będzie.
Co do tematu, czy vVaradero przy moim wzroście 176cm nie będzie za duże? Ponieważ też się do niego przymierzam. I jakie są jeszcze 4T w przedziale pojemności 124-250ccm(enduro, turystyk a'la wiaderko)?
-
DYWERSANT - Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości